Modificare „Bursa inchide in crestere. Companiile energetice, principalele vizate de investitori - 10 ianuarie 2014

Atenție: Nu v-ați autentificat. Adresa dumneavoastră IP va fi vizibilă în mod public dacă efectuați modificări. Dacă vă autentificați sau vă creați un cont, modificările dumneavoastră vor fi asociate numelui de utilizator, pe lângă alte beneficii.

Editarea poate fi anulată. Vă rugăm să verificați comparația de dedesubt pentru a verifica că asta este ceea ce vreți să faceți, iar apoi publicați schimbările de mai jos pentru a finaliza anularea editării.

Versiunea curentă Textul dumneavoastră
Linia 1: Linia 1:
    
    
Bursa de la Bucuresti a crescut cu 0,34% in sedinta de joi, intr-o piata cu lichiditate redusa, in care jucatorii au vizat in principal actiunile [[Fondul Proprietatea]] si cateva companii din sectorul energetic, respectiv titlurile OMV Petrom, Romgaz si Transgaz, scrie Mediafax.Piata a deschis indecis, insa spre jumatatea zilei indicele general al Bursei, BET-C, a inceput sa creasca, punctul maxim fiind atins la ora 16:00, cand piata a fost pe plus cu 0,57%.Investitorii au tranzactionat in total [[actiuni]] de 35,4 milioane [[lei]] (7,8 milioane euro), cu aproape 40% sub rulajul din sesiunea precedenta, de 58,6 milioane lei (13 milioane euro). Indicele BET, al celor mai lichide zece actiuni, a avansat cu 0,34%, iar indicele BET-NG, al titlurilor companiilor din sectorul energetic, a crescut cu 0,6%.In acelasi timp, indicele BET-FI, al actiunilor celor cinci SIF-uri si al titlurilor Fondului Proprietatea (FP), a incheiat sesiunea aproape de nivelul de miercuri.Indicele extins BET-XT a urcat cu 0,21%, iar indicele extins BET-BK a inchis in stagnare. Indicele BET-XT reflecta evolutia primelor 25 de actiuni romanesti in functie de lichiditate, inclusiv SIF-urile si Fondul Proprietatea, iar BET-BK cuprinde cele mai lichide 25 de actiuni, inclusiv titlurile bancii austriece Erste, SIF-urilor si Fondului Proprietatea.Aproape doua treimi din lichiditatea de joi a fost sustinuta de transferurile cu actiunile Fondului Proprietatea (4,83 milioane lei), OMV Petrom (3,62 milioane lei), Romgaz (3,26 milioane lei) si Transgaz (2,89 milioane lei).Rulaje de peste 1 milion de lei au mai inregistrat actiunile Erste Bank (1,65 milioane lei) si BRD (1,05 milioane lei).Actiunile Electroputere (EPT) si Amonil (AMO) au urcat semnificativ pentru a doua zi consecutiv, cu 14,85% si, respectiv, cu 15%, desi companiile nu au facut niciun anunt care sa determine aceste evolutii. Titlurile Electroputere sunt pe crestere inca de la jumatatea lunii decembrie, iar de la acel moment cotatia a urcat de 3,7 ori, insa evolutia nu a fost determinata de vreun anunt al companiei.Brokerii considera ca evolutiile sunt pur speculative, luand in considerare volumele de tranzactionare reduse. Investitorii au transferat miercuri actiuni Electroputere de 65.000 de lei, iar evolutia titlurilor Amonil a venit pe un rulaj de doar 9.459 lei.Marile burse europene afisau scaderi de pana la 0,6% la finalul sesiunii locale, iar actiunile de pe Wall Street au inceput tranzactiile de joi in urcare, sustinute de scaderea numarului de solicitari de indemnizatii pentru somaj in Statele Unite.
Bursa de la Bucuresti a crescut cu 0,34% in sedinta de joi, intr-o piata cu lichiditate redusa, in care jucatorii au vizat in principal actiunile Fondul Proprietatea si cateva companii din sectorul energetic, respectiv titlurile OMV Petrom, Romgaz si Transgaz, scrie Mediafax.Piata a deschis indecis, insa spre jumatatea zilei indicele general al Bursei, BET-C, a inceput sa creasca, punctul maxim fiind atins la ora 16:00, cand piata a fost pe plus cu 0,57%.Investitorii au tranzactionat in total actiuni de 35,4 milioane lei (7,8 milioane euro), cu aproape 40% sub rulajul din sesiunea precedenta, de 58,6 milioane lei (13 milioane euro). Indicele BET, al celor mai lichide zece actiuni, a avansat cu 0,34%, iar indicele BET-NG, al titlurilor companiilor din sectorul energetic, a crescut cu 0,6%.In acelasi timp, indicele BET-FI, al actiunilor celor cinci SIF-uri si al titlurilor Fondului Proprietatea (FP), a incheiat sesiunea aproape de nivelul de miercuri.Indicele extins BET-XT a urcat cu 0,21%, iar indicele extins BET-BK a inchis in stagnare. Indicele BET-XT reflecta evolutia primelor 25 de actiuni romanesti in functie de lichiditate, inclusiv SIF-urile si Fondul Proprietatea, iar BET-BK cuprinde cele mai lichide 25 de actiuni, inclusiv titlurile bancii austriece Erste, SIF-urilor si Fondului Proprietatea.Aproape doua treimi din lichiditatea de joi a fost sustinuta de transferurile cu actiunile Fondului Proprietatea (4,83 milioane lei), OMV Petrom (3,62 milioane lei), Romgaz (3,26 milioane lei) si Transgaz (2,89 milioane lei).Rulaje de peste 1 milion de lei au mai inregistrat actiunile Erste Bank (1,65 milioane lei) si BRD (1,05 milioane lei).Actiunile Electroputere (EPT) si Amonil (AMO) au urcat semnificativ pentru a doua zi consecutiv, cu 14,85% si, respectiv, cu 15%, desi companiile nu au facut niciun anunt care sa determine aceste evolutii. Titlurile Electroputere sunt pe crestere inca de la jumatatea lunii decembrie, iar de la acel moment cotatia a urcat de 3,7 ori, insa evolutia nu a fost determinata de vreun anunt al companiei.Brokerii considera ca evolutiile sunt pur speculative, luand in considerare volumele de tranzactionare reduse. Investitorii au transferat miercuri actiuni Electroputere de 65.000 de lei, iar evolutia titlurilor Amonil a venit pe un rulaj de doar 9.459 lei.Marile burse europene afisau scaderi de pana la 0,6% la finalul sesiunii locale, iar actiunile de pe Wall Street au inceput tranzactiile de joi in urcare, sustinute de scaderea numarului de solicitari de indemnizatii pentru somaj in Statele Unite.
[[Categorie:AMO]][[Categorie:EPT]][[Categorie:FP]][[Categorie:Analize]][[Categorie:Stiri despre piata]]
[[Categorie:AMO]][[Categorie:EPT]][[Categorie:FP]][[Categorie:Analize]][[Categorie:Stiri despre piata]]
{{DEFAULTSORT:-2014-01-10}}
{{DEFAULTSORT:-2014-01-10}}
Rețineți că toate contribuțiile la TradeVille.ro wiki pot fi modificate, alterate sau șterse de alți contribuitori. Dacă nu doriți ca ceea ce scrieți să fie modificat fără milă și redistribuit în voie, atunci nu trimiteți materialele respective aici.
De asemenea, ne asigurați că ceea ce ați scris a fost compoziție proprie sau copie dintr-o resursă publică sau liberă (vedeți TradeVille.ro wiki:Drepturi de autor pentru detalii). Nu introduceți materiale aflate sub incidența drepturilor de autor fără a avea permisiune!
Revocare Ajutor pentru modificare (se deschide într-o fereastră nouă)