Sari la conținut
Arată/ascunde bara laterală
TradeVille
De ce
TradeVille
Costuri
Piete
Finantare
Invata
Căutare
Deschide cont
Log in
Unelte personale
Creare cont
Autentificare
Pagini pentru editorii neautentificați
aflați mai mult
Discuții
Contribuții
Navigare
Pagina principală
Schimbări recente
Pagină aleatorie
Ajutor despre MediaWiki
Unelte
Ce trimite aici
Schimbări corelate
Pagini speciale
Informații despre pagină
modificare
Obligatiuni
(secțiune)
Pagină
Discuție
română
Lectură
Edit
Modificare sursă
Istoric
Mai mult
Lectură
Edit
Modificare sursă
Istoric
Atenție:
Nu v-ați autentificat. Adresa dumneavoastră IP va fi vizibilă în mod public dacă efectuați modificări. Dacă vă
autentificați
sau vă
creați un cont
, modificările dumneavoastră vor fi asociate numelui de utilizator, pe lângă alte beneficii.
Verificare antispam.
Nu
completați!
== Remunerarea detinatorilor de obligatiuni == Remunerarea detinatorilor de obligatiuni este realizata sub forma de plati periodice de dobanda, cunoscute sub numele de cupon, si prin rambursarea valorii nominale a obligatiunii la scadenta. Aceste aspecte sunt reglementate de termenii si conditiile emisiunii obligatiunii. # '''Cuponul''': Obligatiunile cu cupon platesc un anumit procent din valoarea nominala a obligatiunii ca dobanda, de obicei in mod semestrial sau anual. Aceasta dobanda se numeste cupon si este exprimata sub forma de procentaj. De exemplu, o obligatiune cu un cupon de 5% si o valoare nominala de 1.000 de unitati monetare va plati un cupon de 50 de unitati monetare pe an. # '''Rambursarea valorii nominale''': La scadenta obligatiunii, emitentul ramburseaza valoarea nominala a obligatiunii catre detinator. Acesta reprezinta suma initiala investita in obligatiune si este returnata catre detinator la maturitatea obligatiunii. Remunerarea totala a unui detinator de obligatiuni este suma cupoanelor primite pe durata vietii obligatiunii si rambursarea valorii nominale la scadenta. Randamentul total al unei obligatiuni este determinat de raportul dintre remuneratia totala si pretul platit initial pentru obligatiune. Este important de mentionat ca, in cazul obligatiunilor cu cupon zero, nu se fac plati periodice de dobanda, ci investitorii obtin randamentul prin diferenta dintre pretul achizitionarii si valoarea nominala a obligatiunii la scadenta.
Rezumat:
Rețineți că toate contribuțiile la TradeVille.ro wiki pot fi modificate, alterate sau șterse de alți contribuitori. Dacă nu doriți ca ceea ce scrieți să fie modificat fără milă și redistribuit în voie, atunci nu trimiteți materialele respective aici.
De asemenea, ne asigurați că ceea ce ați scris a fost compoziție proprie sau copie dintr-o resursă publică sau liberă (vedeți
TradeVille.ro wiki:Drepturi de autor
pentru detalii).
Nu introduceți materiale aflate sub incidența drepturilor de autor fără a avea permisiune!
Revocare
Ajutor pentru modificare
(se deschide într-o fereastră nouă)