Modificare „Cum arata rezultatele SIF-urilor dupa primele cinci luni ale anului - 17 iunie 2010

Atenție: Nu v-ați autentificat. Adresa dumneavoastră IP va fi vizibilă în mod public dacă efectuați modificări. Dacă vă autentificați sau vă creați un cont, modificările dumneavoastră vor fi asociate numelui de utilizator, pe lângă alte beneficii.

Editarea poate fi anulată. Vă rugăm să verificați comparația de dedesubt pentru a verifica că asta este ceea ce vreți să faceți, iar apoi publicați schimbările de mai jos pentru a finaliza anularea editării.

Versiunea curentă Textul dumneavoastră
Linia 1: Linia 1:
    
    
SIF Oltenia (SIF5) a raportat dupa primele cinci luni ale anului cel mai ridicat profit dintre SIF-uri, de 51,3 mil. [[lei]], dupa ce la patru luni avea castiguri de 10 mil. lei. "Profitul a provenit din actiunile cu titlu gratuit primite de la BCR din profitul anului trecut, care conform codului fiscal sunt inregistrate ca venituri neimpozabile, si din inregistrarea a o parte din dividendele pe care le avem de incasat de la societatile din portofoliu. Dividendele de la BRD au fost inregistrate odata cu trecerea datei de inregistrare", a explicat Tudor Ciurezu, vicepresedintele SIF Oltenia. SIF-urile au primit in luna mai [[actiuni]] gratuite rezultate in urma majorarii de capital a BCR, la care acestea detin impreuna 30% din capital. Actiunile gratuite au fost inregistrate de unele SIF-uri la venituri si implicit le-a urcat profitul, iar altele la rezerve, fapt pentru care rezultatele la cinci luni ale societatilor de investitii difera semnificativ. Fiecare SIF a primit actiuni gratuite BCR in valoare de 14,26 mil. lei, dupa ce banca si-a majorat capitalul cu valoare de 237,7 mil. lei prin incorporarea unei parti a profitului obtinut anul trecut. Diferentele inregistrate intre profiturile SIF-urilor sunt cauzate si de modul cum acestea inregistreaza operatiunile. Astfel, unele prefera sa inregistreze dividendele de la societatile in portofoliu la data de inregistrare, iar altele la momentul incasarii efective a acestora. Profitul SIF Moldova (SIF2) a inregistrat o crestere de 16,4 mil. lei in mai, astfel ca dupa primele cinci castigul societatii a ajuns la 35,9 mil. lei. SIF Transilvania (SIF3) a trecut pe profit dupa primele cinci luni ale anului, cu un castig de 8,5 mil. lei si un rezultat pozitiv de 10,6 mil. lei consemnat luna trecuta. Pe de alta parte, SIF Muntenia (SIF4) a inregistrat o pierdere de 4,5 mil. lei in luna mai, astfel ca rezultatul obtinut in primele cinci luni s-a ridicat la numai 2,9 mil. lei. Activele nete ale SIF Muntenia au coborat cel mai mult in luna mai, respectiv cu 5,1% fata de luna trecuta, pana la 1,62 mld. lei.
SIF Oltenia (SIF5) a raportat dupa primele cinci luni ale anului cel mai ridicat profit dintre SIF-uri, de 51,3 mil. lei, dupa ce la patru luni avea castiguri de 10 mil. lei. "Profitul a provenit din actiunile cu titlu gratuit primite de la BCR din profitul anului trecut, care conform codului fiscal sunt inregistrate ca venituri neimpozabile, si din inregistrarea a o parte din dividendele pe care le avem de incasat de la societatile din portofoliu. Dividendele de la BRD au fost inregistrate odata cu trecerea datei de inregistrare", a explicat Tudor Ciurezu, vicepresedintele SIF Oltenia. SIF-urile au primit in luna mai actiuni gratuite rezultate in urma majorarii de capital a BCR, la care acestea detin impreuna 30% din capital. Actiunile gratuite au fost inregistrate de unele SIF-uri la venituri si implicit le-a urcat profitul, iar altele la rezerve, fapt pentru care rezultatele la cinci luni ale societatilor de investitii difera semnificativ. Fiecare SIF a primit actiuni gratuite BCR in valoare de 14,26 mil. lei, dupa ce banca si-a majorat capitalul cu valoare de 237,7 mil. lei prin incorporarea unei parti a profitului obtinut anul trecut. Diferentele inregistrate intre profiturile SIF-urilor sunt cauzate si de modul cum acestea inregistreaza operatiunile. Astfel, unele prefera sa inregistreze dividendele de la societatile in portofoliu la data de inregistrare, iar altele la momentul incasarii efective a acestora. Profitul SIF Moldova (SIF2) a inregistrat o crestere de 16,4 mil. lei in mai, astfel ca dupa primele cinci castigul societatii a ajuns la 35,9 mil. lei. SIF Transilvania (SIF3) a trecut pe profit dupa primele cinci luni ale anului, cu un castig de 8,5 mil. lei si un rezultat pozitiv de 10,6 mil. lei consemnat luna trecuta. Pe de alta parte, SIF Muntenia (SIF4) a inregistrat o pierdere de 4,5 mil. lei in luna mai, astfel ca rezultatul obtinut in primele cinci luni s-a ridicat la numai 2,9 mil. lei. Activele nete ale SIF Muntenia au coborat cel mai mult in luna mai, respectiv cu 5,1% fata de luna trecuta, pana la 1,62 mld. lei.
[[Categorie:SIF2]][[Categorie:SIF3]][[Categorie:SIF4]][[Categorie:SIF5]][[Categorie:Analize]][[Categorie:Stiri despre piata]]
[[Categorie:SIF2]][[Categorie:SIF3]][[Categorie:SIF4]][[Categorie:SIF5]][[Categorie:Analize]][[Categorie:Stiri despre piata]]
{{DEFAULTSORT:-2010-06-17}}
{{DEFAULTSORT:-2010-06-17}}
Rețineți că toate contribuțiile la TradeVille.ro wiki pot fi modificate, alterate sau șterse de alți contribuitori. Dacă nu doriți ca ceea ce scrieți să fie modificat fără milă și redistribuit în voie, atunci nu trimiteți materialele respective aici.
De asemenea, ne asigurați că ceea ce ați scris a fost compoziție proprie sau copie dintr-o resursă publică sau liberă (vedeți TradeVille.ro wiki:Drepturi de autor pentru detalii). Nu introduceți materiale aflate sub incidența drepturilor de autor fără a avea permisiune!
Revocare Ajutor pentru modificare (se deschide într-o fereastră nouă)