Modificare „(BCC) mai cere actionarilor 15 mil. euro la capital - 01 septembrie 2010

Atenție: Nu v-ați autentificat. Adresa dumneavoastră IP va fi vizibilă în mod public dacă efectuați modificări. Dacă vă autentificați sau vă creați un cont, modificările dumneavoastră vor fi asociate numelui de utilizator, pe lângă alte beneficii.

Editarea poate fi anulată. Vă rugăm să verificați comparația de dedesubt pentru a verifica că asta este ceea ce vreți să faceți, iar apoi publicați schimbările de mai jos pentru a finaliza anularea editării.

Versiunea curentă Textul dumneavoastră
Linia 1: Linia 1:
    
    
Banca Comerciala Carpatica (simbol bursier BCC), controlata de omul de faceri sibian Ilie Carabulea, a propus actionarilor majorarea capitalului social cu 63,5 mil. [[lei]] (14,9 mil. euro) prin aport de numerar pana la 342,4 mil. lei (80,5 mil. euro), pentru o rezistenta mai buna in fata socurilor macroeconomice. "Majorarea de capital este menita sa sustina activitatea bancii in continuare si sa asigure un indicator de solvabilitate confortabil. Carpatica, asemeni restului bancilor din sistem, trebuie sa faca fata unui cost al riscului de credit ridicat", a spus Nicolae Surdu, directorul general al Bancii Comerciale Carpatica. Daca va fi aprobata in cadrul AGA din 9 octombrie, aceasta va fi a doua majorare de capital derulata de banca in acest an, dupa ce in primavara a strans de la actionari 50,8 mil. lei in cadrul unei majorari de capital in valoare de 62,2 mil. lei. La inceputul anului, banca a propus o majorare record a capitalului in valoare de 103,4 mil. lei, insa actionarii au aprobat doar 60% din valoarea propusa. Ilie Carabulea, cel mai mare actionar care controleaza 37,9% din capitalul institutiei de credit, ar trebui sa contribuie cu 24 mil. lei la majorare. Carpatica a incheiat primul semestru cu un profit din exploatare de 40,2 mil. lei, insa costul riscului de credit i-a adus pierderi de 100 mil. lei.
Banca Comerciala Carpatica (simbol bursier BCC), controlata de omul de faceri sibian Ilie Carabulea, a propus actionarilor majorarea capitalului social cu 63,5 mil. lei (14,9 mil. euro) prin aport de numerar pana la 342,4 mil. lei (80,5 mil. euro), pentru o rezistenta mai buna in fata socurilor macroeconomice. "Majorarea de capital este menita sa sustina activitatea bancii in continuare si sa asigure un indicator de solvabilitate confortabil. Carpatica, asemeni restului bancilor din sistem, trebuie sa faca fata unui cost al riscului de credit ridicat", a spus Nicolae Surdu, directorul general al Bancii Comerciale Carpatica. Daca va fi aprobata in cadrul AGA din 9 octombrie, aceasta va fi a doua majorare de capital derulata de banca in acest an, dupa ce in primavara a strans de la actionari 50,8 mil. lei in cadrul unei majorari de capital in valoare de 62,2 mil. lei. La inceputul anului, banca a propus o majorare record a capitalului in valoare de 103,4 mil. lei, insa actionarii au aprobat doar 60% din valoarea propusa. Ilie Carabulea, cel mai mare actionar care controleaza 37,9% din capitalul institutiei de credit, ar trebui sa contribuie cu 24 mil. lei la majorare. Carpatica a incheiat primul semestru cu un profit din exploatare de 40,2 mil. lei, insa costul riscului de credit i-a adus pierderi de 100 mil. lei.
[[Categorie:BCC]][[Categorie:Analize]][[Categorie:Stiri despre piata]]
[[Categorie:BCC]][[Categorie:Analize]][[Categorie:Stiri despre piata]]
{{DEFAULTSORT:-2010-09-01}}
{{DEFAULTSORT:-2010-09-01}}
Rețineți că toate contribuțiile la TradeVille.ro wiki pot fi modificate, alterate sau șterse de alți contribuitori. Dacă nu doriți ca ceea ce scrieți să fie modificat fără milă și redistribuit în voie, atunci nu trimiteți materialele respective aici.
De asemenea, ne asigurați că ceea ce ați scris a fost compoziție proprie sau copie dintr-o resursă publică sau liberă (vedeți TradeVille.ro wiki:Drepturi de autor pentru detalii). Nu introduceți materiale aflate sub incidența drepturilor de autor fără a avea permisiune!
Revocare Ajutor pentru modificare (se deschide într-o fereastră nouă)