Modificare „(BBGA) si (IAMU) debuteaza pe piata AeRO - 13 mai 2015

Atenție: Nu v-ați autentificat. Adresa dumneavoastră IP va fi vizibilă în mod public dacă efectuați modificări. Dacă vă autentificați sau vă creați un cont, modificările dumneavoastră vor fi asociate numelui de utilizator, pe lângă alte beneficii.

Editarea poate fi anulată. Vă rugăm să verificați comparația de dedesubt pentru a verifica că asta este ceea ce vreți să faceți, iar apoi publicați schimbările de mai jos pentru a finaliza anularea editării.

Versiunea curentă Textul dumneavoastră
Linia 1: Linia 1:
    
    
Companiile Alum Tulcea (BBGA) si IAMU Blaj (IAMU) debuteaza astazi pe piata AeRO, dupa transferul de pe piata Rasdaq. Alum Tulcea este singurul producator de alumina din Romania, cu o capacitate de productie de 500.000 tone pe an. Alumina produsa de companie este livrata pe piata interna catre Alro (ALR), parte a Grupului Vimetco, precum si la export. In 2014, Alum a inregistrat o cifra de afaceri de 534 milioane [[lei]], in crestere cu 3% fata de anul anterior (518 milioane lei), iar profitul operational a fost de 31,5 milioane lei. Profitul net a fost de 47 milioane lei. Pentru anul 2015, compania mizeaza pe o cifra de afaceri de 169 milioane dolari, in conditiile unor cheltuieli totale de 163,6 milioane dolari. Compania are un capital social de 488,4 milioane lei, divizat in 82 milioane de [[actiuni]], cu o valoare nominala de 5,95 lei/actiune.Alro este actionarul majoritar al Alum, cu o participatie de 99,4% din actiuni. Raportat la cea mai recenta tranzactie cu actiunile Alum pe piata Rasdaq, capitalizarea bursiera a companiei este de 73,8 milioane lei.Casa de brokeraj Intercapital Invest este Consultantul Autorizat care a asistat Alum in procesul de transfer pe piata AeRO si va continua sa acorde asistenta companiei pentru inca 12 luni dupa listare.Aceeasi misiune o are casa de brokeraj IFB Finwest pentru producatorul de minitehnica lineara IAMU Blaj, pentru care este Consultant Autorizat.IAMU este unul dintre partenerii companiei germane Bosch, peste 90% din productie fiind pentru Bosch. Pentru acest an, IAMU vizeaza cresterea usoara a cifrei de afaceri, la 75,4 milioane lei (aproape 17 milioane euro), si a programat investitii de 9,2 milioane lei. Pana in 2017, cifra de afaceri ar urma sa avanseze la 84 milioane lei. Cei mai mari actionari ai IAMU sunt SIF Banat-Crisana (76,7%) si SIF Oltenia (19,8%). Compania are un capital social de 23,7 milioane lei, divizat in 9,5 milioane de actiuni, cu o valoare nominala de 2,5 lei/actiune. Raportat la cel mai recent pret al actiunilor IAMU pe piata Rasdaq, compania are o capitalizare bursiera de 33 milioane lei.
Companiile Alum Tulcea (BBGA) si IAMU Blaj (IAMU) debuteaza astazi pe piata AeRO, dupa transferul de pe piata Rasdaq. Alum Tulcea este singurul producator de alumina din Romania, cu o capacitate de productie de 500.000 tone pe an. Alumina produsa de companie este livrata pe piata interna catre Alro (ALR), parte a Grupului Vimetco, precum si la export. In 2014, Alum a inregistrat o cifra de afaceri de 534 milioane [[lei]], in crestere cu 3% fata de anul anterior (518 milioane lei), iar profitul operational a fost de 31,5 milioane lei. Profitul net a fost de 47 milioane lei. Pentru anul 2015, compania mizeaza pe o cifra de afaceri de 169 milioane dolari, in conditiile unor cheltuieli totale de 163,6 milioane dolari. Compania are un capital social de 488,4 milioane lei, divizat in 82 milioane de actiuni, cu o valoare nominala de 5,95 lei/actiune.Alro este actionarul majoritar al Alum, cu o participatie de 99,4% din actiuni. Raportat la cea mai recenta tranzactie cu actiunile Alum pe piata Rasdaq, capitalizarea bursiera a companiei este de 73,8 milioane lei.Casa de brokeraj Intercapital Invest este Consultantul Autorizat care a asistat Alum in procesul de transfer pe piata AeRO si va continua sa acorde asistenta companiei pentru inca 12 luni dupa listare.Aceeasi misiune o are casa de brokeraj IFB Finwest pentru producatorul de minitehnica lineara IAMU Blaj, pentru care este Consultant Autorizat.IAMU este unul dintre partenerii companiei germane Bosch, peste 90% din productie fiind pentru Bosch. Pentru acest an, IAMU vizeaza cresterea usoara a cifrei de afaceri, la 75,4 milioane lei (aproape 17 milioane euro), si a programat investitii de 9,2 milioane lei. Pana in 2017, cifra de afaceri ar urma sa avanseze la 84 milioane lei. Cei mai mari actionari ai IAMU sunt SIF Banat-Crisana (76,7%) si SIF Oltenia (19,8%). Compania are un capital social de 23,7 milioane lei, divizat in 9,5 milioane de actiuni, cu o valoare nominala de 2,5 lei/actiune. Raportat la cel mai recent pret al actiunilor IAMU pe piata Rasdaq, compania are o capitalizare bursiera de 33 milioane lei.
[[Categorie:ALR]][[Categorie:BBGA]][[Categorie:IAMU]][[Categorie:Analize]][[Categorie:Stiri despre piata]]
[[Categorie:ALR]][[Categorie:BBGA]][[Categorie:IAMU]][[Categorie:Analize]][[Categorie:Stiri despre piata]]
{{DEFAULTSORT:-2015-05-13}}
{{DEFAULTSORT:-2015-05-13}}
Rețineți că toate contribuțiile la TradeVille.ro wiki pot fi modificate, alterate sau șterse de alți contribuitori. Dacă nu doriți ca ceea ce scrieți să fie modificat fără milă și redistribuit în voie, atunci nu trimiteți materialele respective aici.
De asemenea, ne asigurați că ceea ce ați scris a fost compoziție proprie sau copie dintr-o resursă publică sau liberă (vedeți TradeVille.ro wiki:Drepturi de autor pentru detalii). Nu introduceți materiale aflate sub incidența drepturilor de autor fără a avea permisiune!
Revocare Ajutor pentru modificare (se deschide într-o fereastră nouă)