Modificare „Banca Carpatica a inregistrat pierderi de 115 milioane de lei - 09 noiembrie 2010

Atenție: Nu v-ați autentificat. Adresa dumneavoastră IP va fi vizibilă în mod public dacă efectuați modificări. Dacă vă autentificați sau vă creați un cont, modificările dumneavoastră vor fi asociate numelui de utilizator, pe lângă alte beneficii.

Editarea poate fi anulată. Vă rugăm să verificați comparația de dedesubt pentru a verifica că asta este ceea ce vreți să faceți, iar apoi publicați schimbările de mai jos pentru a finaliza anularea editării.

Versiunea curentă Textul dumneavoastră
Linia 1: Linia 1:
    
    
<p>Banca Comerciala Carpatica (BCC) a avut un profit operational de 52,8 milioane de [[lei]], in trimestrul al treilea din acest an. </p> <p>Totusi, din cauza provizioanelor pentru creditele neperformante, banca a inregistrat o pierdere neta de 115,4 milioane de lei, potrivit unui comunicat al companiei. </p> <p>„Am realizat un profit operational, in conditiile in care, in aceasta perioada, BCC s-a aflat intr-un amplu proces de reorganizare care a vizat, in principal, activitatile de vanzare si de redefinire a caracteristicilor produselor si serviciilor, de lansare de noi produse. Pe de alta parte, situatia economica precara are o influenta directa si ridicata asupra nivelului costului net al riscului de credit, care ne-a afectat in mare masura rezultatul exercitiului financiar curent”, a declarat Nicolae Surdu, directorul general al Bancii Comerciale Carpatica. </p> <p>Astfel, costul net al riscului de credit a crescut de la 8,55 de milioane de lei, in septembrie 2009, la 168,1 milioane de lei, la sfarsitul lunii septembrie 2010. </p> <p>De asemenea, portofoliul de credite al bancii s-a diminuat 1,223 miliarde de lei la 984,3 miliarde de lei, in principal ca urmare a cresterii volumului provizioanelor de risc de credit. </p> <p>Actiunile BCC au scazut usor pe bursa, luni, ajungand la nivelul de 0,0873 lei/unitate.  Banca Comerciala Carpatica este controlata de omul de afaceri sibian Ion Carabulea, care detine 37,93 la suta din [[actiuni]]. </p>
<p>Banca Comerciala Carpatica (BCC) a avut un profit operational de 52,8 milioane de lei, in trimestrul al treilea din acest an. </p> <p>Totusi, din cauza provizioanelor pentru creditele neperformante, banca a inregistrat o pierdere neta de 115,4 milioane de lei, potrivit unui comunicat al companiei. </p> <p>„Am realizat un profit operational, in conditiile in care, in aceasta perioada, BCC s-a aflat intr-un amplu proces de reorganizare care a vizat, in principal, activitatile de vanzare si de redefinire a caracteristicilor produselor si serviciilor, de lansare de noi produse. Pe de alta parte, situatia economica precara are o influenta directa si ridicata asupra nivelului costului net al riscului de credit, care ne-a afectat in mare masura rezultatul exercitiului financiar curent”, a declarat Nicolae Surdu, directorul general al Bancii Comerciale Carpatica. </p> <p>Astfel, costul net al riscului de credit a crescut de la 8,55 de milioane de lei, in septembrie 2009, la 168,1 milioane de lei, la sfarsitul lunii septembrie 2010. </p> <p>De asemenea, portofoliul de credite al bancii s-a diminuat 1,223 miliarde de lei la 984,3 miliarde de lei, in principal ca urmare a cresterii volumului provizioanelor de risc de credit. </p> <p>Actiunile BCC au scazut usor pe bursa, luni, ajungand la nivelul de 0,0873 lei/unitate.  Banca Comerciala Carpatica este controlata de omul de afaceri sibian Ion Carabulea, care detine 37,93 la suta din actiuni. </p>
[[Categorie:BCC]][[Categorie:Analize]][[Categorie:Stiri despre piata]]
[[Categorie:BCC]][[Categorie:Analize]][[Categorie:Stiri despre piata]]
{{DEFAULTSORT:-2010-11-09}}
{{DEFAULTSORT:-2010-11-09}}
Rețineți că toate contribuțiile la TradeVille.ro wiki pot fi modificate, alterate sau șterse de alți contribuitori. Dacă nu doriți ca ceea ce scrieți să fie modificat fără milă și redistribuit în voie, atunci nu trimiteți materialele respective aici.
De asemenea, ne asigurați că ceea ce ați scris a fost compoziție proprie sau copie dintr-o resursă publică sau liberă (vedeți TradeVille.ro wiki:Drepturi de autor pentru detalii). Nu introduceți materiale aflate sub incidența drepturilor de autor fără a avea permisiune!
Revocare Ajutor pentru modificare (se deschide într-o fereastră nouă)