Next episode - Trade Talk 17 iulie 2024: Diferență între versiuni
Admin (discuție | contribuții) (Pagină nouă: centru|faracadru|458x458px 'People either survive in the jungle or exist in the zoo. Few recognize the significance of the paradoxical reconciliation of the two.' - desi replica lui Stanley Johnston with a T, din seria 'The Gentlemen' lansata in martie nu viza industria globala de entertaining, pare ca ideea se aplica foarte bine si aici. Dupa un 2023 complicat, cu greve, scriitori si artisti frustrati, productii inchise si bugete mai mici, un...) |
(Nicio diferență)
|
Versiunea de la data 18 iulie 2024 08:00
'People either survive in the jungle or exist in the zoo. Few recognize the significance of the paradoxical reconciliation of the two.' - desi replica lui Stanley Johnston with a T, din seria 'The Gentlemen' lansata in martie nu viza industria globala de entertaining, pare ca ideea se aplica foarte bine si aici.
Dupa un 2023 complicat, cu greve, scriitori si artisti frustrati, productii inchise si bugete mai mici, unele companii doar au reusit sa fenteze intrarea in faliment (cazul AMC multumita lui Taylor Swift), in timp ce altele au folosit contextul drept parghie pentru intarirea pozitiei in piata. Si vorbim, bineinteles, de Netflix, care a recastigat increderea investitorilor in 2023, dupa ce s-a pus pe treaba cu abonamentele cu si fara reclame, masurile impotriva partajarii parolelor, extindere pe partea de gaming etc. In alte cuvinte, schimbare de strategie. Aproape agresiva. De la a sustine streamingul fara reclame, Netflix a ajuns acum sa castige mai multi bani pe utilizator din publicitate decat din abonamentele lunare. Si, in schimb, ofera la discount abonamentul pe care accepti sa ti se prelinde prin fata ochilor si o reclama pentru masina de spalat care trebuie schimbata sau pentru un cheeseburger super creamy, in ciuda incercarilor tale de a duce un stil de viata sanatos. Cam asta e tactica companiei din prezent. Si bine fondata, de altfel. Un studiu realizat anul trecut arata ca mai mult de jumatate dintre oameni ar alege abonamentele cu reclame in locul celor fara reclame daca ar economisi 4-5 USD pe luna. Iar rezultatele nu au intarziat sa apara: 40% dintre noii abonati la Netflix inregistrati in ultimul trimestru au venit spre abonamentul cu reclame (in pietele unde e disponibil). Lucrul asta i-a determinat pe analistii de la Morgan Stanley sa afirme ca abonatii care opteaza pentru reclame vor reprezenta un sfert din total pana la sfarsitul anului 2027. Mai ales ca e posibil ca pana la finalul anului sa asistam la o noua majorare de pret pentru abonamentele ad-free. Btw, cu toate ca exista o concurenta acerba in industria de divertisment, Netflix ramane singurul furnizor de streaming independent care genereaza un profit constant.
In aceasta saptamana, Netflix se afla din nou in lumina reflectoarelor pe Wall Street, fiind compania cu cel mai mare expected move (+/-8.88%) dupa raportarea care va avea loc maine, after-hours. De la minimul inregistrat in iunie 2022, pretul a crescut de 3.7 ori... Dar avansul nu se opreste aici. Liderul pietei de streaming ramane in atentia analistilor cu o recomandare medie de Moderate Buy pentru urmatoarele 12 luni, pretul mediu tinta ridicandu-se la 673.89 USD. Fata de pretul curent, upside-ul asteptat este relativ scazut, de doar 2.7%. Insa, pretul celui mai bullish analist care acopera compania ar putea aduce o apreciere a cotatiei de 22%. Actiunile nu sunt, insa, dintre cele mai ieftine, daca ne uitam la media industriei. Acelasi lucru ne spune si estimarea Alpha Spread, actiunea fiind supraevaluata cu 45%!
Intorcandu-ne la rezultate, care sunt asteptarile pietei pentru maine seara?
Ce spun analistii: EPS estimat de analisti pentru T2, respectiv pentru S1 2024, a crescut cu 4.3%, respectiv cu 11.4%. Potrivit acestora, rezultatele Netflix ar trebui sa reflecte fluxul mare de noi abonati din ultima perioada, precum si lista mai varianta de content, inclusiv lansarea mult-asteptata a noilor sezoane Squid Game si Cobra Kai. Compania estimase anterior ca ar putea livra un EPS de 4.68 USD/actiune si venituri totale de 9.49 mld. USD, ceea ce ar insemna o crestere anuala de 42% pentru profit si de 16% pentru venituri. Analistii sunt si ei pe aproape 4.54 USD/actiune pentru EPS si 9.52 mld. USD pentru venituri.
Noi abonati: JPMorgan si-a ridicat estimarea privind numarul de noi abonati din T2 la 6 mil. de la 5 mil. anterior. Banca se asteapta ca numarul sa fie mai mic decat in T1, cand au atins 9.3 mil., si sub asteptarile investitorilor, care anticipeaza un numar de 8 mil. de noi abonati. Dar si in trimestrul trecut am vazut o depasire cu 70% a estimarilor analistilor, deci nu stim ce sa zicem. In acelasi timp, pretul s-a prabusit cu 9.1% in prima zi de tranzactionare dupa rezultate. Destul de dificil de multumit piata in punctul asta. Misiune grea pentru Netflix... Numarul total de abonati s-a ridicat la 269.6 mil. la sfarsitul trimestrului trecut.
Outlook: Potrivit analistilor de la KeyBanc Capital Markets, Netflix ar putea sa-si revizuiasca in sus perpectivele de crestere ale veniturilor ca urmare a unui numar tot mai mare de noi abonati si initiativelor de monetizare. Astfel, compania ar putea anunta o crestere anuala de 14-16% a veniturilor, fata de prognoza anterioara de 13-15%.
Alte scumpiri: Gigantul de streaming este cotat cu o prima de 1 USD pe luna fata de rivalii sai, dupa recentele majorari de pret din SUA ale Max, Peacock si Paramount+, ceea ce ar putea permite companiei sa aplice o noua majorare de pret in perioada urmatoare.
Continut live: Pe 23 ianuarie, Netflix a anuntat un acord cu TKO Group Holdings pentru a transmite programul principal de wrestling profesionist WWE, raw, incepand din ianuarie 2025. Acordul a fost semnat pe 10 ani si valoreaza peste 5 mld. USD. Intre timp, The Roast of Tom Brady a fost un real succes pentru companie, cand a fost difuzat in mai, cu 2 mil. de telespectatori. Cifrele ar putea fi chiar depasite la meciul de box dintre Jake Paul si Mike Tyson care se va difuza live in noiembrie si, respectiv, la cele doua meciuri NFL care vor fi pe ecrane de Craciun.
Raportat la timpul total de vizionare la TV din SUA, Netflix detine o cota de doar 8.1%. Asa ca, mai e mult loc de crestere. Adica va putea vinde mai multa publicitate (si va putea cere si mai multi bani) pe masura ce va ocupa mai mult timp pe ecran. Principalul rival e insa YouTube, care a atins in martie o cota record de 9.7%.
Dincolo de rezultate si planurile companiei, o alta intrebare care se ridica in piata este daca Netflix va fi urmatorul pe lista stock-split-urilor, avand in vedere ca actiunea sa a ajuns la aproape 660 USD. Avem o lunga lista din Big Tech care au facut divizari ale pretului in trecut, pentru a crestere lichiditatea si mai ales apetitiul investitorilor de retail: Microsoft, Apple, Amazon, Tesla, si, anul acesta si Nvidia. Un alt candidat pentru acest an este Meta Platforms, al carui pret a ajuns aproape de pragul psihologic de 500 USD. La Netflix, daca trendul continua tot asa, actiunile ar putea atinge 1,000 USD in urmatorul an sau ani, nu stim exact. Cert e ca un split pare inevitabil la un moment dat. Dar n-ar fi o premiera, Netflix a facut si altele in 2012 si 2015.
Asa ca, ne pregatim sa vedem cu ce ne va surpinde platforma de streaming de aceasta data. Si va invitam sa va ocupati locul pe canapea pentru a urmari urmatorul episod. Si, cum spune replica celebra din Bridgeton, care se aplica perfect dependentei noastre ...It is you I cannot sacrifice...
TOP TRENDING
Remittances: Acum vreo 15-20 ani, nu ne-am fi gandit ca Romania ar putea ajunge o tara de trimis bani acasa pentru alte nationalitati, dar se pare ca, pentru indivizii din afara UE, piata locala e din ce in ce mai atractiva. In 2023, aproape 130,000 de muncitori straini au venit pe meleagurile noastre, trimitand acasa aproape 1.4 mld. USD, echivalentul unui salariu per muncitor de cel putin 900 USD pe luna.
Un nou path: Actiunile Ascendia s-au apreciat cu 7.5% pe bursa ieri, in urma semnarii parteneriatului cu UiPath. Tranzactiile s-au ridicat la o valoare totala de 100,000 RON, in timp ce valoarea de piata a companiei a ajuns la 50.4 mil. RON, de la 46.9 mil. RON anterior. Parteneriatul implica utilizarea sistemului de management al invatarii CoffeeLMS dezvoltat de Ascendia pentru formarea digitala a studentilor si viitorilor angajati ai UiPath din Europa.
Actiuni gratuite: Pentru investitorii care vor sa beneficieze de actiunile gratuite ale Bancii Transilvania, ultima zi de intrare e azi. Banca a realizat o majorare de capital social, in valoare 1.2 mld. RON, emitand actiuni noi finantate prin incorporarea rezervelor constituite din profitul anului 2023.
UK: Inflatia in Marea Britanie a ramas neschimbata la 2% in iunie, potrivit datelor publicate azi dimineata, situandu-se, insa, peste asteptarile analistilor, care sperau sa scada la 1.9%.
Un alt castigator al AI: ASML depaseste estimarile in acest trimestru, pe masura ce interesul pentru cipurile AI alimenteaza cererea pentru echipamentele esentiale utilizate in fabricarea semiconductorilor. Comenzile nete ale companiei au totalizat 5.6 mld. EUR, marcand o crestere de 24% raportat la perioada similara a anului trecut.
Moment intoric: Actiunile de capitalizare mica au inregistrat schimbari semnificative in ultima saptamana, perioada in care au depasit cu mult performantele actiunilor cu capitalizare mare, inregistrand cea mai mare diferenta din ultimii ani. Indicele Russel 2000 a crescut cu 1.7% in primele ore de tranzactionare, pana la 2,225, atingand niveluri pe care indicele nu le-a mai testat din ianuarie 2022. Indicele a inchis ziua de ieri in crestere cu 3.5%, marcand a cincea zi consecutiva de cresteri de peste 1%. Acest lucru s-a intamplat de doar 4 ori din 1979. In acelasi timp, indicele a inchis cu o deviatie standard de 4.4 peste media sa mobila simpla de 50 de zile. Nici un alt indice major din SUA nu a inchis vreodata la o diferenta atat de mare!
Aur: Pretul aurului a continuat sa inregistreze ieri noi recorduri, sustinute de cresterea probabilitatii ca Fed va reduce ratele de dobanda in septembrie, in urma comentariilor lui Powell. Cotatia spot a aurului s-a apreciat cu 0.5% ajungand la 2,482.29/unice.
Promovari: HSBC a anuntat ieri ca l-a numit pe Georges Elhedery in functia de CEO a grupului, incepand cu 2 septembrie. Elhedery vine de pe functia de CFO al bancii si il va inlocui pe Noel Quinn, care a ocupat functia de CEO pentru aproape 5 ani.
Ancheta: Comisia Federala de Comert (FTC) a lansat o ancheta informala in legatura cu recentul acord anuntat de Amazon cu start-up-ul AI Adept, prin care gigantul de e-commerce a angajat executivi cheie si a preluat licente de tehnologie de la Adept. FTC nu e prea incantat de parteneriatele dintre companiile de Tech si start-up-urile de AI, asa ca a luat la rand la verificari pe Amazon, Alphabet, Microsoft, in timp ce Departamentul de Justitie examineaza Nvidia.
Croaziere: Royal Caribbean planuieste sa organizeze croaziere mai scurte, cu mai multe experiente pentru a putea capta fluxul tot mai mare de turisti. Luna aceasta compania urmeaza sa lanseze pe apa Utopia, a doua cea mai mare nava din lume, cu o capacitate de 5,800 de pasageri. Acesta include 13 piscine, 21 de restaurante, 2 cazinouri si multe altele. Practic, Royal Caribbean se lupta sa-i atraga pe fanii Disney la bord, concurand, in acelasi timp, cu rivalii de pe ocean pentru bugetele de calatorii ale americanilor si nu numai.
STIAI CA?
Squid Game este inca cel mai vizionat serial al Netflix ever. Utilizatorii au petrecut peste 2.2 mld. de ore vizualizand seria, in timp ce numarul de urmaritori se ridica in prezent la 265.2 mil. Serialul a primit 6 premii Emmy (prima serie intr-o limba straina care a castigat unul).