Modificare „(TEXU) se retrage de pe RASDAQ. Minoritarii primesc 11,5 lei pe actiune - 08 octombrie 2014

Atenție: Nu v-ați autentificat. Adresa dumneavoastră IP va fi vizibilă în mod public dacă efectuați modificări. Dacă vă autentificați sau vă creați un cont, modificările dumneavoastră vor fi asociate numelui de utilizator, pe lângă alte beneficii.

Editarea poate fi anulată. Vă rugăm să verificați comparația de dedesubt pentru a verifica că asta este ceea ce vreți să faceți, iar apoi publicați schimbările de mai jos pentru a finaliza anularea editării.

Versiunea curentă Textul dumneavoastră
Linia 1: Linia 1:
    
    
Actionarii companiei Textila Oltul din Sfantu Gheorghe (simbol bursier TEXU), detinuta de compania belgiana Drapantex, au aprobat retragerea de la tranzactionare a producatorului de textile. Actionarii minoritari care nu sunt de acord cu delistarea vor primi in contul unei actiuni suma de 11,55 lei, aproape triplu comparativ cu pretul la care se tranzactionau cel mai recent actiunile companiei. Drapantex controleaza 84,3% din producatorul de textile. In actionariat se afla si firma Rodexim Company, cu o participatie de 13,4%, iar restul de 2,3% apartine altor investitori de pe bursa. Participatia de 15,7% controlata de minoritari este evaluata la 5 milioane de lei. Rodexim Company este detinuta in mod egal de Doina Buturuga, presedintele Textila Oltul, si de cetateanul belgian Lesman Isy Nael. Textila Oltul a fost infiintata in 1879 si este unul dintre cei mai vechi producatori de confectii din Romania. Societatea a intrat la tranzactionare pe piata RASDAQ in urma privatizarilor in masa de la inceputul anilor nouazeci, iar din 1999 este detinuta de belgienii de la Drapantex. Pentru primul semestru, Textila Oltul a raportat afaceri de 21,6 mil. lei, in urcare cu 66% fata de aceeasi perioada a anului trecut, si un profit net aproape triplu, de 2,3 mil. lei. Actiunile companiei nu s-au mai tranzactionat din 10 aprilie 2009, cand au inchis la pretul de 4,05 lei pe unitate. La aceasta cotatie compania are o valoare de piata de aproape 5 mil. lei.
Actionarii companiei Textila Oltul din Sfantu Gheorghe (simbol bursier TEXU), detinuta de compania belgiana Drapantex, au aprobat retragerea de la tranzactionare a producatorului de textile. Actionarii minoritari care nu sunt de acord cu delistarea vor primi in contul unei actiuni suma de 11,55 [[lei]], aproape triplu comparativ cu pretul la care se tranzactionau cel mai recent actiunile companiei. Drapantex controleaza 84,3% din producatorul de textile. In actionariat se afla si firma Rodexim Company, cu o participatie de 13,4%, iar restul de 2,3% apartine altor investitori de pe bursa. Participatia de 15,7% controlata de minoritari este evaluata la 5 milioane de lei. Rodexim Company este detinuta in mod egal de Doina Buturuga, presedintele Textila Oltul, si de cetateanul belgian Lesman Isy Nael. Textila Oltul a fost infiintata in 1879 si este unul dintre cei mai vechi producatori de confectii din Romania. Societatea a intrat la tranzactionare pe piata RASDAQ in urma privatizarilor in masa de la inceputul anilor nouazeci, iar din 1999 este detinuta de belgienii de la Drapantex. Pentru primul semestru, Textila Oltul a raportat afaceri de 21,6 mil. lei, in urcare cu 66% fata de aceeasi perioada a anului trecut, si un profit net aproape triplu, de 2,3 mil. lei. Actiunile companiei nu s-au mai tranzactionat din 10 aprilie 2009, cand au inchis la pretul de 4,05 lei pe unitate. La aceasta cotatie compania are o valoare de piata de aproape 5 mil. lei.
[[Categorie:TEXU]][[Categorie:Analize]][[Categorie:Stiri despre piata]]
[[Categorie:TEXU]][[Categorie:Analize]][[Categorie:Stiri despre piata]]
{{DEFAULTSORT:-2014-10-08}}
{{DEFAULTSORT:-2014-10-08}}
Rețineți că toate contribuțiile la TradeVille.ro wiki pot fi modificate, alterate sau șterse de alți contribuitori. Dacă nu doriți ca ceea ce scrieți să fie modificat fără milă și redistribuit în voie, atunci nu trimiteți materialele respective aici.
De asemenea, ne asigurați că ceea ce ați scris a fost compoziție proprie sau copie dintr-o resursă publică sau liberă (vedeți TradeVille.ro wiki:Drepturi de autor pentru detalii). Nu introduceți materiale aflate sub incidența drepturilor de autor fără a avea permisiune!
Revocare Ajutor pentru modificare (se deschide într-o fereastră nouă)