Modificare „Mittal aduce 82 mil. euro pentru a salva combinatul din Hunedoara (SIDG) - 26 iulie 2010

Atenție: Nu v-ați autentificat. Adresa dumneavoastră IP va fi vizibilă în mod public dacă efectuați modificări. Dacă vă autentificați sau vă creați un cont, modificările dumneavoastră vor fi asociate numelui de utilizator, pe lângă alte beneficii.

Editarea poate fi anulată. Vă rugăm să verificați comparația de dedesubt pentru a verifica că asta este ceea ce vreți să faceți, iar apoi publicați schimbările de mai jos pentru a finaliza anularea editării.

Versiunea curentă Textul dumneavoastră
Linia 1: Linia 1:
    
    
Actionarii combinatului siderurgic ArcelorMittal Hunedoara (SIDG), controlat de grupul ArcelorMittal, cel mai mare producator mondial de otel, au aprobat vineri majorarea capitalului social cu 397,6 milioane de lei, de la 147,5 la 545 de milioane de lei, pentru cresterea valorii activului net si asigurarea fondurilor pentru investitii, respingand astfel va rianta dizolvarii companiei. ArcelorMi ttal, care detine 87,9% din titluri, va trebui sa vina cu un aport in numerar de 349,5 milioane de lei (82 de milioane de euro), in timp ce SIF Banat Crisana ar trebui sa contribuie cu 39,8 milioane de lei (9,3 milioane de euro) pentru a nu-si dilua pachetul de 10%. Conducerea combinatului anuntase inca de luna trecuta ca va consulta actio narii pentru a decide fie majorarea ca pitalului, fie dizolvarea companiei, aflata in dificultate financiara dupa ce activul net a scazut sub valoarea capitalului social. Compania din Hunedoara a trecut anul trecut pe pierdere, cu un rezultat negativ de 139 de milioane de lei, dupa ce in 2008 s-a aflat pe profit. In acelasi timp, afacerile s-au prabusit de peste patru ori, de la 592 la doar 133 de milioane de lei, iar combinatul acumulase datorii de 305 milioane de lei la finele lui 2009. Grupul ArcelorMittal mai detine in Romania, pe langa cel de la Hunedoara, combinate siderurgice la Galati, Roman si Iasi si controleaza, de asemenea, opera torul por tuar Romportmet Galati si firma ArcelorMittal Construction.
Actionarii combinatului siderurgic ArcelorMittal Hunedoara (SIDG), controlat de grupul ArcelorMittal, cel mai mare producator mondial de otel, au aprobat vineri majorarea capitalului social cu 397,6 milioane de [[lei]], de la 147,5 la 545 de milioane de lei, pentru cresterea valorii activului net si asigurarea fondurilor pentru investitii, respingand astfel va rianta dizolvarii companiei. ArcelorMi ttal, care detine 87,9% din titluri, va trebui sa vina cu un aport in numerar de 349,5 milioane de lei (82 de milioane de euro), in timp ce SIF Banat Crisana ar trebui sa contribuie cu 39,8 milioane de lei (9,3 milioane de euro) pentru a nu-si dilua pachetul de 10%. Conducerea combinatului anuntase inca de luna trecuta ca va consulta actio narii pentru a decide fie majorarea ca pitalului, fie dizolvarea companiei, aflata in dificultate financiara dupa ce activul net a scazut sub valoarea capitalului social. Compania din Hunedoara a trecut anul trecut pe pierdere, cu un rezultat negativ de 139 de milioane de lei, dupa ce in 2008 s-a aflat pe profit. In acelasi timp, afacerile s-au prabusit de peste patru ori, de la 592 la doar 133 de milioane de lei, iar combinatul acumulase datorii de 305 milioane de lei la finele lui 2009. Grupul ArcelorMittal mai detine in Romania, pe langa cel de la Hunedoara, combinate siderurgice la Galati, Roman si Iasi si controleaza, de asemenea, opera torul por tuar Romportmet Galati si firma ArcelorMittal Construction.
[[Categorie:SIDG]][[Categorie:Analize]][[Categorie:Stiri despre piata]]
[[Categorie:SIDG]][[Categorie:Analize]][[Categorie:Stiri despre piata]]
{{DEFAULTSORT:-2010-07-26}}
{{DEFAULTSORT:-2010-07-26}}
Rețineți că toate contribuțiile la TradeVille.ro wiki pot fi modificate, alterate sau șterse de alți contribuitori. Dacă nu doriți ca ceea ce scrieți să fie modificat fără milă și redistribuit în voie, atunci nu trimiteți materialele respective aici.
De asemenea, ne asigurați că ceea ce ați scris a fost compoziție proprie sau copie dintr-o resursă publică sau liberă (vedeți TradeVille.ro wiki:Drepturi de autor pentru detalii). Nu introduceți materiale aflate sub incidența drepturilor de autor fără a avea permisiune!
Revocare Ajutor pentru modificare (se deschide într-o fereastră nouă)