Modificare „(COFI) a avut pierderi de 9,5 mil. lei in trimestrul trei - 15 noiembrie 2011

Atenție: Nu v-ați autentificat. Adresa dumneavoastră IP va fi vizibilă în mod public dacă efectuați modificări. Dacă vă autentificați sau vă creați un cont, modificările dumneavoastră vor fi asociate numelui de utilizator, pe lângă alte beneficii.

Editarea poate fi anulată. Vă rugăm să verificați comparația de dedesubt pentru a verifica că asta este ceea ce vreți să faceți, iar apoi publicați schimbările de mai jos pentru a finaliza anularea editării.

Versiunea curentă Textul dumneavoastră
Linia 1: Linia 1:
    
    
Firma de constructii Concefa Sibiu (COFI), controlata de omul de afaceri Horatiu Cercel, si-a adancit pierderile, in trimestrul trei acestea cifrandu-se la 7,9 mil. lei (1,9 mil. euro), dupa ce in perioada similara din 2010 raportase un profit de 1,5 mil. lei (0,4 mil. euro). Afacerile au stagnat in perioada iulie - septem­brie la 24,2 mil. lei (5,7 mil. euro). La inceputul lunii martie Concefa s-a transferat de pe piata RASDAQ la prima categorie a bursei de la Bucuresti, moment de la care compania a inceput sa raporteze pierderi, pentru prima data in ultimii ani. Dupa un profit de 151.000 de lei in primul trimestru, Concefa a ajuns ca la finele celui de-al treilea trimestru sa consemneze o pierdere de 11,5 mil. lei (2,7 mil. euro). Reprezentantii companiei spun ca pierderile au fost generate de costurile mai ridicate din proiectul Silver Mountain si de penalitatile de intarziere la proiect, pe care compania vrea sa le imparta cu subcontractorii sai. "La toate acestea s-au mai adaugat si volumul ridicat al cheltuielilor cu amortizarea, diferentele de curs valutar, ritmul greoi al incasarilor, dar mai ales influenta mediului economic dificil. In acest context am continuat sa ne concentram asupra maririi volumului de afaceri", spun reprezentantii Concefa. Titlurile Concefa au inregistrat in acest an una dintre cele mai mari deprecieri de pe bursa, valoarea lor scazand de peste doua ori de la inceputul anului. Ieri, actiunile Concefa au pierdut 3,5% si erau cotate la un pret de 0,0586 lei/unitate. La acest nivel, capitalizarea companiei este de 8,2 mil. euro. Principalul actionar minoritar al companiei este fondul de pensii al ING, care a cumparat in acest an 5% din actiuni. Rezultatele Concefa fac nota discordanta cu cele raportate de alte companii din sectorul constructiilor, care au inregistrat cresteri ale afacerilor in trimestrul al treilea. Firma Transilvania Constructii (COTR), controlata de omul de afaceri Mircea Timofte, a obtinut in trimestrul trei un profit net de 0,91 mil. lei (214.000 de euro) dupa ce afacerile companiei s-au majorat cu 52%, la 13,9 mil. lei (3,3 mil. euro). Compania inregistrase pierderi de 70.000 de lei in perioada iulie - septembrie din 2010. Compania din Cluj are o capitalizare de 25,5 mil. lei dupa ce actiunile au scazut cu aproape 20% in acest an.
Firma de constructii Concefa Sibiu (COFI), controlata de omul de afaceri Horatiu Cercel, si-a adancit pierderile, in trimestrul trei acestea cifrandu-se la 7,9 mil. [[lei]] (1,9 mil. euro), dupa ce in perioada similara din 2010 raportase un profit de 1,5 mil. lei (0,4 mil. euro). Afacerile au stagnat in perioada iulie - septem­brie la 24,2 mil. lei (5,7 mil. euro). La inceputul lunii martie Concefa s-a transferat de pe piata RASDAQ la prima categorie a bursei de la Bucuresti, moment de la care compania a inceput sa raporteze pierderi, pentru prima data in ultimii ani. Dupa un profit de 151.000 de lei in primul trimestru, Concefa a ajuns ca la finele celui de-al treilea trimestru sa consemneze o pierdere de 11,5 mil. lei (2,7 mil. euro). Reprezentantii companiei spun ca pierderile au fost generate de costurile mai ridicate din proiectul Silver Mountain si de penalitatile de intarziere la proiect, pe care compania vrea sa le imparta cu subcontractorii sai. "La toate acestea s-au mai adaugat si volumul ridicat al cheltuielilor cu amortizarea, diferentele de curs valutar, ritmul greoi al incasarilor, dar mai ales influenta mediului economic dificil. In acest context am continuat sa ne concentram asupra maririi volumului de afaceri", spun reprezentantii Concefa. Titlurile Concefa au inregistrat in acest an una dintre cele mai mari deprecieri de pe bursa, valoarea lor scazand de peste doua ori de la inceputul anului. Ieri, actiunile Concefa au pierdut 3,5% si erau cotate la un pret de 0,0586 lei/unitate. La acest nivel, capitalizarea companiei este de 8,2 mil. euro. Principalul actionar minoritar al companiei este fondul de pensii al ING, care a cumparat in acest an 5% din actiuni. Rezultatele Concefa fac nota discordanta cu cele raportate de alte companii din sectorul constructiilor, care au inregistrat cresteri ale afacerilor in trimestrul al treilea. Firma Transilvania Constructii (COTR), controlata de omul de afaceri Mircea Timofte, a obtinut in trimestrul trei un profit net de 0,91 mil. lei (214.000 de euro) dupa ce afacerile companiei s-au majorat cu 52%, la 13,9 mil. lei (3,3 mil. euro). Compania inregistrase pierderi de 70.000 de lei in perioada iulie - septembrie din 2010. Compania din Cluj are o capitalizare de 25,5 mil. lei dupa ce actiunile au scazut cu aproape 20% in acest an.
[[Categorie:COFI]][[Categorie:COTR]][[Categorie:Analize]][[Categorie:Stiri despre piata]]
[[Categorie:COFI]][[Categorie:COTR]][[Categorie:Analize]][[Categorie:Stiri despre piata]]
{{DEFAULTSORT:-2011-11-15}}
{{DEFAULTSORT:-2011-11-15}}
Rețineți că toate contribuțiile la TradeVille.ro wiki pot fi modificate, alterate sau șterse de alți contribuitori. Dacă nu doriți ca ceea ce scrieți să fie modificat fără milă și redistribuit în voie, atunci nu trimiteți materialele respective aici.
De asemenea, ne asigurați că ceea ce ați scris a fost compoziție proprie sau copie dintr-o resursă publică sau liberă (vedeți TradeVille.ro wiki:Drepturi de autor pentru detalii). Nu introduceți materiale aflate sub incidența drepturilor de autor fără a avea permisiune!
Revocare Ajutor pentru modificare (se deschide într-o fereastră nouă)