Modificare „Care sunt cele mai performante actiuni de la Bursa - 15 iulie 2010

Atenție: Nu v-ați autentificat. Adresa dumneavoastră IP va fi vizibilă în mod public dacă efectuați modificări. Dacă vă autentificați sau vă creați un cont, modificările dumneavoastră vor fi asociate numelui de utilizator, pe lângă alte beneficii.

Editarea poate fi anulată. Vă rugăm să verificați comparația de dedesubt pentru a verifica că asta este ceea ce vreți să faceți, iar apoi publicați schimbările de mai jos pentru a finaliza anularea editării.

Versiunea curentă Textul dumneavoastră
Linia 1: Linia 1:
    
    
Analistii firmei Contrast Management-Consulting, lider al pietei de consultanta strategica si controlling din Austria cu activitate si pe plan local, a realizat un top al celor mai performante [[actiuni]] de pe Bursa prin prisma plusului de valoare pe care acestea l-au adus investitorilor in perioada 2007-2009. In analiza au fost incluse in prima faza 50 de companii in functie de cifra de afaceri si lichiditatea actiunilor. Cele mai mari punctaje in cadrul analizei au fost obtinute de compania de servicii petroliere Rompetrol Well Services (PTR), urmata in top de producatorul de echipamente electrice Electromagnetica Bucuresti (ELMA) si constructorul de conducte magistrale Condmag Brasov (COMI). Analiza a avut la baza mai multi indicatori, precum rentabilitatea reala a capitalului, respectiv randamentul capitalurilor inregistrat de o companie dupa deducerea costurilor de finantare. Din acest punct de vedere cele mai bune rezultate le-au avut Iproeb Bistrita (IPRU) cu 22,1%, urmata de Petros (PTR) si Prospectiuni Bucuresti (PRSN), cu randamente de 17,9% si respectiv 16,2%. Indicatorii ridicati s-au datorat si faptului ca aceste companii se finanteaza integral din surse proprii si nu au costuri cu credite bancare, iar activitatea pe care o desfasoara inregistreaza marje ridicate de profitabilitate. La polul opus, companii precum Romcarbon Buzau (ROCE) sau Farmaceutica Remedia (RMAH) inregistreaza rate negative ale capitalurilor, respectiv de -12,3% si -11,8%. "Ponderea companiilor care au generat un randament real al capitalurilor utilizate pozitiv (companii care creeaza valoare si care se axeaza pe cresterea profitului) a scazut de la 62% in 2006 la doar 17% in cazul companiilor analizate in 2009", spune Remus Laes, managing partner al Contrast Management. Daca nu se ia in calcul costul finantarii, cele mai bune rezultate le-au avut in perioada 2007-2008 bancile, respectiv BRD si Banca Transilvania, cu un randament al capitalurilor proprii de 33,4% si respectiv 26,4%, iar cea mai rentabila companie este Iproeb Bistrita (IPRU), cu 29,5%. Companiile cu cei mai mari indicatori de crestere a afacerilor si a activelor sunt Romcarbon Buzau (ROCE), cu un indicator de 127%, respectiv Electroputere Craiova (EPT), cu 69,2%, insa aceste companii sunt si foarte puternic indatorate si nu au reusit sa creeze valoare pentru investitori.
Analistii firmei Contrast Management-Consulting, lider al pietei de consultanta strategica si controlling din Austria cu activitate si pe plan local, a realizat un top al celor mai performante actiuni de pe Bursa prin prisma plusului de valoare pe care acestea l-au adus investitorilor in perioada 2007-2009. In analiza au fost incluse in prima faza 50 de companii in functie de cifra de afaceri si lichiditatea actiunilor. Cele mai mari punctaje in cadrul analizei au fost obtinute de compania de servicii petroliere Rompetrol Well Services (PTR), urmata in top de producatorul de echipamente electrice Electromagnetica Bucuresti (ELMA) si constructorul de conducte magistrale Condmag Brasov (COMI). Analiza a avut la baza mai multi indicatori, precum rentabilitatea reala a capitalului, respectiv randamentul capitalurilor inregistrat de o companie dupa deducerea costurilor de finantare. Din acest punct de vedere cele mai bune rezultate le-au avut Iproeb Bistrita (IPRU) cu 22,1%, urmata de Petros (PTR) si Prospectiuni Bucuresti (PRSN), cu randamente de 17,9% si respectiv 16,2%. Indicatorii ridicati s-au datorat si faptului ca aceste companii se finanteaza integral din surse proprii si nu au costuri cu credite bancare, iar activitatea pe care o desfasoara inregistreaza marje ridicate de profitabilitate. La polul opus, companii precum Romcarbon Buzau (ROCE) sau Farmaceutica Remedia (RMAH) inregistreaza rate negative ale capitalurilor, respectiv de -12,3% si -11,8%. "Ponderea companiilor care au generat un randament real al capitalurilor utilizate pozitiv (companii care creeaza valoare si care se axeaza pe cresterea profitului) a scazut de la 62% in 2006 la doar 17% in cazul companiilor analizate in 2009", spune Remus Laes, managing partner al Contrast Management. Daca nu se ia in calcul costul finantarii, cele mai bune rezultate le-au avut in perioada 2007-2008 bancile, respectiv BRD si Banca Transilvania, cu un randament al capitalurilor proprii de 33,4% si respectiv 26,4%, iar cea mai rentabila companie este Iproeb Bistrita (IPRU), cu 29,5%. Companiile cu cei mai mari indicatori de crestere a afacerilor si a activelor sunt Romcarbon Buzau (ROCE), cu un indicator de 127%, respectiv Electroputere Craiova (EPT), cu 69,2%, insa aceste companii sunt si foarte puternic indatorate si nu au reusit sa creeze valoare pentru investitori.
[[Categorie:COMI]][[Categorie:ELMA]][[Categorie:EPT]][[Categorie:IPRU]][[Categorie:PRSN]][[Categorie:PTR]][[Categorie:RMAH]][[Categorie:ROCE]][[Categorie:Analize]][[Categorie:Stiri despre piata]]
[[Categorie:COMI]][[Categorie:ELMA]][[Categorie:EPT]][[Categorie:IPRU]][[Categorie:PRSN]][[Categorie:PTR]][[Categorie:RMAH]][[Categorie:ROCE]][[Categorie:Analize]][[Categorie:Stiri despre piata]]
{{DEFAULTSORT:-2010-07-15}}
{{DEFAULTSORT:-2010-07-15}}
Rețineți că toate contribuțiile la TradeVille.ro wiki pot fi modificate, alterate sau șterse de alți contribuitori. Dacă nu doriți ca ceea ce scrieți să fie modificat fără milă și redistribuit în voie, atunci nu trimiteți materialele respective aici.
De asemenea, ne asigurați că ceea ce ați scris a fost compoziție proprie sau copie dintr-o resursă publică sau liberă (vedeți TradeVille.ro wiki:Drepturi de autor pentru detalii). Nu introduceți materiale aflate sub incidența drepturilor de autor fără a avea permisiune!
Revocare Ajutor pentru modificare (se deschide într-o fereastră nouă)