Modificare „Fabricile de tevi ale lui Mittal platesc 5 mil. lei ca sa paraseasca bursa - 23 iunie 2015

Atenție: Nu v-ați autentificat. Adresa dumneavoastră IP va fi vizibilă în mod public dacă efectuați modificări. Dacă vă autentificați sau vă creați un cont, modificările dumneavoastră vor fi asociate numelui de utilizator, pe lângă alte beneficii.

Editarea poate fi anulată. Vă rugăm să verificați comparația de dedesubt pentru a verifica că asta este ceea ce vreți să faceți, iar apoi publicați schimbările de mai jos pentru a finaliza anularea editării.

Versiunea curentă Textul dumneavoastră
Linia 1: Linia 1:
    
    
Grupul ArcelorMittal, cel mai mare producator de otel din lume, va plati putin peste 5 mil. [[lei]] pentru a delista doua din cele trei combinate pe care le controleaza si sunt listate pe piata RASDAQ. Capitalizarea pietei va scadea cu 470 mil. lei in urma retragerilor. Cei doi producatori de tevi detinuti de grup, ArcelorMittal Tubular Products Roman (PTRO) si Tubular Products Iasi (TPRO), vor fi delistati de pe bursa, in contextul desfiintarii pietei RASDAQ, astfel ca trebuie sa rascumpere titlurile actionarilor minoritari care s-au opus. Uzina din Roman va plati 1,565 lei/actiune, un pret cu 11% mai mare decat cel din piata, pentru a cumpara aproape 3,5 milioane de titluri. Achizitia va viza 1,3% din capital si va costa compania 5,4 milioane de lei. Compania din Iasi a oferit un pret de retragere de 0,14 lei/actiune, iar rascumpararea a 0,24% din actiunile totale o va costa aproape 300.000 lei. SIF Moldova (SIF2) era unul dintre actionarii minoritari semnificativi, cu o detinere de 0,66% din firma din Roman si 0,22% din uzina din Iasi. In afara de combinatul siderurgic de la Galati, grupul controlat de miliardarul Lakshmi Mittal mai detine ArcelorMittal Hunedoara (SIDG), o companie cu capitalizarea de 61 mil. lei. Aceasta nu va fi delistata, ci se va transfera pe sistemul alternativ de tranzactionare, AeRO. Pe langa cele trei fabrici, grupul ArcelorMittal mai detine 28% din actiunile Comvex Constanta (CMVX), operatorul unui terminal de import al materiilor prime industriale, prin care combinatul din Galati se aprovi­zioneaza cu minereu de fier si cocs.
Grupul ArcelorMittal, cel mai mare producator de otel din lume, va plati putin peste 5 mil. lei pentru a delista doua din cele trei combinate pe care le controleaza si sunt listate pe piata RASDAQ. Capitalizarea pietei va scadea cu 470 mil. lei in urma retragerilor. Cei doi producatori de tevi detinuti de grup, ArcelorMittal Tubular Products Roman (PTRO) si Tubular Products Iasi (TPRO), vor fi delistati de pe bursa, in contextul desfiintarii pietei RASDAQ, astfel ca trebuie sa rascumpere titlurile actionarilor minoritari care s-au opus. Uzina din Roman va plati 1,565 lei/actiune, un pret cu 11% mai mare decat cel din piata, pentru a cumpara aproape 3,5 milioane de titluri. Achizitia va viza 1,3% din capital si va costa compania 5,4 milioane de lei. Compania din Iasi a oferit un pret de retragere de 0,14 lei/actiune, iar rascumpararea a 0,24% din actiunile totale o va costa aproape 300.000 lei. SIF Moldova (SIF2) era unul dintre actionarii minoritari semnificativi, cu o detinere de 0,66% din firma din Roman si 0,22% din uzina din Iasi. In afara de combinatul siderurgic de la Galati, grupul controlat de miliardarul Lakshmi Mittal mai detine ArcelorMittal Hunedoara (SIDG), o companie cu capitalizarea de 61 mil. lei. Aceasta nu va fi delistata, ci se va transfera pe sistemul alternativ de tranzactionare, AeRO. Pe langa cele trei fabrici, grupul ArcelorMittal mai detine 28% din actiunile Comvex Constanta (CMVX), operatorul unui terminal de import al materiilor prime industriale, prin care combinatul din Galati se aprovi­zioneaza cu minereu de fier si cocs.
[[Categorie:CMVX]][[Categorie:PTRO]][[Categorie:SIDG]][[Categorie:SIF2]][[Categorie:TPRO]][[Categorie:Analize]][[Categorie:Stiri despre piata]]
[[Categorie:CMVX]][[Categorie:PTRO]][[Categorie:SIDG]][[Categorie:SIF2]][[Categorie:TPRO]][[Categorie:Analize]][[Categorie:Stiri despre piata]]
{{DEFAULTSORT:-2015-06-23}}
{{DEFAULTSORT:-2015-06-23}}
Rețineți că toate contribuțiile la TradeVille.ro wiki pot fi modificate, alterate sau șterse de alți contribuitori. Dacă nu doriți ca ceea ce scrieți să fie modificat fără milă și redistribuit în voie, atunci nu trimiteți materialele respective aici.
De asemenea, ne asigurați că ceea ce ați scris a fost compoziție proprie sau copie dintr-o resursă publică sau liberă (vedeți TradeVille.ro wiki:Drepturi de autor pentru detalii). Nu introduceți materiale aflate sub incidența drepturilor de autor fără a avea permisiune!
Revocare Ajutor pentru modificare (se deschide într-o fereastră nouă)