Modificare „(IFR) vinde (FP) pentru a cumpara SIF-uri - 03 martie 2011

Atenție: Nu v-ați autentificat. Adresa dumneavoastră IP va fi vizibilă în mod public dacă efectuați modificări. Dacă vă autentificați sau vă creați un cont, modificările dumneavoastră vor fi asociate numelui de utilizator, pe lângă alte beneficii.

Editarea poate fi anulată. Vă rugăm să verificați comparația de dedesubt pentru a verifica că asta este ceea ce vreți să faceți, iar apoi publicați schimbările de mai jos pentru a finaliza anularea editării.

Versiunea curentă Textul dumneavoastră
Linia 1: Linia 1:
    
    
Fondul inchis de investitii iFond Financial Romania, administrat de Intercapital Investment Management, si-a redus in februarie pachetul de actiuni detinut la Fondul Proprietatea (FP), marindu-si pentru a doua luna consecutiva detinerile din cadrul societatilor de investitii financiare. Detinerea in actiunile FP a fost redusa in comparatie cu luna ianuarie, de la 39,01%, la 35,91%. "Aceasta operatiune a fost realizata in paralel cu o majorare a expunerii pe cele cinci Societati de Investitii Financiare", explica Andreea Gheorghe, director general la SAI Intercapital.In schimb, ponderea pe SIF-uri a urcat pentru a doua luna la rand, de data aceasta de la 22,04%, la 23,45%. "Schimbarile nu sunt majore insa reflecta atat estimarile noastre bune pentru evolutia vitoare a celor cinci SIF-uri, cat si un management al portofoliului de dispersie a riscului pe clase de emitenti", a continuat Andreea Gheorghe.De notat ca recenta crestere a ponderii pe societatile de investitii financiare vine in contextul in care acestea urmeaza sa anunte valoarea dividendelor aferente anului trecut. Cea mai mare detinere din cadrul SIF-urilor a continuat sa ramana cea de la SIF Moldova (SIF2), ea ajungand luna trecuta la 6,7%. Ponderea activelor in numerar si depozite a continuat sa urce, de la 1,23% in ianuarie, la 2,29% la sfarsitul lui februarie. Tendinta de crestere a ponderii pe cash a fost remarcata inca din noiembrie 2010, atunci cand aceasta reprezenta doar 0,84% din totalul activelor iFond Financial. Reprezentantii Intercapital spun ca mutarea nu anticipeaza o eventuala inrautatire a conditiilor din piata de actiuni."Cresterea ponderii in depozite si numerar este una mica si tine mai mult de strategia noastra de cash management privind cheltuielile periodice ale fondului", spune Andreea Gheorghe.La sfarsitul lui februarie activele nete ale iFond Financial Romania erau de 9,4 milioane lei, in crestere cu 0,9% fata de luna precedenta. Fondul si-a mentinut in mare parte constante detinerile pe actiunile BRD (10,53%) si Banca Transilvania (2,13%), o crestere de aproape un punct procentual find notata in cazul titlurilor BVB (24,61%).
Fondul inchis de investitii iFond Financial Romania, administrat de Intercapital Investment Management, si-a redus in februarie pachetul de actiuni detinut la [[Fondul Proprietatea]] (FP), marindu-si pentru a doua luna consecutiva detinerile din cadrul societatilor de investitii financiare. Detinerea in actiunile FP a fost redusa in comparatie cu luna ianuarie, de la 39,01%, la 35,91%. "Aceasta operatiune a fost realizata in paralel cu o majorare a expunerii pe cele cinci Societati de Investitii Financiare", explica Andreea Gheorghe, director general la SAI Intercapital.In schimb, ponderea pe SIF-uri a urcat pentru a doua luna la rand, de data aceasta de la 22,04%, la 23,45%. "Schimbarile nu sunt majore insa reflecta atat estimarile noastre bune pentru evolutia vitoare a celor cinci SIF-uri, cat si un management al portofoliului de dispersie a riscului pe clase de emitenti", a continuat Andreea Gheorghe.De notat ca recenta crestere a ponderii pe societatile de investitii financiare vine in contextul in care acestea urmeaza sa anunte valoarea dividendelor aferente anului trecut. Cea mai mare detinere din cadrul SIF-urilor a continuat sa ramana cea de la SIF Moldova (SIF2), ea ajungand luna trecuta la 6,7%. Ponderea activelor in numerar si depozite a continuat sa urce, de la 1,23% in ianuarie, la 2,29% la sfarsitul lui februarie. Tendinta de crestere a ponderii pe cash a fost remarcata inca din noiembrie 2010, atunci cand aceasta reprezenta doar 0,84% din totalul activelor iFond Financial. Reprezentantii Intercapital spun ca mutarea nu anticipeaza o eventuala inrautatire a conditiilor din piata de actiuni."Cresterea ponderii in depozite si numerar este una mica si tine mai mult de strategia noastra de cash management privind cheltuielile periodice ale fondului", spune Andreea Gheorghe.La sfarsitul lui februarie activele nete ale iFond Financial Romania erau de 9,4 milioane [[lei]], in crestere cu 0,9% fata de luna precedenta. Fondul si-a mentinut in mare parte constante detinerile pe actiunile BRD (10,53%) si Banca Transilvania (2,13%), o crestere de aproape un punct procentual find notata in cazul titlurilor BVB (24,61%).
[[Categorie:FP]][[Categorie:IFR]][[Categorie:SIF2]][[Categorie:Analize]][[Categorie:Stiri despre piata]]
[[Categorie:FP]][[Categorie:IFR]][[Categorie:SIF2]][[Categorie:Analize]][[Categorie:Stiri despre piata]]
{{DEFAULTSORT:-2011-03-03}}
{{DEFAULTSORT:-2011-03-03}}
Rețineți că toate contribuțiile la TradeVille.ro wiki pot fi modificate, alterate sau șterse de alți contribuitori. Dacă nu doriți ca ceea ce scrieți să fie modificat fără milă și redistribuit în voie, atunci nu trimiteți materialele respective aici.
De asemenea, ne asigurați că ceea ce ați scris a fost compoziție proprie sau copie dintr-o resursă publică sau liberă (vedeți TradeVille.ro wiki:Drepturi de autor pentru detalii). Nu introduceți materiale aflate sub incidența drepturilor de autor fără a avea permisiune!
Revocare Ajutor pentru modificare (se deschide într-o fereastră nouă)