Modificare „(COCR) scartaie: Afacerile au scazut dramatic in T3, in schimb povara ratelor creste - 14 noiembrie 2011

Atenție: Nu v-ați autentificat. Adresa dumneavoastră IP va fi vizibilă în mod public dacă efectuați modificări. Dacă vă autentificați sau vă creați un cont, modificările dumneavoastră vor fi asociate numelui de utilizator, pe lângă alte beneficii.

Editarea poate fi anulată. Vă rugăm să verificați comparația de dedesubt pentru a verifica că asta este ceea ce vreți să faceți, iar apoi publicați schimbările de mai jos pentru a finaliza anularea editării.

Versiunea curentă Textul dumneavoastră
Linia 1: Linia 1:
    
    
Compania Cocor Bucuresti (COCR), care detine centrul comercial cu acelasi nume din zona Unirii din Capitala, a inregistrat in trimestrul al treilea afaceri de circa 4,55 mil. lei (1,07 mil. euro), in scadere cu 29% fata de trimestrul al doilea si cu 35% sub nivelul bugetat pentru aceasta perioada, potrivit raportului trimestrial transmis bursei.  Afacerile din T3 sunt doar cu putin peste cele din perioada similara a lui 2010, cand magazinul Cocor inca nu era deschis. In aceste conditii, compania a raportat pierderi de peste 3,3 mil. lei (775.000 de euro), care au provenit in special de pe partea financiara. Compania a imprumutat 19 mil. euro de la BCR, la inceputul lui 2009, pentru a finanta investitiile de modernizare a magazinului Cocor. Lucrarile s-au ridicat la peste 25 mil. euro. Acum, compania incearca sa negocieze cu BCR o restructurare a creditului, incercand sa obtina reducerea ratelor lunare. In primele noua luni din 2010, compania a platit 4,1 mil. lei doar pentru dobanzile aferente imprumuturilor contractate. Aceasta suma reprezinta aproape un sfert din cifra de afaceri. In plus, deprecierea leului a adus diferente negative din reevaluarea creditului in euro, astfel ca pierderile financiare s-au ridicat la 5,35 mil. lei, de sase ori peste nivelul bugetat pentru aceasta perioada In schimb, profitul operational a fost de 0,32 mil. lei, de sase ori sub nivelul bugetat, in conditiile in care cifra de afaceri pe primele trei trimestre, de 16,7 mil. lei (sub 4 mil. euro), este cu 12% sub buget. Actiunile Cocor au scazut cu circa 30% de la inceputul anului, sub nivelul de 150 de lei. Capitalizarea s-a redus astfel la 45 mil. lei. Cocor este controlata de fondul de investitii Broadhurst si doua persoane fizice, Daniel Stoica si Liviu Ursan, care detin impreuna 51% din actiuni. SIF Muntenia si SIF Transilvania au cate un pachet de 10%, in timp ce Aurel Besliu detine 16%.
Compania Cocor Bucuresti (COCR), care detine centrul comercial cu acelasi nume din zona Unirii din Capitala, a inregistrat in trimestrul al treilea afaceri de circa 4,55 mil. [[lei]] (1,07 mil. euro), in scadere cu 29% fata de trimestrul al doilea si cu 35% sub nivelul bugetat pentru aceasta perioada, potrivit raportului trimestrial transmis bursei.  Afacerile din T3 sunt doar cu putin peste cele din perioada similara a lui 2010, cand magazinul Cocor inca nu era deschis. In aceste conditii, compania a raportat pierderi de peste 3,3 mil. lei (775.000 de euro), care au provenit in special de pe partea financiara. Compania a imprumutat 19 mil. euro de la BCR, la inceputul lui 2009, pentru a finanta investitiile de modernizare a magazinului Cocor. Lucrarile s-au ridicat la peste 25 mil. euro. Acum, compania incearca sa negocieze cu BCR o restructurare a creditului, incercand sa obtina reducerea ratelor lunare. In primele noua luni din 2010, compania a platit 4,1 mil. lei doar pentru dobanzile aferente imprumuturilor contractate. Aceasta suma reprezinta aproape un sfert din cifra de afaceri. In plus, deprecierea leului a adus diferente negative din reevaluarea creditului in euro, astfel ca pierderile financiare s-au ridicat la 5,35 mil. lei, de sase ori peste nivelul bugetat pentru aceasta perioada In schimb, profitul operational a fost de 0,32 mil. lei, de sase ori sub nivelul bugetat, in conditiile in care cifra de afaceri pe primele trei trimestre, de 16,7 mil. lei (sub 4 mil. euro), este cu 12% sub buget. Actiunile Cocor au scazut cu circa 30% de la inceputul anului, sub nivelul de 150 de lei. Capitalizarea s-a redus astfel la 45 mil. lei. Cocor este controlata de fondul de investitii Broadhurst si doua persoane fizice, Daniel Stoica si Liviu Ursan, care detin impreuna 51% din actiuni. SIF Muntenia si SIF Transilvania au cate un pachet de 10%, in timp ce Aurel Besliu detine 16%.
[[Categorie:COCR]][[Categorie:Analize]][[Categorie:Stiri despre piata]]
[[Categorie:COCR]][[Categorie:Analize]][[Categorie:Stiri despre piata]]
{{DEFAULTSORT:-2011-11-14}}
{{DEFAULTSORT:-2011-11-14}}
Rețineți că toate contribuțiile la TradeVille.ro wiki pot fi modificate, alterate sau șterse de alți contribuitori. Dacă nu doriți ca ceea ce scrieți să fie modificat fără milă și redistribuit în voie, atunci nu trimiteți materialele respective aici.
De asemenea, ne asigurați că ceea ce ați scris a fost compoziție proprie sau copie dintr-o resursă publică sau liberă (vedeți TradeVille.ro wiki:Drepturi de autor pentru detalii). Nu introduceți materiale aflate sub incidența drepturilor de autor fără a avea permisiune!
Revocare Ajutor pentru modificare (se deschide într-o fereastră nouă)