(ALBZ) sfideaza scaderea consumului: vanzari mai mari cu 34% in primele noua luni - 11 noiembrie 2011: Diferență între versiuni

(csv2wiki)
 
(The LinkTitles extension automatically added links to existing pages (https://github.com/bovender/LinkTitles).)
 
(Nu s-au afișat 2 versiuni intermediare efectuate de un alt utilizator)
Linia 1: Linia 1:
    
    
Albalact Alba Iulia, cel mai mare producator independent din industria laptelui, a obtinut in primele noua luni ale anului afaceri de 246,2 mil. [[lei]] (56,5 mil. euro - la cursul actual), in crestere cu 34,32% fata de perioada similara a anului trecut. De asemenea, profitul companiei a avut o evolutie pozitiva, ajungand la 3,5 mil. lei (0,8 mil. euro), fata de 2.4 mil. lei in aceeasi perioada din 2010. Albalact este prima companie din domeniu care si-a anuntat rezultatele financiare pentru primele noua luni ale anului, insa este singura listata la bursa, fapt ce o obliga sa isi publice rezultatele trimestriale. Aceasta este o veste buna pentru piata, in conditiile in care consumul a continuat sa scada in primele luni ale anului cu peste 5%, urmand trendul din ultimii doi ani. "Piata lactatelor se afla in continuare sub presiunea crizei de materie prima, a preturilor, a scaderilor de consum si a puterii slabe de cumparare. Am investit resurse importante anul acesta pentru lansarea unor produse noi si a unor campanii noi, dar am facut eforturi mai mari si pentru reducerea costurilor, ca sa ne mentinem profitabili. Cresterea businessului si castigarea unor noi cote de piata sunt in continuare o prioritate, dar vrem sa pastram profitabilitatea", a spus Raul Ciurtin, presedintele si directorul general al Albalact. El a mai adaugat ca pana la sfarsitul anului compania va finaliza investitiile noi in liniile de productie de la fabrica din Oiejdea, dar si la fabrica Raraul - cumparata in 2008. Acestea sunt singurele fabrici din portofoliul companiei. In ceea ce priveste planurile pentru anul viitor, Albalact intentioneaza sa dezvolte portofoliul de produse si sa intre pe categorii noi. "Piata lactatelor inca are segmente cu perspective mari de crestere din punct de vedere valoric si vrem sa ne dezvoltam pe aceste oportunitati", a mai spus Ciurtin, fara a oferi alte detalii. Albalact are in portofoliu branduri precum Zuzu, Fulga si Raraul. In prezent, Zuzu este lider pe segmentul laptelui pasteurizat, cu o cota de piata de 30,4% in volum (conform datelor de piata Nielsen din iunie 2011 - date citate de companie), dar este lider si in total piata de lapte (lapte UHT si lapte pasteurizat), cu o cota de piata de 21,6% in volum, potrivit aceleiasi surse. Compania a obtinut anul trecut afaceri de 62,2 milioane de euro. Albalact este controlata de familia Ciurtin, care detine circa 48% din actiuni, in timp ce fondul de investitii RC2 are un pachet de 25%. Compania este evaluata pe bursa la aproape 30 mil. euro. Pe piata lactatelor, Albalact concureaza cu Danone Romania, Friesland Campina, Hochland Romania si Covalact.
Albalact Alba Iulia, cel mai mare producator independent din industria laptelui, a obtinut in primele noua luni ale anului afaceri de 246,2 mil. [[lei]] (56,5 mil. euro - la cursul actual), in crestere cu 34,32% fata de perioada similara a anului trecut. De asemenea, profitul companiei a avut o evolutie pozitiva, ajungand la 3,5 mil. lei (0,8 mil. euro), fata de 2.4 mil. lei in aceeasi perioada din 2010. Albalact este prima companie din domeniu care si-a anuntat rezultatele financiare pentru primele noua luni ale anului, insa este singura listata la bursa, fapt ce o obliga sa isi publice rezultatele trimestriale. Aceasta este o veste buna pentru piata, in conditiile in care consumul a continuat sa scada in primele luni ale anului cu peste 5%, urmand trendul din ultimii doi ani. "Piata lactatelor se afla in continuare sub presiunea crizei de materie prima, a preturilor, a scaderilor de consum si a puterii slabe de cumparare. Am investit resurse importante anul acesta pentru lansarea unor produse noi si a unor campanii noi, dar am facut eforturi mai mari si pentru reducerea costurilor, ca sa ne mentinem profitabili. Cresterea businessului si castigarea unor noi cote de piata sunt in continuare o prioritate, dar vrem sa pastram profitabilitatea", a spus Raul Ciurtin, presedintele si directorul general al Albalact. El a mai adaugat ca pana la sfarsitul anului compania va finaliza investitiile noi in liniile de productie de la fabrica din Oiejdea, dar si la fabrica Raraul - cumparata in 2008. Acestea sunt singurele fabrici din portofoliul companiei. In ceea ce priveste planurile pentru anul viitor, Albalact intentioneaza sa dezvolte portofoliul de produse si sa intre pe categorii noi. "Piata lactatelor inca are segmente cu perspective mari de crestere din punct de vedere valoric si vrem sa ne dezvoltam pe aceste oportunitati", a mai spus Ciurtin, fara a oferi alte detalii. Albalact are in portofoliu branduri precum Zuzu, Fulga si Raraul. In prezent, Zuzu este lider pe segmentul laptelui pasteurizat, cu o cota de piata de 30,4% in volum (conform datelor de piata Nielsen din iunie 2011 - date citate de companie), dar este lider si in total piata de lapte (lapte UHT si lapte pasteurizat), cu o cota de piata de 21,6% in volum, potrivit aceleiasi surse. Compania a obtinut anul trecut afaceri de 62,2 milioane de euro. Albalact este controlata de familia Ciurtin, care detine circa 48% din [[actiuni]], in timp ce fondul de investitii RC2 are un pachet de 25%. Compania este evaluata pe bursa la aproape 30 mil. euro. Pe piata lactatelor, Albalact concureaza cu Danone Romania, Friesland Campina, Hochland Romania si Covalact.
[[Categorie:ALBZ]][[Categorie:Analize]][[Categorie:Stiri despre piata]]
[[Categorie:ALBZ]][[Categorie:Analize]][[Categorie:Stiri despre piata]]
{{DEFAULTSORT:-2011-11-11}}
{{DEFAULTSORT:-2011-11-11}}

Versiunea curentă din 21 septembrie 2023 19:26

Albalact Alba Iulia, cel mai mare producator independent din industria laptelui, a obtinut in primele noua luni ale anului afaceri de 246,2 mil. lei (56,5 mil. euro - la cursul actual), in crestere cu 34,32% fata de perioada similara a anului trecut. De asemenea, profitul companiei a avut o evolutie pozitiva, ajungand la 3,5 mil. lei (0,8 mil. euro), fata de 2.4 mil. lei in aceeasi perioada din 2010. Albalact este prima companie din domeniu care si-a anuntat rezultatele financiare pentru primele noua luni ale anului, insa este singura listata la bursa, fapt ce o obliga sa isi publice rezultatele trimestriale. Aceasta este o veste buna pentru piata, in conditiile in care consumul a continuat sa scada in primele luni ale anului cu peste 5%, urmand trendul din ultimii doi ani. "Piata lactatelor se afla in continuare sub presiunea crizei de materie prima, a preturilor, a scaderilor de consum si a puterii slabe de cumparare. Am investit resurse importante anul acesta pentru lansarea unor produse noi si a unor campanii noi, dar am facut eforturi mai mari si pentru reducerea costurilor, ca sa ne mentinem profitabili. Cresterea businessului si castigarea unor noi cote de piata sunt in continuare o prioritate, dar vrem sa pastram profitabilitatea", a spus Raul Ciurtin, presedintele si directorul general al Albalact. El a mai adaugat ca pana la sfarsitul anului compania va finaliza investitiile noi in liniile de productie de la fabrica din Oiejdea, dar si la fabrica Raraul - cumparata in 2008. Acestea sunt singurele fabrici din portofoliul companiei. In ceea ce priveste planurile pentru anul viitor, Albalact intentioneaza sa dezvolte portofoliul de produse si sa intre pe categorii noi. "Piata lactatelor inca are segmente cu perspective mari de crestere din punct de vedere valoric si vrem sa ne dezvoltam pe aceste oportunitati", a mai spus Ciurtin, fara a oferi alte detalii. Albalact are in portofoliu branduri precum Zuzu, Fulga si Raraul. In prezent, Zuzu este lider pe segmentul laptelui pasteurizat, cu o cota de piata de 30,4% in volum (conform datelor de piata Nielsen din iunie 2011 - date citate de companie), dar este lider si in total piata de lapte (lapte UHT si lapte pasteurizat), cu o cota de piata de 21,6% in volum, potrivit aceleiasi surse. Compania a obtinut anul trecut afaceri de 62,2 milioane de euro. Albalact este controlata de familia Ciurtin, care detine circa 48% din actiuni, in timp ce fondul de investitii RC2 are un pachet de 25%. Compania este evaluata pe bursa la aproape 30 mil. euro. Pe piata lactatelor, Albalact concureaza cu Danone Romania, Friesland Campina, Hochland Romania si Covalact.