Modificare „Bursa: Companiile de pe AeRO, la 10,3 mld. lei capitalizare in iunie 2021, plus 46% fata de iunie 2020. Lichiditate lunara de 104 mil. lei, in crestere de trei ori - 14 iulie 2021

Atenție: Nu v-ați autentificat. Adresa dumneavoastră IP va fi vizibilă în mod public dacă efectuați modificări. Dacă vă autentificați sau vă creați un cont, modificările dumneavoastră vor fi asociate numelui de utilizator, pe lângă alte beneficii.

Editarea poate fi anulată. Vă rugăm să verificați comparația de dedesubt pentru a verifica că asta este ceea ce vreți să faceți, iar apoi publicați schimbările de mai jos pentru a finaliza anularea editării.

Versiunea curentă Textul dumneavoastră
Linia 1: Linia 1:
    
    
Acţiunile sunt cele mai tranzacţionate instrumente de pe sistemul multilateral de tranzacţionare al bursei de la Bucureşti, respectiv piaţa AeRO.  Cele aproximativ 280 de companii listate pe segmentul alternativ de tranzacţionare AeRO au încheiat luna iunie cu o capitalizare cumulată de 10,3 mld. [[lei]], în creştere cu 46% faţă de aceeaşi lună din 2020, respectiv 3 mld. lei, pe fondul aprecierii preţului acţiunilor ca urmare a revenirii burselor, dar şi în contextul unor noi intrări în ringul de tranzacţionare.  Cea mai mare companie listată pe segmentul AeRO este Chimcomplex Borzeşti Oneşti (CHOB), care deţine platformele Oltchim şi Borzeşti, având o valoare de piaţă de aproximativ 2 mld. lei. Acţionarii CHOB au aprobat recent transferul pe segmentul principal. Urmează Alum Tulcea cu 253 mil. lei, Bucur Obor cu 250 mil. lei, Agroland Agribusiness (fiind de altfel o companie care nu era listată în iunie 2020) cu 232 mil. lei şi Comvex Constanţa cu 200 mil. lei.
Acţiunile sunt cele mai tranzacţionate instrumente de pe sistemul multilateral de tranzacţionare al bursei de la Bucureşti, respectiv piaţa AeRO.  Cele aproximativ 280 de companii listate pe segmentul alternativ de tranzacţionare AeRO au încheiat luna iunie cu o capitalizare cumulată de 10,3 mld. lei, în creştere cu 46% faţă de aceeaşi lună din 2020, respectiv 3 mld. lei, pe fondul aprecierii preţului acţiunilor ca urmare a revenirii burselor, dar şi în contextul unor noi intrări în ringul de tranzacţionare.  Cea mai mare companie listată pe segmentul AeRO este Chimcomplex Borzeşti Oneşti (CHOB), care deţine platformele Oltchim şi Borzeşti, având o valoare de piaţă de aproximativ 2 mld. lei. Acţionarii CHOB au aprobat recent transferul pe segmentul principal. Urmează Alum Tulcea cu 253 mil. lei, Bucur Obor cu 250 mil. lei, Agroland Agribusiness (fiind de altfel o companie care nu era listată în iunie 2020) cu 232 mil. lei şi Comvex Constanţa cu 200 mil. lei.
[[Categorie:CHOB]][[Categorie:Analize]][[Categorie:Stiri despre piata]]
[[Categorie:CHOB]][[Categorie:Analize]][[Categorie:Stiri despre piata]]
{{DEFAULTSORT:-2021-07-14}}
{{DEFAULTSORT:-2021-07-14}}
Rețineți că toate contribuțiile la TradeVille.ro wiki pot fi modificate, alterate sau șterse de alți contribuitori. Dacă nu doriți ca ceea ce scrieți să fie modificat fără milă și redistribuit în voie, atunci nu trimiteți materialele respective aici.
De asemenea, ne asigurați că ceea ce ați scris a fost compoziție proprie sau copie dintr-o resursă publică sau liberă (vedeți TradeVille.ro wiki:Drepturi de autor pentru detalii). Nu introduceți materiale aflate sub incidența drepturilor de autor fără a avea permisiune!
Revocare Ajutor pentru modificare (se deschide într-o fereastră nouă)