Sari la conținut
Arată/ascunde bara laterală
TradeVille
De ce
TradeVille
Costuri
Piete
Finantare
Invata
Căutare
Deschide cont
Log in
Unelte personale
Creare cont
Autentificare
Pagini pentru editorii neautentificați
aflați mai mult
Discuții
Contribuții
Navigare
Pagina principală
Schimbări recente
Pagină aleatorie
Ajutor despre MediaWiki
Unelte
Ce trimite aici
Schimbări corelate
Pagini speciale
Informații despre pagină
modificare
ETF-uri
(secțiune)
Pagină
Discuție
română
Lectură
Edit
Modificare sursă
Istoric
Mai mult
Lectură
Edit
Modificare sursă
Istoric
Atenție:
Nu v-ați autentificat. Adresa dumneavoastră IP va fi vizibilă în mod public dacă efectuați modificări. Dacă vă
autentificați
sau vă
creați un cont
, modificările dumneavoastră vor fi asociate numelui de utilizator, pe lângă alte beneficii.
Verificare antispam.
Nu
completați!
== Cum alegi un ETF in care sa investesti? == In calitate de investitor, primul lucru care trebuie facut este restrangerea acestui univers enorm de ETF-uri si concentrarea asupra celor care se potrivesc portofoliului si stategiei de investitii pe termen lung a investitorului. Un prim pas prin care se poate restrange numarul ETF-urilor este de a filtra acele fonduri cu efect de levier sau inverse, fiind mai riscante. In continuare, in procesul de selectie a ETF-ului potrivit, un investitor poate tine cont, printre altele, si de: * '''Valoarea activelor fondului''': Pentru a fi considerat o alegere viabila de investitie, un ETF trebuie sa aiba un nivel minim al valorii activelor sale, un prag obisnuit fiind de cel putin 10 mil USD. Un ETF cu active sub acest prag este posibil sa prezinte un interes limitat din partea investitorilor. Ca si in cazul unei actiuni, interesul limitat al investitorilor se traduce printr-o lichiditate scazuta si volatilitate ridicata. * '''Nivelul de lichiditate''': Un investitor trebuie sa verifice daca ETF-ul luat in considerare se tranzactioneaza zilnic, intr-un volum suficient. Volumul de tranzactionare al celor mai populare ETF-uri se ridica la milioane de unitati de fond zilnic. Pe de alta parte, unele ETF-uri aproape ca nu se tranzactioneaza deloc. In general, cu cat volumul de tranzactionare al unui ETF este mai mare, cu atat este mai lichid este fondul si cu atat mai mic este spread-ul dintre bid si ask. Acestea sunt consideratii importante, in special, pentru momentul cand investitorul va fi nevoie sa-si vanda participatia. * '''Indicele sau activul suport''': Trebuie luat in considerare indicele suport sau clasa de active pe care se bazeaza ETF-ul. Din punctul de vedere al diversificarii, poate fi preferabil sa se investeasca intr-un ETF care se bazeaza pe un indice care contine companii de “tip blue chip”, urmarit la scara larga, mai degraba decat pe un indice obscur care urmareste o industrie sau o concentrare geografica ingusta. * '''Eroare de urmarire''': In timp ce majoritatea ETF-urilor urmaresc indeaproape indicii suport, unele nu ii urmaresc atat de atent pe cat ar trebui. In conditii de egalitate, un ETF cu o eroare de urmarire minima este preferabil unuia cu un grad mai mare de eroare. * '''Pozitia pe piata''': Primul emitent al unui ETF pentru un anumit sector sau indice are o probabilitate mai ridicata sa se bucure de popularitate, ceea ce rezulta intr-o lichiditate mai mare. Este prudent sa se evite ETF-urile care sunt simple imitatii ale unei idei originale, deoarece este posibil ca acestea sa nu atraga activele investitorilor.
Rezumat:
Rețineți că toate contribuțiile la TradeVille.ro wiki pot fi modificate, alterate sau șterse de alți contribuitori. Dacă nu doriți ca ceea ce scrieți să fie modificat fără milă și redistribuit în voie, atunci nu trimiteți materialele respective aici.
De asemenea, ne asigurați că ceea ce ați scris a fost compoziție proprie sau copie dintr-o resursă publică sau liberă (vedeți
TradeVille.ro wiki:Drepturi de autor
pentru detalii).
Nu introduceți materiale aflate sub incidența drepturilor de autor fără a avea permisiune!
Revocare
Ajutor pentru modificare
(se deschide într-o fereastră nouă)