Modificare „SIF-urile au pierdut din avere a treia luna la rand - 18 august 2010

Atenție: Nu v-ați autentificat. Adresa dumneavoastră IP va fi vizibilă în mod public dacă efectuați modificări. Dacă vă autentificați sau vă creați un cont, modificările dumneavoastră vor fi asociate numelui de utilizator, pe lângă alte beneficii.

Editarea poate fi anulată. Vă rugăm să verificați comparația de dedesubt pentru a verifica că asta este ceea ce vreți să faceți, iar apoi publicați schimbările de mai jos pentru a finaliza anularea editării.

Versiunea curentă Textul dumneavoastră
Linia 1: Linia 1:
    
    
Valoarea cumulata a activelor nete ale celor cinci SIF-uri a scazut in luna iulie cu 5%, la 7,003 miliarde de [[lei]], inregistrand a treia luna consecutiva de corectii, desi piata de capital a revenit pe crestere in luna iulie, dupa deparajul din perioada aprilie-iunie. Scaderea din luna iulie a fost influentata in principal de modalitatea de calcul a activului net, SIF-urile utilizand pentru actiunile companiilor listate pretul mediu din ultimele trei luni. Astfel, desi in iulie indicele general al bursei, BET-C, a avansat cu 5,72%, piata nu a reusit sa recupereze declinul din perioada aprilie-iunie, de 20,32%. Totodata, reculul activelor din luna iulie a fost determinat de corectiile inregistrate de unele [[actiuni]] din portofoliul SIF-urilor. Cele cinci societati de investitii financiare (SIF) aveau la finalul primului semestru active nete in valoare cumulata de 7,373 miliarde de lei. Corectia consemnata in luna iulie a dus valoarea activelor nete ale celor cinci SIF-uri cu 6,21% sub nivelul de la inchiderea anului anterior, de 7,467 miliarde de lei. SIF Oltenia (SIF5) si SIF Transilvania (SIF3) au inregistrat in iulie cele mai vizibile corectii ale valorii activului net dintre SIF-uri, de 6,57% si, respectiv, de 5,37%. Activul net al SIF Oltenia a scazut la 1,497 miliarde de lei, de la 1,603 miliarde de lei cat era la finalul lunii iunie. Valoarea este, totodata, cu 8,86% sub suma de la finalul anului trecut, de 1,643 miliarde de lei. Totusi, profitul societatii de investitii financiare a crescut in iulie cu 12,3 milioane de lei, la 64 milioane de lei, ca urmare a unor tranzactii cu actiuni Comcereal Olt (CCOL), in valoare de 10,4 milioane de lei. SIF Oltenia a inregistrat in primul semestru un profit de 51,6 milioane de lei.
Valoarea cumulata a activelor nete ale celor cinci SIF-uri a scazut in luna iulie cu 5%, la 7,003 miliarde de lei, inregistrand a treia luna consecutiva de corectii, desi piata de capital a revenit pe crestere in luna iulie, dupa deparajul din perioada aprilie-iunie. Scaderea din luna iulie a fost influentata in principal de modalitatea de calcul a activului net, SIF-urile utilizand pentru actiunile companiilor listate pretul mediu din ultimele trei luni. Astfel, desi in iulie indicele general al bursei, BET-C, a avansat cu 5,72%, piata nu a reusit sa recupereze declinul din perioada aprilie-iunie, de 20,32%. Totodata, reculul activelor din luna iulie a fost determinat de corectiile inregistrate de unele actiuni din portofoliul SIF-urilor. Cele cinci societati de investitii financiare (SIF) aveau la finalul primului semestru active nete in valoare cumulata de 7,373 miliarde de lei. Corectia consemnata in luna iulie a dus valoarea activelor nete ale celor cinci SIF-uri cu 6,21% sub nivelul de la inchiderea anului anterior, de 7,467 miliarde de lei. SIF Oltenia (SIF5) si SIF Transilvania (SIF3) au inregistrat in iulie cele mai vizibile corectii ale valorii activului net dintre SIF-uri, de 6,57% si, respectiv, de 5,37%. Activul net al SIF Oltenia a scazut la 1,497 miliarde de lei, de la 1,603 miliarde de lei cat era la finalul lunii iunie. Valoarea este, totodata, cu 8,86% sub suma de la finalul anului trecut, de 1,643 miliarde de lei. Totusi, profitul societatii de investitii financiare a crescut in iulie cu 12,3 milioane de lei, la 64 milioane de lei, ca urmare a unor tranzactii cu actiuni Comcereal Olt (CCOL), in valoare de 10,4 milioane de lei. SIF Oltenia a inregistrat in primul semestru un profit de 51,6 milioane de lei.
[[Categorie:CCOL]][[Categorie:SIF3]][[Categorie:SIF5]][[Categorie:Analize]][[Categorie:Stiri despre piata]]
[[Categorie:CCOL]][[Categorie:SIF3]][[Categorie:SIF5]][[Categorie:Analize]][[Categorie:Stiri despre piata]]
{{DEFAULTSORT:-2010-08-18}}
{{DEFAULTSORT:-2010-08-18}}
Rețineți că toate contribuțiile la TradeVille.ro wiki pot fi modificate, alterate sau șterse de alți contribuitori. Dacă nu doriți ca ceea ce scrieți să fie modificat fără milă și redistribuit în voie, atunci nu trimiteți materialele respective aici.
De asemenea, ne asigurați că ceea ce ați scris a fost compoziție proprie sau copie dintr-o resursă publică sau liberă (vedeți TradeVille.ro wiki:Drepturi de autor pentru detalii). Nu introduceți materiale aflate sub incidența drepturilor de autor fără a avea permisiune!
Revocare Ajutor pentru modificare (se deschide într-o fereastră nouă)