(IMP), in insolventa pentru 1,3 milioane de lei. Compania spune ca e doar o forma de santaj - 13 iulie 2010: Diferență între versiuni

(csv2wiki)
 
(csv2wiki)
 
(Nu s-a afișat o versiune intermediară efectuată de același utilizator)
Linia 1: Linia 1:
    
    
Compania Impact SA, unul dintre principalii dezvoltatori imobiliari din tara, a intrat in insolventa, prin decizia Tribunalului Bucuresti care a admis cererea formulata in acest sens de Romconstruct SA Ploiesti. „Apreciem ca este o eroare judiciara pentru care vom solicita imediat suspendarea efectelor, pornind de la insasi definitia insolventei, potrivit careia, pentru a  se declansa procedura insolventei, «fondurile banesti disponibile trebuie sa fie sub nivelul datoriilor exigibile», or nu este cazul companiei noastre”, declara Dan Ioan Popp, presedintele Impact SA. „Instanta trebuia doar sa constate daca avem sau nu o situatie financiara care sa ne permita plata datoriilor. Am tratat amenintarea cu insolventa ca pe un santaj si nu ne-am asteptat ca instanta sa accepte cererea Romconstruct”, recunoaste Popp. Un prim efect al declansarii procedurii de insolventa a fost concedierea avocatului care a reprezentat cauza Impact in fata judecatorilor. „Avem acum trei variante din care sa alegem una si sa angajam alti avocati care sa ne reprezinte in fazele ulterioare”, spune reprezentantul firmei. Debit nerecunoscut Impotriva Romconstruct exista in prezent pe rolul instantelor patru cereri de insolventa cerute de alte firme creditoare. Litigiul intre Impact si Romconstruct, firma care solicita plata unui debit nerecunoscut de catre Impact in valoare de 1,3 mil. [[lei]], dateaza din perioada 2006-2008, cand constructorul a fost subcontractant al Impact SA. Insa, din cauza nerespectarii de catre Romconstruct a prevederilor contractuale, contractul a fost reziliat. In acest moment, Impact sustine ca are de recuperat de la firma din Ploiesti datorii de peste 16 milioane de lei, din care 1,19 mil. lei reprezinta contravaloarea materialelor si serviciilor achizitionate de Romconstruct de la Impact, iar restul (14,9 milioane de lei) penalitati de intarziere. Din suma mentionata de 1,19 milioane de lei, se afla deja in curs executarea silita a instrumentelor de plata in valoare totala de 978.017,31 lei. Impact nu recunoaste aceasta datorie, litigiul constituind obiect de disputa judiciara in alte dosare aflate pe rolul Tribunalului Prahova. De altfel, suma de 283,9 mii lei din cei 1,3 milioane a si fost deja considerata ca nedatorata printr-o sentinta din 20.05.2010. In ultima vreme, din cauza blocajului financiar care a cuprins sectorul constructiilor, multe companii se vad nevoite sa ceara insolventa datornicilor, fie se pun sub protectia legii privind insolventa. In domeniul constructiilor, peste 3.900 de firme se afla in prezent in insolventa, potrivit datelor Registrului Comertului.
Compania Impact SA, unul dintre principalii dezvoltatori imobiliari din tara, a intrat in insolventa, prin decizia Tribunalului Bucuresti care a admis cererea formulata in acest sens de Romconstruct SA Ploiesti. „Apreciem ca este o eroare judiciara pentru care vom solicita imediat suspendarea efectelor, pornind de la insasi definitia insolventei, potrivit careia, pentru a  se declansa procedura insolventei, «fondurile banesti disponibile trebuie sa fie sub nivelul datoriilor exigibile», or nu este cazul companiei noastre”, declara Dan Ioan Popp, presedintele Impact SA. „Instanta trebuia doar sa constate daca avem sau nu o situatie financiara care sa ne permita plata datoriilor. Am tratat amenintarea cu insolventa ca pe un santaj si nu ne-am asteptat ca instanta sa accepte cererea Romconstruct”, recunoaste Popp. Un prim efect al declansarii procedurii de insolventa a fost concedierea avocatului care a reprezentat cauza Impact in fata judecatorilor. „Avem acum trei variante din care sa alegem una si sa angajam alti avocati care sa ne reprezinte in fazele ulterioare”, spune reprezentantul firmei. Debit nerecunoscut Impotriva Romconstruct exista in prezent pe rolul instantelor patru cereri de insolventa cerute de alte firme creditoare. Litigiul intre Impact si Romconstruct, firma care solicita plata unui debit nerecunoscut de catre Impact in valoare de 1,3 mil. lei, dateaza din perioada 2006-2008, cand constructorul a fost subcontractant al Impact SA. Insa, din cauza nerespectarii de catre Romconstruct a prevederilor contractuale, contractul a fost reziliat. In acest moment, Impact sustine ca are de recuperat de la firma din Ploiesti datorii de peste 16 milioane de lei, din care 1,19 mil. lei reprezinta contravaloarea materialelor si serviciilor achizitionate de Romconstruct de la Impact, iar restul (14,9 milioane de lei) penalitati de intarziere. Din suma mentionata de 1,19 milioane de lei, se afla deja in curs executarea silita a instrumentelor de plata in valoare totala de 978.017,31 lei. Impact nu recunoaste aceasta datorie, litigiul constituind obiect de disputa judiciara in alte dosare aflate pe rolul Tribunalului Prahova. De altfel, suma de 283,9 mii lei din cei 1,3 milioane a si fost deja considerata ca nedatorata printr-o sentinta din 20.05.2010. In ultima vreme, din cauza blocajului financiar care a cuprins sectorul constructiilor, multe companii se vad nevoite sa ceara insolventa datornicilor, fie se pun sub protectia legii privind insolventa. In domeniul constructiilor, peste 3.900 de firme se afla in prezent in insolventa, potrivit datelor Registrului Comertului.
[[Categorie:IMP]][[Categorie:Analize]][[Categorie:Stiri despre piata]]
[[Categorie:IMP]][[Categorie:Analize]][[Categorie:Stiri despre piata]]
{{DEFAULTSORT:-2010-07-13}}
{{DEFAULTSORT:-2010-07-13}}

Versiunea curentă din 16 mai 2023 16:58

Compania Impact SA, unul dintre principalii dezvoltatori imobiliari din tara, a intrat in insolventa, prin decizia Tribunalului Bucuresti care a admis cererea formulata in acest sens de Romconstruct SA Ploiesti. „Apreciem ca este o eroare judiciara pentru care vom solicita imediat suspendarea efectelor, pornind de la insasi definitia insolventei, potrivit careia, pentru a se declansa procedura insolventei, «fondurile banesti disponibile trebuie sa fie sub nivelul datoriilor exigibile», or nu este cazul companiei noastre”, declara Dan Ioan Popp, presedintele Impact SA. „Instanta trebuia doar sa constate daca avem sau nu o situatie financiara care sa ne permita plata datoriilor. Am tratat amenintarea cu insolventa ca pe un santaj si nu ne-am asteptat ca instanta sa accepte cererea Romconstruct”, recunoaste Popp. Un prim efect al declansarii procedurii de insolventa a fost concedierea avocatului care a reprezentat cauza Impact in fata judecatorilor. „Avem acum trei variante din care sa alegem una si sa angajam alti avocati care sa ne reprezinte in fazele ulterioare”, spune reprezentantul firmei. Debit nerecunoscut Impotriva Romconstruct exista in prezent pe rolul instantelor patru cereri de insolventa cerute de alte firme creditoare. Litigiul intre Impact si Romconstruct, firma care solicita plata unui debit nerecunoscut de catre Impact in valoare de 1,3 mil. lei, dateaza din perioada 2006-2008, cand constructorul a fost subcontractant al Impact SA. Insa, din cauza nerespectarii de catre Romconstruct a prevederilor contractuale, contractul a fost reziliat. In acest moment, Impact sustine ca are de recuperat de la firma din Ploiesti datorii de peste 16 milioane de lei, din care 1,19 mil. lei reprezinta contravaloarea materialelor si serviciilor achizitionate de Romconstruct de la Impact, iar restul (14,9 milioane de lei) penalitati de intarziere. Din suma mentionata de 1,19 milioane de lei, se afla deja in curs executarea silita a instrumentelor de plata in valoare totala de 978.017,31 lei. Impact nu recunoaste aceasta datorie, litigiul constituind obiect de disputa judiciara in alte dosare aflate pe rolul Tribunalului Prahova. De altfel, suma de 283,9 mii lei din cei 1,3 milioane a si fost deja considerata ca nedatorata printr-o sentinta din 20.05.2010. In ultima vreme, din cauza blocajului financiar care a cuprins sectorul constructiilor, multe companii se vad nevoite sa ceara insolventa datornicilor, fie se pun sub protectia legii privind insolventa. In domeniul constructiilor, peste 3.900 de firme se afla in prezent in insolventa, potrivit datelor Registrului Comertului.