(EBS): Emisiunea de obligatiuni de 1,5 mld. euro va reduce presiunea randamentelor pe piata interna - 05 noiembrie 2012: Diferență între versiuni

csv2wiki
(csv2wiki)
 
(csv2wiki)
 
Linia 1: Linia 1:
    
    
Fondurile de 1,5 miliarde de euro atrase de Romania miercuri de pe pietele externe printr-o emisiune de obligatiuni denominate in euro acopera necesarul Ministerului Finantelor pentru acest an si vor reduce presiunea de crestere asupra randamentelor la obligatiunile in [[lei]] pe piata interna.  Succesul emisiunii de obligatiuni in euro va ajuta, de asemenea, Ministerul Finantelor sa se imprumute pe termen mai lung pe piata interna, afirma analistii grupului austriac Erste. "Recenta emisiune de eurobonduri va reduce presiunea de crestere exercitata asupra randamentelor pentru obligatiunile denominate in lei si va permite Ministerului de Finante sa emita datorie pe termen mai lung pe piata interna. Ne asteptam la randamente de 6,8% pentru obligatiunile pe 5 ani in decembrie", se arata intr-o nota a Erste. Ministerul Finantelor a atras, miercuri, 1,5 miliarde de euro de pe pietele externe prin lansarea unei emisiunii de obligatiuni denominate in euro cu scadenta la sapte ani, la o marja de 3,7 puncte procentuale peste midswap si un randament stabilit la putin peste 5% pe an. Aranjorii emisiunii de obligatiuni denominate in euro au fost Barclays, Citigroup, Deutsche Bank si HSBC. Agentia de evaluare Fitch Ratings a atribuit joi emisiunii de obligatiuni ratingul BBB-, similar cu calificativul de tara, care are perspectiva stabila. Guvernul a mandatat recent Ministerul Finantelor sa lanseze o emisiune de euroobligatiuni pe pietele externe de capital, in suma de minimum 500 milioane euro si maximum 1,5 miliarde euro, valoare care sa fie stabilita in functie de conditiile de piata. Guvernul a apreciat atunci ca finantele publice vor fi protejate astfel de eventualele socuri externe ce ar putea determina cresterea dobanzilor pe piata interna. La inceputul lunii noiembrie va ajunge la maturitate o emisiune de obligatiuni denominate in valuta de 793,8 milioane euro. Anterior emisiunii de miercuri, cea mai recenta operatiune derulata de Romania pe pietele externe a avut loc la inceputul lunii septembrie, cand Finantele au atras 750 milioane de euro prin redeschiderea emisiunii de obligatiuni denominate in euro cu maturitatea in iunie 2018, titlurile avand un randament de 5,15 %. Astfel, Ministerul Finantelor a imprumutat in acest an 46,6 miliarde lei din piata locala. Aceasta suma se completeaza cu emisiunile in valuta de 2,67 miliarde euro si 2,25 miliarde dolari, prin emisiuni de titluri pe piata SUA.
Fondurile de 1,5 miliarde de euro atrase de Romania miercuri de pe pietele externe printr-o emisiune de obligatiuni denominate in euro acopera necesarul Ministerului Finantelor pentru acest an si vor reduce presiunea de crestere asupra randamentelor la obligatiunile in lei pe piata interna.  Succesul emisiunii de obligatiuni in euro va ajuta, de asemenea, Ministerul Finantelor sa se imprumute pe termen mai lung pe piata interna, afirma analistii grupului austriac Erste. "Recenta emisiune de eurobonduri va reduce presiunea de crestere exercitata asupra randamentelor pentru obligatiunile denominate in lei si va permite Ministerului de Finante sa emita datorie pe termen mai lung pe piata interna. Ne asteptam la randamente de 6,8% pentru obligatiunile pe 5 ani in decembrie", se arata intr-o nota a Erste. Ministerul Finantelor a atras, miercuri, 1,5 miliarde de euro de pe pietele externe prin lansarea unei emisiunii de obligatiuni denominate in euro cu scadenta la sapte ani, la o marja de 3,7 puncte procentuale peste midswap si un randament stabilit la putin peste 5% pe an. Aranjorii emisiunii de obligatiuni denominate in euro au fost Barclays, Citigroup, Deutsche Bank si HSBC. Agentia de evaluare Fitch Ratings a atribuit joi emisiunii de obligatiuni ratingul BBB-, similar cu calificativul de tara, care are perspectiva stabila. Guvernul a mandatat recent Ministerul Finantelor sa lanseze o emisiune de euroobligatiuni pe pietele externe de capital, in suma de minimum 500 milioane euro si maximum 1,5 miliarde euro, valoare care sa fie stabilita in functie de conditiile de piata. Guvernul a apreciat atunci ca finantele publice vor fi protejate astfel de eventualele socuri externe ce ar putea determina cresterea dobanzilor pe piata interna. La inceputul lunii noiembrie va ajunge la maturitate o emisiune de obligatiuni denominate in valuta de 793,8 milioane euro. Anterior emisiunii de miercuri, cea mai recenta operatiune derulata de Romania pe pietele externe a avut loc la inceputul lunii septembrie, cand Finantele au atras 750 milioane de euro prin redeschiderea emisiunii de obligatiuni denominate in euro cu maturitatea in iunie 2018, titlurile avand un randament de 5,15 %. Astfel, Ministerul Finantelor a imprumutat in acest an 46,6 miliarde lei din piata locala. Aceasta suma se completeaza cu emisiunile in valuta de 2,67 miliarde euro si 2,25 miliarde dolari, prin emisiuni de titluri pe piata SUA.
[[Categorie:EBS]][[Categorie:EBS]][[Categorie:Analize]][[Categorie:Stiri despre piata]]
[[Categorie:EBS]][[Categorie:EBS]][[Categorie:Analize]][[Categorie:Stiri despre piata]]
{{DEFAULTSORT:-2012-11-05}}
{{DEFAULTSORT:-2012-11-05}}