Modificare „(SPCU) uneste trei firme cu afaceri de 212 mil. lei pentru consolidarea pozitiei in piata - 18 august 2014

Atenție: Nu v-ați autentificat. Adresa dumneavoastră IP va fi vizibilă în mod public dacă efectuați modificări. Dacă vă autentificați sau vă creați un cont, modificările dumneavoastră vor fi asociate numelui de utilizator, pe lângă alte beneficii.

Editarea poate fi anulată. Vă rugăm să verificați comparația de dedesubt pentru a verifica că asta este ceea ce vreți să faceți, iar apoi publicați schimbările de mai jos pentru a finaliza anularea editării.

Versiunea curentă Textul dumneavoastră
Linia 1: Linia 1:
    
    
Omul de afaceri Constantin Boromiz, care controleaza grupul Boromir, al doilea cel mai mare jucator din industria locala de panificatie, vrea sa isi consolideze afacerile prin fuziunea a trei dintre firmele pe care le detine si care au avut anul trecut rulaje cumulate de 212 milioane de lei si peste 560 de angajati. Actionarii firmei Moara Cibin (simbol bursier MOIB), cea mai valoroasa companie din grupul Boromir listata pe bursa, cu o capitalizare de 26 mil. lei, se vor reuni in septembrie pentru a aproba fuziunea prin absorbtie cu producatorul de amidon Amylon Sibiu (simbol bursier AMY) si fabrica de biscuiti Extra Sib, societate inchisa si detinuta in proportie de 15% de firma Boromir Ind. Gheorghe Stefan este actionarul majoritar al Extra Sib, cu 54,2% din actiuni. Moara Cibin va fi societatea absorbanta, iar celelalte doua firme, ale caror afaceri cumulate au atins 80,3 milioane de lei anul trecut, vor fi entitatile absorbite, potrivit unui anunt publicat pe site-ul bursei de la Bucuresti. Fuziunea dintre Moara Cibin si Extra Sib este motivata prin reducerea costurilor generale de administrare si optimizarea procesului de decizie. De asemenea, conducerea companiei motiveaza fuziunea prin cresterea eficientei economice a activitatii de baza, eliminarea cheltuielilor indirecte, consolidarea pozitiei pe piata, precum si posibilitatea redistribuirii personalului in cadrul societatii ca urmare a restructurarii unor activitati, fara costuri suplimentare.
Omul de afaceri Constantin Boromiz, care controleaza grupul Boromir, al doilea cel mai mare jucator din industria locala de panificatie, vrea sa isi consolideze afacerile prin fuziunea a trei dintre firmele pe care le detine si care au avut anul trecut rulaje cumulate de 212 milioane de [[lei]] si peste 560 de angajati. Actionarii firmei Moara Cibin (simbol bursier MOIB), cea mai valoroasa companie din grupul Boromir listata pe bursa, cu o capitalizare de 26 mil. lei, se vor reuni in septembrie pentru a aproba fuziunea prin absorbtie cu producatorul de amidon Amylon Sibiu (simbol bursier AMY) si fabrica de biscuiti Extra Sib, societate inchisa si detinuta in proportie de 15% de firma Boromir Ind. Gheorghe Stefan este actionarul majoritar al Extra Sib, cu 54,2% din actiuni. Moara Cibin va fi societatea absorbanta, iar celelalte doua firme, ale caror afaceri cumulate au atins 80,3 milioane de lei anul trecut, vor fi entitatile absorbite, potrivit unui anunt publicat pe site-ul bursei de la Bucuresti. Fuziunea dintre Moara Cibin si Extra Sib este motivata prin reducerea costurilor generale de administrare si optimizarea procesului de decizie. De asemenea, conducerea companiei motiveaza fuziunea prin cresterea eficientei economice a activitatii de baza, eliminarea cheltuielilor indirecte, consolidarea pozitiei pe piata, precum si posibilitatea redistribuirii personalului in cadrul societatii ca urmare a restructurarii unor activitati, fara costuri suplimentare.
[[Categorie:AMY]][[Categorie:MOIB]][[Categorie:SPCU]][[Categorie:Analize]][[Categorie:Stiri despre piata]]
[[Categorie:AMY]][[Categorie:MOIB]][[Categorie:SPCU]][[Categorie:Analize]][[Categorie:Stiri despre piata]]
{{DEFAULTSORT:-2014-08-18}}
{{DEFAULTSORT:-2014-08-18}}
Rețineți că toate contribuțiile la TradeVille.ro wiki pot fi modificate, alterate sau șterse de alți contribuitori. Dacă nu doriți ca ceea ce scrieți să fie modificat fără milă și redistribuit în voie, atunci nu trimiteți materialele respective aici.
De asemenea, ne asigurați că ceea ce ați scris a fost compoziție proprie sau copie dintr-o resursă publică sau liberă (vedeți TradeVille.ro wiki:Drepturi de autor pentru detalii). Nu introduceți materiale aflate sub incidența drepturilor de autor fără a avea permisiune!
Revocare Ajutor pentru modificare (se deschide într-o fereastră nouă)