Sari la conținut
Arată/ascunde bara laterală
TradeVille
De ce
TradeVille
Costuri
Piete
Finantare
Invata
Căutare
Deschide cont
Log in
Unelte personale
Creare cont
Autentificare
Pagini pentru editorii neautentificați
aflați mai mult
Discuții
Contribuții
Navigare
Pagina principală
Schimbări recente
Pagină aleatorie
Ajutor despre MediaWiki
Unelte
Ce trimite aici
Schimbări corelate
Pagini speciale
Informații despre pagină
modificare
ETF-uri
(secțiune)
Pagină
Discuție
română
Lectură
Edit
Modificare sursă
Istoric
Mai mult
Lectură
Edit
Modificare sursă
Istoric
Atenție:
Nu v-ați autentificat. Adresa dumneavoastră IP va fi vizibilă în mod public dacă efectuați modificări. Dacă vă
autentificați
sau vă
creați un cont
, modificările dumneavoastră vor fi asociate numelui de utilizator, pe lângă alte beneficii.
Verificare antispam.
Nu
completați!
== Avantaje si dezavantajele investitiei in ETF-uri == Principalele avantaje ale investitiei in ETF-uri sunt urmatoarele: * '''Diversificare''': un singur ETF poate oferi expunere pe o intreaga industrie. Astfel, un ETF urmareste o gama mai larga de actiuni, putand, in unele cazuri, sa urmareasca chiar si randamentul unei tari sa ale unui grup de tari. * '''Tranzactionare facila''': ETF-urile au aceleasi caracteristici de tranzactionare precum o simpla actiune. Asadar, informatii precum variatia zilnica sau volumul tranzactionat pot fi gasite cu usurinta. De asemenea, ETF-urile permit tranzactionarea pe baza de contracte futures si optiuni, la fel ca si in cazul actiunilor. * '''Comisioane reduse''': acest fonduri sunt gestionate pasiv, avand, astfel, cheltuieli mai mici in comparatie cu fondurile mutuale, care sunt gestionate activ. * '''Eficiente din punct de vedere fiscal''': ETF-urile pot fi mai eficiente din punct de vedere fiscal decat fondurile mutuale, deoarece realizeaza mai putine castiguri de capital, iar dividendele sunt, de regula, reinvestite. Cu toate acestea, ETF-urile prezinta si anumite dezavantaje: * '''Costuri mai mari in comparatie cu actiunile''': daca este comparata cu investitia intr-o anumita actiune, atunci costurile sunt mai mari. Comisionul platit brokerului pentru tranzactionare este, de regula, similar, insa, in cazul actiunilor nu exista costurile anuale de administrare, care pot ajunge pana la 2% la ETF-uri. * '''Crestere limitata''': pentru investitorii care au un apetit la risc mai ridicat si isi doresc un potential randament mai mare, investitia in ETF-uri nu reprezinta cea mai buna solutie. Deoarece, in cea mai mare parte, ETF-urile au expunere pe companiile cu capitalizare mai ridicata, potentialul de crestere al societatilor cu capitalizare medie si mica este neglijat. * '''Randamente mai mici ale dividendelor''': in ceea ce priveste ETF-urile care distribuie dividende, randamentelor acestora, in cele mai multe din cazuri, nu sunt la fel de ridicate precum atunci cand actiunea sau grupul de actiuni sunt detinute direct de catre investitor.
Rezumat:
Rețineți că toate contribuțiile la TradeVille.ro wiki pot fi modificate, alterate sau șterse de alți contribuitori. Dacă nu doriți ca ceea ce scrieți să fie modificat fără milă și redistribuit în voie, atunci nu trimiteți materialele respective aici.
De asemenea, ne asigurați că ceea ce ați scris a fost compoziție proprie sau copie dintr-o resursă publică sau liberă (vedeți
TradeVille.ro wiki:Drepturi de autor
pentru detalii).
Nu introduceți materiale aflate sub incidența drepturilor de autor fără a avea permisiune!
Revocare
Ajutor pentru modificare
(se deschide într-o fereastră nouă)