Scaderea tarifelor de distributie a lovit in profitul grupului ENGIE Romania in S1. Au crescut provizioanele pentru clienti incerti ca urmare a inrautatirii comportamentului de plata - 30 august 2016: Diferență între versiuni

(csv2wiki)
 
(The LinkTitles extension automatically added links to existing pages (https://github.com/bovender/LinkTitles).)
 
(Nu s-a afișat o versiune intermediară efectuată de același utilizator)
Linia 1: Linia 1:
    
    
Profitul net al grupului ENGIE România (fostul GDF Suez Energy), cel mai mare distribuitor de gaze local, a scăzut cu 128 milioane RON în prima jumătate a anului în curs, la 223,1 milioane RON comparativ cu 351,3 milioane lei cât se întregistra pe primele 6 luni ale anului 2015. Principalele cauze sunt aplicarea unor tarife medii de distribuție mai mici pe parcursul anului în curs și creșterea provizioanelor pentru clienți incerți, se menționează în Situațiile financiare consolidate interimare încheiate la 30 iunie 2016, prezentate BVB spre informare. Cele două reduceri operate de ANRE ale tarifelor de distribuție în aprilie 2015 și  mai 2016 au lovit în profitul grupului. Reprezentanții ENGIE explică că au fost nevoiți să crească provizioanele pentru clienți incerți ca urmare a înrăutățirii comportamentului de plată al clienților. Rezultatele financiare au mai fost afectate de volume distribuite mai scăzute din cauza temperaturilor ridicate din primul trimestru, marja de furnizare ușor mai redusă și reducerea producției de electricitate a fermelor eoliene în 2016, ca urmare a condițiilor climatice nefavorabile. Recunoașterea  în venituri a certificatelor verzi amânate obținute în 2016 și nivelul mai scăzut al cheltuielilor cu amortizarea și deprecierea, precum și a unor cheltuieli operaționale (servicii prestate către terți, utilități) au compensat parțial efectele negative, se precizează în același document. La jumătatea anului, activele totale ale grupului erau mai mari cu 146,4 milioane RON comparativ cu perioada încheiată la 31 decembrie 2015, fiind de 5.257 mil. RON. Variația este dată de sezonalitatea activității, fiind înregistrată o creștere a numerarului, parțial compensată de scăderea creanțelor comerciale ca urmare a unor volume mai scăzute vândute în primele 6 luni. Datorită profitului înregistrat, capitalurile proprii au înregistrat o creștere, se specifică în raport. Se indică totodată că valoarea lichidității curente (active circulante/datorii pe termen scurt) este de 3,38 la 30 iunie 2016, fapt ce indică o bună capacitate a Grupului de a-și acoperi datoriile curente. ENGIE România furnizează gaze naturale și electricitate, iar prin subsidiarele sale distribuie gaze naturale, asigură servicii energetice pentru toate categoriile de clienți și produce electricitate. ENGIE România si filialele sale au 3.650 angajați,  deservesc aproximativ 1,6 milioane de clienti și operează o rețea de 18.500 km în 19 județe din sudul României și Bucuresti.Din Grup fac parte: ENGIE România și filialele Distrigaz Sud Rețele, ENGIE Servicii, Brăila Winds și Alizeu Eolian. Cele două parcuri eoliene au împreună au o putere instalată de aproape 100 MW.
Profitul net al grupului ENGIE România (fostul GDF Suez Energy), cel mai mare distribuitor de gaze local, a scăzut cu 128 milioane RON în prima jumătate a anului în curs, la 223,1 milioane RON comparativ cu 351,3 milioane [[lei]] cât se întregistra pe primele 6 luni ale anului 2015. Principalele cauze sunt aplicarea unor tarife medii de distribuție mai mici pe parcursul anului în curs și creșterea provizioanelor pentru clienți incerți, se menționează în Situațiile financiare consolidate interimare încheiate la 30 iunie 2016, prezentate [[BVB]] spre informare. Cele două reduceri operate de ANRE ale tarifelor de distribuție în aprilie 2015 și  mai 2016 au lovit în profitul grupului. Reprezentanții ENGIE explică că au fost nevoiți să crească provizioanele pentru clienți incerți ca urmare a înrăutățirii comportamentului de plată al clienților. Rezultatele financiare au mai fost afectate de volume distribuite mai scăzute din cauza temperaturilor ridicate din primul trimestru, marja de furnizare ușor mai redusă și reducerea producției de electricitate a fermelor eoliene în 2016, ca urmare a condițiilor climatice nefavorabile. Recunoașterea  în venituri a certificatelor verzi amânate obținute în 2016 și nivelul mai scăzut al cheltuielilor cu amortizarea și deprecierea, precum și a unor cheltuieli operaționale (servicii prestate către terți, utilități) au compensat parțial efectele negative, se precizează în același document. La jumătatea anului, activele totale ale grupului erau mai mari cu 146,4 milioane RON comparativ cu perioada încheiată la 31 decembrie 2015, fiind de 5.257 mil. RON. Variația este dată de sezonalitatea activității, fiind înregistrată o creștere a numerarului, parțial compensată de scăderea creanțelor comerciale ca urmare a unor volume mai scăzute vândute în primele 6 luni. Datorită profitului înregistrat, capitalurile proprii au înregistrat o creștere, se specifică în raport. Se indică totodată că valoarea lichidității curente (active circulante/datorii pe termen scurt) este de 3,38 la 30 iunie 2016, fapt ce indică o bună capacitate a Grupului de a-și acoperi datoriile curente. ENGIE România furnizează gaze naturale și electricitate, iar prin subsidiarele sale distribuie gaze naturale, asigură servicii energetice pentru toate categoriile de clienți și produce electricitate. ENGIE România si filialele sale au 3.650 angajați,  deservesc aproximativ 1,6 milioane de clienti și operează o rețea de 18.500 km în 19 județe din sudul României și Bucuresti.Din Grup fac parte: ENGIE România și filialele Distrigaz Sud Rețele, ENGIE Servicii, Brăila Winds și Alizeu Eolian. Cele două parcuri eoliene au împreună au o putere instalată de aproape 100 MW.
[[Categorie:BVB]][[Categorie:Analize]][[Categorie:Stiri despre piata]]
[[Categorie:BVB]][[Categorie:Analize]][[Categorie:Stiri despre piata]]
{{DEFAULTSORT:-2016-08-30}}
{{DEFAULTSORT:-2016-08-30}}

Versiunea curentă din 12 noiembrie 2024 08:36

Profitul net al grupului ENGIE România (fostul GDF Suez Energy), cel mai mare distribuitor de gaze local, a scăzut cu 128 milioane RON în prima jumătate a anului în curs, la 223,1 milioane RON comparativ cu 351,3 milioane lei cât se întregistra pe primele 6 luni ale anului 2015. Principalele cauze sunt aplicarea unor tarife medii de distribuție mai mici pe parcursul anului în curs și creșterea provizioanelor pentru clienți incerți, se menționează în Situațiile financiare consolidate interimare încheiate la 30 iunie 2016, prezentate BVB spre informare. Cele două reduceri operate de ANRE ale tarifelor de distribuție în aprilie 2015 și mai 2016 au lovit în profitul grupului. Reprezentanții ENGIE explică că au fost nevoiți să crească provizioanele pentru clienți incerți ca urmare a înrăutățirii comportamentului de plată al clienților. Rezultatele financiare au mai fost afectate de volume distribuite mai scăzute din cauza temperaturilor ridicate din primul trimestru, marja de furnizare ușor mai redusă și reducerea producției de electricitate a fermelor eoliene în 2016, ca urmare a condițiilor climatice nefavorabile. Recunoașterea în venituri a certificatelor verzi amânate obținute în 2016 și nivelul mai scăzut al cheltuielilor cu amortizarea și deprecierea, precum și a unor cheltuieli operaționale (servicii prestate către terți, utilități) au compensat parțial efectele negative, se precizează în același document. La jumătatea anului, activele totale ale grupului erau mai mari cu 146,4 milioane RON comparativ cu perioada încheiată la 31 decembrie 2015, fiind de 5.257 mil. RON. Variația este dată de sezonalitatea activității, fiind înregistrată o creștere a numerarului, parțial compensată de scăderea creanțelor comerciale ca urmare a unor volume mai scăzute vândute în primele 6 luni. Datorită profitului înregistrat, capitalurile proprii au înregistrat o creștere, se specifică în raport. Se indică totodată că valoarea lichidității curente (active circulante/datorii pe termen scurt) este de 3,38 la 30 iunie 2016, fapt ce indică o bună capacitate a Grupului de a-și acoperi datoriile curente. ENGIE România furnizează gaze naturale și electricitate, iar prin subsidiarele sale distribuie gaze naturale, asigură servicii energetice pentru toate categoriile de clienți și produce electricitate. ENGIE România si filialele sale au 3.650 angajați, deservesc aproximativ 1,6 milioane de clienti și operează o rețea de 18.500 km în 19 județe din sudul României și Bucuresti.Din Grup fac parte: ENGIE România și filialele Distrigaz Sud Rețele, ENGIE Servicii, Brăila Winds și Alizeu Eolian. Cele două parcuri eoliene au împreună au o putere instalată de aproape 100 MW.