Modificare „Scumpirea cuprului si aluminiului a injumatatit profitul (IPRU) - 26 august 2010

Atenție: Nu v-ați autentificat. Adresa dumneavoastră IP va fi vizibilă în mod public dacă efectuați modificări. Dacă vă autentificați sau vă creați un cont, modificările dumneavoastră vor fi asociate numelui de utilizator, pe lângă alte beneficii.

Editarea poate fi anulată. Vă rugăm să verificați comparația de dedesubt pentru a verifica că asta este ceea ce vreți să faceți, iar apoi publicați schimbările de mai jos pentru a finaliza anularea editării.

Versiunea curentă Textul dumneavoastră
Linia 1: Linia 1:
    
    
Producatorul de cabluri Iproeb Bistrita (IPRU) a inregistrat in primele sase luni un profit net de circa 1,43 mil. lei (circa 338.000 de lei), in scadere de aproape doua ori fata de aceeasi perioada din 2009, cand castigul se cifra la 2,7 mil. lei (0,63 mil. euro). In primele trei luni din acest an Iproeb consemnase un profit net de 1,42 mil. lei, astfel ca in trimestrul al doilea castigul societatii a fost aproape de zero. Rezultatul in scadere a venit in ciuda avansului afacerilor Iproeb in aceeasi perioada cu 33%, la 49,6 mil. lei (11,7 mil. euro). Totusi cheltuielile din exploatare ale societatii au urcat la un ritm mult mai alert, in principal ca urmare a majorarii cu 58% a costurilor cu materiile prime si materiale, a caror pondere in cheltuielile totale a ajuns la circa 72%, fata de 64% in perioada ianuarie - iunie din 2009. Si anul trecut profitul Iproeb a fost afectat de avansul preturilor la materiile prime de baza, cupru si aluminiu, pretul cuprului urcand pe parcursul lui 2009 cu 227%, iar cel la aluminiu s-a majorat cu 46% in acelasi interval, potrivit raportului societatii. Principalii furnizori ai Iproeb sunt Cord Buzau (CORZ), preluata recent de fondul austriac Donau Finanz, Alro Slatina (ALR) si Teraplast Bistrita (TRP). Producatorul de cabluri a dispo ni bilizat in ultimul an un sfert din angajati pentru a reduce costurile si a mentine compania profitabila, lucru care s-a vazut in reducerea cu 22,6% a costu rilor cu personalul, pana la 7,4 mil. lei (1,7 mil. euro). In luna iunie, Iproeb s-a confruntat pentru prima data in 2010 cu lipsa comenzilor si a fost nevoita sa trimita o parte din angajati in somaj tehnic, situatie care s-a mentinut si pe par cursul lunii iulie. Titlurile Iproeb se tranzactionau ieri la un pret de 1,3 lei/actiune, nivel la care capitalizarea companiei este de 14,6 mil. euro.
Producatorul de cabluri Iproeb Bistrita (IPRU) a inregistrat in primele sase luni un profit net de circa 1,43 mil. [[lei]] (circa 338.000 de lei), in scadere de aproape doua ori fata de aceeasi perioada din 2009, cand castigul se cifra la 2,7 mil. lei (0,63 mil. euro). In primele trei luni din acest an Iproeb consemnase un profit net de 1,42 mil. lei, astfel ca in trimestrul al doilea castigul societatii a fost aproape de zero. Rezultatul in scadere a venit in ciuda avansului afacerilor Iproeb in aceeasi perioada cu 33%, la 49,6 mil. lei (11,7 mil. euro). Totusi cheltuielile din exploatare ale societatii au urcat la un ritm mult mai alert, in principal ca urmare a majorarii cu 58% a costurilor cu materiile prime si materiale, a caror pondere in cheltuielile totale a ajuns la circa 72%, fata de 64% in perioada ianuarie - iunie din 2009. Si anul trecut profitul Iproeb a fost afectat de avansul preturilor la materiile prime de baza, cupru si aluminiu, pretul cuprului urcand pe parcursul lui 2009 cu 227%, iar cel la aluminiu s-a majorat cu 46% in acelasi interval, potrivit raportului societatii. Principalii furnizori ai Iproeb sunt Cord Buzau (CORZ), preluata recent de fondul austriac Donau Finanz, Alro Slatina (ALR) si Teraplast Bistrita (TRP). Producatorul de cabluri a dispo ni bilizat in ultimul an un sfert din angajati pentru a reduce costurile si a mentine compania profitabila, lucru care s-a vazut in reducerea cu 22,6% a costu rilor cu personalul, pana la 7,4 mil. lei (1,7 mil. euro). In luna iunie, Iproeb s-a confruntat pentru prima data in 2010 cu lipsa comenzilor si a fost nevoita sa trimita o parte din angajati in somaj tehnic, situatie care s-a mentinut si pe par cursul lunii iulie. Titlurile Iproeb se tranzactionau ieri la un pret de 1,3 lei/actiune, nivel la care capitalizarea companiei este de 14,6 mil. euro.
[[Categorie:ALR]][[Categorie:CORZ]][[Categorie:IPRU]][[Categorie:TRP]][[Categorie:Analize]][[Categorie:Stiri despre piata]]
[[Categorie:ALR]][[Categorie:CORZ]][[Categorie:IPRU]][[Categorie:TRP]][[Categorie:Analize]][[Categorie:Stiri despre piata]]
{{DEFAULTSORT:-2010-08-26}}
{{DEFAULTSORT:-2010-08-26}}
Rețineți că toate contribuțiile la TradeVille.ro wiki pot fi modificate, alterate sau șterse de alți contribuitori. Dacă nu doriți ca ceea ce scrieți să fie modificat fără milă și redistribuit în voie, atunci nu trimiteți materialele respective aici.
De asemenea, ne asigurați că ceea ce ați scris a fost compoziție proprie sau copie dintr-o resursă publică sau liberă (vedeți TradeVille.ro wiki:Drepturi de autor pentru detalii). Nu introduceți materiale aflate sub incidența drepturilor de autor fără a avea permisiune!
Revocare Ajutor pentru modificare (se deschide într-o fereastră nouă)