Modificare „(SRT) cauta protectia insolventei - 23 august 2010

Atenție: Nu v-ați autentificat. Adresa dumneavoastră IP va fi vizibilă în mod public dacă efectuați modificări. Dacă vă autentificați sau vă creați un cont, modificările dumneavoastră vor fi asociate numelui de utilizator, pe lângă alte beneficii.

Editarea poate fi anulată. Vă rugăm să verificați comparația de dedesubt pentru a verifica că asta este ceea ce vreți să faceți, iar apoi publicați schimbările de mai jos pentru a finaliza anularea editării.

Versiunea curentă Textul dumneavoastră
Linia 1: Linia 1:
    
    
Conducerea producatorului de confectii Siretul Pascani (SRT) a decis la finele saptamanii trecute sa intre de buna voie in procedura de insolventa ca urmare a acumularii de datorii si situatiei financiare precare a com­paniei. Siretul este una dintre cele mai mici companii de pe Bursa si singura firma de confectii cotata pe piata reglementata a Bursei. "Analizand situatia economico-financiara s-a observat ca pe fondul actualei crize financiare, societatea se confrunta cu o situate economica dificila, tradusa in acumularea unor debite restante, provenite in special din credite si dobanzi bancare, impozite si taxe (…) s-a aprobat de catre Consiliul de Administratie introducerea cererii pentru deschiderea procedurii insolventei prin reorganizarea activitatii", spun reprezentantii companiei. Siretul Pascani era in trecut unul dintre cei mai mari producatori de perdele din Romania, insa in ultimii ani s-a confruntat cu probleme din cauza intrarii pe piata a produselor chinezesti mai ieftine. Compania a incercat sa se reorienteze spre productia de imbracaminte si echipament sportiv, strategie care insa nu a dat rezultatele scontate, indicatorii financiari ai Siretul continuand sa se erodeze. Astfel, firma de confectii a raportat in anul de criza 2009 o pierdere record, de 4,1 mil. lei (aproape un milion de euro) dupa ce cifra de afaceri a companiei s-a redus cu 18,8%, la 11,5 mil. lei (2,7 mil. euro). In primul semestru al anului afacerile Siretul au inregistrat un declin de 36% si firma a acumulat pierderi de aproape 1,8 mil. lei (420.000 de euro). La 31 iunie, datoriile Siretul cumulau 12,9 mil. lei (circa 3 mil. euro). Principalul actionar al companiei este firma Scala Real Estate, care detine 32,97% din titluri, Euro Continental Invest Iasi are o participatie de 10,75%, iar SIF Transilvania (SIF3) detine 10,78% din capital. Celelalte doua companii de pe Bursa care au intrat in ultimul an in procedura de insolventa sunt dezvoltatorul imobiliar Impact Bucuresti (IMP) si retailer-ul IT&C si de electrocasnice Flamingo International (FLA).
Conducerea producatorului de confectii Siretul Pascani (SRT) a decis la finele saptamanii trecute sa intre de buna voie in procedura de insolventa ca urmare a acumularii de datorii si situatiei financiare precare a com­paniei. Siretul este una dintre cele mai mici companii de pe Bursa si singura firma de confectii cotata pe piata reglementata a Bursei. "Analizand situatia economico-financiara s-a observat ca pe fondul actualei crize financiare, societatea se confrunta cu o situate economica dificila, tradusa in acumularea unor debite restante, provenite in special din credite si dobanzi bancare, impozite si taxe (…) s-a aprobat de catre Consiliul de Administratie introducerea cererii pentru deschiderea procedurii insolventei prin reorganizarea activitatii", spun reprezentantii companiei. Siretul Pascani era in trecut unul dintre cei mai mari producatori de perdele din Romania, insa in ultimii ani s-a confruntat cu probleme din cauza intrarii pe piata a produselor chinezesti mai ieftine. Compania a incercat sa se reorienteze spre productia de imbracaminte si echipament sportiv, strategie care insa nu a dat rezultatele scontate, indicatorii financiari ai Siretul continuand sa se erodeze. Astfel, firma de confectii a raportat in anul de criza 2009 o pierdere record, de 4,1 mil. [[lei]] (aproape un milion de euro) dupa ce cifra de afaceri a companiei s-a redus cu 18,8%, la 11,5 mil. lei (2,7 mil. euro). In primul semestru al anului afacerile Siretul au inregistrat un declin de 36% si firma a acumulat pierderi de aproape 1,8 mil. lei (420.000 de euro). La 31 iunie, datoriile Siretul cumulau 12,9 mil. lei (circa 3 mil. euro). Principalul actionar al companiei este firma Scala Real Estate, care detine 32,97% din titluri, Euro Continental Invest Iasi are o participatie de 10,75%, iar SIF Transilvania (SIF3) detine 10,78% din capital. Celelalte doua companii de pe Bursa care au intrat in ultimul an in procedura de insolventa sunt dezvoltatorul imobiliar Impact Bucuresti (IMP) si retailer-ul IT&C si de electrocasnice Flamingo International (FLA).
[[Categorie:FLA]][[Categorie:IMP]][[Categorie:SIF3]][[Categorie:SRT]][[Categorie:Analize]][[Categorie:Stiri despre piata]]
[[Categorie:FLA]][[Categorie:IMP]][[Categorie:SIF3]][[Categorie:SRT]][[Categorie:Analize]][[Categorie:Stiri despre piata]]
{{DEFAULTSORT:-2010-08-23}}
{{DEFAULTSORT:-2010-08-23}}
Rețineți că toate contribuțiile la TradeVille.ro wiki pot fi modificate, alterate sau șterse de alți contribuitori. Dacă nu doriți ca ceea ce scrieți să fie modificat fără milă și redistribuit în voie, atunci nu trimiteți materialele respective aici.
De asemenea, ne asigurați că ceea ce ați scris a fost compoziție proprie sau copie dintr-o resursă publică sau liberă (vedeți TradeVille.ro wiki:Drepturi de autor pentru detalii). Nu introduceți materiale aflate sub incidența drepturilor de autor fără a avea permisiune!
Revocare Ajutor pentru modificare (se deschide într-o fereastră nouă)