Modificare „Piata SUA, centrul de profit al rusilor de la TMK Slatina in S1 - 14 august 2014

Atenție: Nu v-ați autentificat. Adresa dumneavoastră IP va fi vizibilă în mod public dacă efectuați modificări. Dacă vă autentificați sau vă creați un cont, modificările dumneavoastră vor fi asociate numelui de utilizator, pe lângă alte beneficii.

Editarea poate fi anulată. Vă rugăm să verificați comparația de dedesubt pentru a verifica că asta este ceea ce vreți să faceți, iar apoi publicați schimbările de mai jos pentru a finaliza anularea editării.

Versiunea curentă Textul dumneavoastră
Linia 1: Linia 1:
    
    
Producatorul de tevi din otel TMK-Artrom Slatina (ART - simbol bursier), detinut de grupul rus TMK, a depasit nivelul de 530 milioane de [[lei]] (120 mil. euro) la van­zarile semestriale cu ajutorul pietei americane, catre care si-a dublat livrarile fata de anul trecut, in conditiile unui recul puternic al vanzarilor in Europa. Proprietarii rusi ai uzinei din Slatina au realizat astfel mai mult de 17% din afaceri prin exporturi catre SUA, piata unde au obtinut si cea mai buna marja de profit din primul semestru, de 30%, fata de marja de 17% realizata in Europa. „In S1 2014 preturile de vanzare ale tevilor (...) au avut o evolutie crescatoare in piata nord-americana cu 4%, iar in piata interna si cea europeana o usoara scadere cu 0,5%“, spune conducerea TMK-Artrom in raportul semestrial. Grupul rus TMK, unul dintre cei mai mari producatori de tevi din lume, a cumparat uzina de la stat in 2004, iar de atunci productia fabricii a crescut constant, de la 69.000 de tone la 180.000 de tone anul trecut. Compania si-a propus ca in acest an sa produca 196.000 de tone de tevi, iar dupa sase luni, tinta era atinsa in proportie de peste 50%. TMK-Artrom este una din rarele povesti de succes in istoria privatizarilor din sectorul otelului. Combinatul de la Galati a redus capacitatea de productie la jumatate si se zbate in pierderi, in timp ce uzinele cumparate de rusii de la Mechel in 2002-2003 au fost vandute anul trecut pe o suma simbolica si acum sunt in insolventa.
Producatorul de tevi din otel TMK-Artrom Slatina (ART - simbol bursier), detinut de grupul rus TMK, a depasit nivelul de 530 milioane de lei (120 mil. euro) la van­zarile semestriale cu ajutorul pietei americane, catre care si-a dublat livrarile fata de anul trecut, in conditiile unui recul puternic al vanzarilor in Europa. Proprietarii rusi ai uzinei din Slatina au realizat astfel mai mult de 17% din afaceri prin exporturi catre SUA, piata unde au obtinut si cea mai buna marja de profit din primul semestru, de 30%, fata de marja de 17% realizata in Europa. „In S1 2014 preturile de vanzare ale tevilor (...) au avut o evolutie crescatoare in piata nord-americana cu 4%, iar in piata interna si cea europeana o usoara scadere cu 0,5%“, spune conducerea TMK-Artrom in raportul semestrial. Grupul rus TMK, unul dintre cei mai mari producatori de tevi din lume, a cumparat uzina de la stat in 2004, iar de atunci productia fabricii a crescut constant, de la 69.000 de tone la 180.000 de tone anul trecut. Compania si-a propus ca in acest an sa produca 196.000 de tone de tevi, iar dupa sase luni, tinta era atinsa in proportie de peste 50%. TMK-Artrom este una din rarele povesti de succes in istoria privatizarilor din sectorul otelului. Combinatul de la Galati a redus capacitatea de productie la jumatate si se zbate in pierderi, in timp ce uzinele cumparate de rusii de la Mechel in 2002-2003 au fost vandute anul trecut pe o suma simbolica si acum sunt in insolventa.
[[Categorie:ART]][[Categorie:Analize]][[Categorie:Stiri despre piata]]
[[Categorie:ART]][[Categorie:Analize]][[Categorie:Stiri despre piata]]
{{DEFAULTSORT:-2014-08-14}}
{{DEFAULTSORT:-2014-08-14}}
Rețineți că toate contribuțiile la TradeVille.ro wiki pot fi modificate, alterate sau șterse de alți contribuitori. Dacă nu doriți ca ceea ce scrieți să fie modificat fără milă și redistribuit în voie, atunci nu trimiteți materialele respective aici.
De asemenea, ne asigurați că ceea ce ați scris a fost compoziție proprie sau copie dintr-o resursă publică sau liberă (vedeți TradeVille.ro wiki:Drepturi de autor pentru detalii). Nu introduceți materiale aflate sub incidența drepturilor de autor fără a avea permisiune!
Revocare Ajutor pentru modificare (se deschide într-o fereastră nouă)