Modificare „Fondul Proprietatea, intre 60 si 500 de milioane de euro pentru propriile actiuni - 09 august 2010

Atenție: Nu v-ați autentificat. Adresa dumneavoastră IP va fi vizibilă în mod public dacă efectuați modificări. Dacă vă autentificați sau vă creați un cont, modificările dumneavoastră vor fi asociate numelui de utilizator, pe lângă alte beneficii.

Editarea poate fi anulată. Vă rugăm să verificați comparația de dedesubt pentru a verifica că asta este ceea ce vreți să faceți, iar apoi publicați schimbările de mai jos pentru a finaliza anularea editării.

Versiunea curentă Textul dumneavoastră
Linia 1: Linia 1:
    
    
Pana sa ajunga sa despagubeasca expropriatii, [[Fondul Proprietatea]] va desfasura o operatiune de amploare de cumparare a propriilor [[actiuni]]. Rascumpararea ar putea aduce castiguri de pana la 1.400% speculatorilor. Fondul Proprietatea se dovedeste a fi o afacere profitabila mai ales pentru cei care au castigat de pe urma nenumaratelor amanari ale listarii si au cumparat actiuni la preturi de pana la 10% din valoarea nominala, desi a fost infiintat pentru a despagubi victimele regimului comunist ale caror proprietati au fost confiscate. Pe primul semestru statul roman a platit in contul despagubirilor dispuse de Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) 10 milioane de euro, cele mai mult dintre litigii fiind de incalcare a dreptului proprietatii, CEDO apreciind ca Fondul Proprietatea nu este functional, desi este infiintat din 2005. Acum, Fondul Proprietatea vrea sa-si rascumpere un pachet de maximum 1,37 miliarde de actiuni, reprezentand 10% din capitalul social, pentru care este dispus sa plateasca pana la 2 mld. [[lei]] (circa 500 mil. euro). Formal, masura este menita sa creasca pretul actiunilor atunci cand fondul se va lista la [[Bursa de Valori]] Bucuresti. Pe 6 septembrie, actionarii Fondului Proprietatea vor supune votului propunerea venita din partea societatii de administrare Franklin Templeton ca fondul sa rascumpere un pachet de 1,37 miliarde de actiuni in perioada cuprinsa intre 1 septembrie 2010 si 1 martie 2012. Statul roman controleaza peste 50% din fond, restul fiind impartit intre 4.000 de actionari privati. "Este vorba despre un acord de principiu pe care il cerem actionarilor. Propunerea a venit din partea societatii de administrare Franklin Templeton si are rolul de a sustine pretul actiunilor la listarea fondului, in cazul in care se intampla ceva in piata", a spus Ionut Popescu, directorul general al Fondului Proprietatea, el insusi actionar la fond cu 16,6 milioane de actiuni. Pretul platit de fond pentru o actiune nu poate fi mai mic de 0,2 lei si mai mare de 1,5 lei, in conditiile in care valoarea nominala a unei actiuni este de un leu, potrivit convocatorului AGA. In prezent, pe piata "anunturilor de mica publicitate", actiunile fondului se tranzactioneaza cu 0,5 lei, adica 50% din valoarea nominala.
Pana sa ajunga sa despagubeasca expropriatii, [[Fondul Proprietatea]] va desfasura o operatiune de amploare de cumparare a propriilor actiuni. Rascumpararea ar putea aduce castiguri de pana la 1.400% speculatorilor. Fondul Proprietatea se dovedeste a fi o afacere profitabila mai ales pentru cei care au castigat de pe urma nenumaratelor amanari ale listarii si au cumparat actiuni la preturi de pana la 10% din valoarea nominala, desi a fost infiintat pentru a despagubi victimele regimului comunist ale caror proprietati au fost confiscate. Pe primul semestru statul roman a platit in contul despagubirilor dispuse de Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) 10 milioane de euro, cele mai mult dintre litigii fiind de incalcare a dreptului proprietatii, CEDO apreciind ca Fondul Proprietatea nu este functional, desi este infiintat din 2005. Acum, Fondul Proprietatea vrea sa-si rascumpere un pachet de maximum 1,37 miliarde de actiuni, reprezentand 10% din capitalul social, pentru care este dispus sa plateasca pana la 2 mld. [[lei]] (circa 500 mil. euro). Formal, masura este menita sa creasca pretul actiunilor atunci cand fondul se va lista la [[Bursa de Valori]] Bucuresti. Pe 6 septembrie, actionarii Fondului Proprietatea vor supune votului propunerea venita din partea societatii de administrare Franklin Templeton ca fondul sa rascumpere un pachet de 1,37 miliarde de actiuni in perioada cuprinsa intre 1 septembrie 2010 si 1 martie 2012. Statul roman controleaza peste 50% din fond, restul fiind impartit intre 4.000 de actionari privati. "Este vorba despre un acord de principiu pe care il cerem actionarilor. Propunerea a venit din partea societatii de administrare Franklin Templeton si are rolul de a sustine pretul actiunilor la listarea fondului, in cazul in care se intampla ceva in piata", a spus Ionut Popescu, directorul general al Fondului Proprietatea, el insusi actionar la fond cu 16,6 milioane de actiuni. Pretul platit de fond pentru o actiune nu poate fi mai mic de 0,2 lei si mai mare de 1,5 lei, in conditiile in care valoarea nominala a unei actiuni este de un leu, potrivit convocatorului AGA. In prezent, pe piata "anunturilor de mica publicitate", actiunile fondului se tranzactioneaza cu 0,5 lei, adica 50% din valoarea nominala.
[[Categorie:CEDO]][[Categorie:Analize]][[Categorie:Stiri despre piata]]
[[Categorie:CEDO]][[Categorie:Analize]][[Categorie:Stiri despre piata]]
{{DEFAULTSORT:-2010-08-09}}
{{DEFAULTSORT:-2010-08-09}}
Rețineți că toate contribuțiile la TradeVille.ro wiki pot fi modificate, alterate sau șterse de alți contribuitori. Dacă nu doriți ca ceea ce scrieți să fie modificat fără milă și redistribuit în voie, atunci nu trimiteți materialele respective aici.
De asemenea, ne asigurați că ceea ce ați scris a fost compoziție proprie sau copie dintr-o resursă publică sau liberă (vedeți TradeVille.ro wiki:Drepturi de autor pentru detalii). Nu introduceți materiale aflate sub incidența drepturilor de autor fără a avea permisiune!
Revocare Ajutor pentru modificare (se deschide într-o fereastră nouă)