La ce multipli se tranzactioneaza Chimcomplex, companie care anul acesta a multiplicat de noua ori banii investitorilor, si ce spun brokerii - 04 noiembrie 2021: Diferență între versiuni

De la TradeVille.ro wiki
(The LinkTitles extension automatically added links to existing pages (https://github.com/bovender/LinkTitles).)
(The LinkTitles extension automatically added links to existing pages (https://github.com/bovender/LinkTitles).)
 
Linia 1: Linia 1:
    
    
Compania controlată de Ştefan Vuza şi-a dublat afacerile la 1,7 mld. [[lei]] şi a trecut pe profit net de 422 mil. lei în primele nouă luni din 2021 ♦ Acţiunile CHOB au crescut cu 810% în acest an la BVB, adică le-au adus investitorilor o multiplicare de peste nouă ori a investiţiei ♦ Compania a primit recent aprobarea acţionarilor pentru transferul pe piaţa principală a BVB.  Chimcomplex (simbol bursier CHOB), com­panie care deţine platformele Olt­chim (Vâlcea) şi Borzeşti, se tranzacţionează în momentul de faţă la un Price-to-Earnings Ratio (PER - preţ pe acţiune raportat la câştigul pe acţiune) de 9,76, un Price-to-Sales (PS - preţ pe acţiune raportat la vânzări pe acţiune) de 2,59 şi EV/EBITDA (valoarea com­paniei raportată la veniturile com­paniei înainte de taxe şi im­­pozite) de 7,88, potrivit da­te­lor TradeVille şi calculelor ZF.  Datele de la BVB arată că acţiunile CHOB s-au apreciat cu 810% de la începutul acestui an, adică au adus acţionarilor o multiplicare de peste nouă ori a banilor plasaţi, tranzacţiile în această perioadă ridicându-se la 18,8 mil. lei. „Creşterea pe care au înregistrat-o acţiunile CHOB părea să fie doar ca urmare a hype-ului creat în urma cumpărărilor pe care le-a făcut preşedintele Vuza şi ca urmare a articolelor apă­rute în presă. Ulterior însă, vedem că societatea li­vrează rezultate foarte bune în ulti­mele trimestre şi putem spu­ne că evoluţia specta­culoasă pe care au avut-o acţiunile CHOB este funda­mentată. De altfel, dacă ne uităm pe multipli, putem spu­ne că acţiunea are încă po­tenţial de creştere, iar faptul că socie­tatea a început să folosească tot mai mult instru­mentele pe care le oferă bursa nu poate fi decât un factor pozitiv. Este cea mai mare companie de pe piaţa AeRO în termeni de capi­talizare, însă peste multe com­­panii de pe piaţa prin­cipală şi chiar din indicele BET“, spune Antonio Oro­ian, broker al Goldring, pentru ZF.
Compania controlată de Ştefan Vuza şi-a dublat afacerile la 1,7 mld. [[lei]] şi a trecut pe profit net de 422 mil. lei în primele nouă luni din 2021 ♦ Acţiunile CHOB au crescut cu 810% în acest an la [[BVB]], adică le-au adus investitorilor o multiplicare de peste nouă ori a investiţiei ♦ Compania a primit recent aprobarea acţionarilor pentru transferul pe piaţa principală a BVB.  [[Chimcomplex]] (simbol bursier CHOB), com­panie care deţine platformele Olt­chim (Vâlcea) şi Borzeşti, se tranzacţionează în momentul de faţă la un Price-to-Earnings Ratio (PER - preţ pe acţiune raportat la câştigul pe acţiune) de 9,76, un Price-to-Sales (PS - preţ pe acţiune raportat la vânzări pe acţiune) de 2,59 şi EV/EBITDA (valoarea com­paniei raportată la veniturile com­paniei înainte de taxe şi im­­pozite) de 7,88, potrivit da­te­lor TradeVille şi calculelor ZF.  Datele de la BVB arată că acţiunile CHOB s-au apreciat cu 810% de la începutul acestui an, adică au adus acţionarilor o multiplicare de peste nouă ori a banilor plasaţi, tranzacţiile în această perioadă ridicându-se la 18,8 mil. lei. „Creşterea pe care au înregistrat-o acţiunile CHOB părea să fie doar ca urmare a hype-ului creat în urma cumpărărilor pe care le-a făcut preşedintele Vuza şi ca urmare a articolelor apă­rute în presă. Ulterior însă, vedem că societatea li­vrează rezultate foarte bune în ulti­mele trimestre şi putem spu­ne că evoluţia specta­culoasă pe care au avut-o acţiunile CHOB este funda­mentată. De altfel, dacă ne uităm pe multipli, putem spu­ne că acţiunea are încă po­tenţial de creştere, iar faptul că socie­tatea a început să folosească tot mai mult instru­mentele pe care le oferă bursa nu poate fi decât un factor pozitiv. Este cea mai mare companie de pe piaţa AeRO în termeni de capi­talizare, însă peste multe com­­panii de pe piaţa prin­cipală şi chiar din indicele BET“, spune Antonio Oro­ian, broker al Goldring, pentru ZF.
[[Categorie:BVB]][[Categorie:CHOB]][[Categorie:Analize]][[Categorie:Stiri despre piata]]
[[Categorie:BVB]][[Categorie:CHOB]][[Categorie:Analize]][[Categorie:Stiri despre piata]]
{{DEFAULTSORT:-2021-11-04}}
{{DEFAULTSORT:-2021-11-04}}

Versiunea curentă din 13 noiembrie 2024 16:08

Compania controlată de Ştefan Vuza şi-a dublat afacerile la 1,7 mld. lei şi a trecut pe profit net de 422 mil. lei în primele nouă luni din 2021 ♦ Acţiunile CHOB au crescut cu 810% în acest an la BVB, adică le-au adus investitorilor o multiplicare de peste nouă ori a investiţiei ♦ Compania a primit recent aprobarea acţionarilor pentru transferul pe piaţa principală a BVB. Chimcomplex (simbol bursier CHOB), com­panie care deţine platformele Olt­chim (Vâlcea) şi Borzeşti, se tranzacţionează în momentul de faţă la un Price-to-Earnings Ratio (PER - preţ pe acţiune raportat la câştigul pe acţiune) de 9,76, un Price-to-Sales (PS - preţ pe acţiune raportat la vânzări pe acţiune) de 2,59 şi EV/EBITDA (valoarea com­paniei raportată la veniturile com­paniei înainte de taxe şi im­­pozite) de 7,88, potrivit da­te­lor TradeVille şi calculelor ZF. Datele de la BVB arată că acţiunile CHOB s-au apreciat cu 810% de la începutul acestui an, adică au adus acţionarilor o multiplicare de peste nouă ori a banilor plasaţi, tranzacţiile în această perioadă ridicându-se la 18,8 mil. lei. „Creşterea pe care au înregistrat-o acţiunile CHOB părea să fie doar ca urmare a hype-ului creat în urma cumpărărilor pe care le-a făcut preşedintele Vuza şi ca urmare a articolelor apă­rute în presă. Ulterior însă, vedem că societatea li­vrează rezultate foarte bune în ulti­mele trimestre şi putem spu­ne că evoluţia specta­culoasă pe care au avut-o acţiunile CHOB este funda­mentată. De altfel, dacă ne uităm pe multipli, putem spu­ne că acţiunea are încă po­tenţial de creştere, iar faptul că socie­tatea a început să folosească tot mai mult instru­mentele pe care le oferă bursa nu poate fi decât un factor pozitiv. Este cea mai mare companie de pe piaţa AeRO în termeni de capi­talizare, însă peste multe com­­panii de pe piaţa prin­cipală şi chiar din indicele BET“, spune Antonio Oro­ian, broker al Goldring, pentru ZF.