SIF-urile au consemnat un avans mediu de 1,3% la deschidere, pe o piata in scadere - 07 septembrie 2011: Diferență între versiuni

(csv2wiki)
(The LinkTitles extension automatically added links to existing pages (https://github.com/bovender/LinkTitles).)
 
(Nu s-a afișat o versiune intermediară efectuată de același utilizator)
Linia 1: Linia 1:
    
    
Actiunile celor cinci societati de investitii financiare au inregistrat un avans mediu de 1,33%, dupa primul sfert de ora al sedintei de tranzactionare de marti, pe o piata in scadere cu 0,3%.  Evolutia pietei locale a continuat sa fie influentata de sentimentul de pe marile burse externe. Bursele din Asia au scazut in sedinta de marti pe fondul temerilor ca problemele finantelor publice din zona euro se agraveaza si ar putea determina aparitia unei noi crize bancare. Indicele Nikkei al Bursei de la Tokyo a inchis in scadere cu 2,2%, iar indicele MSCI Asia Pacific al burselor asiatice din afara Japoniei a pierdut 1,7%. Cu toate acestea, bursele europene au inregistrat cresteri de pana la 0,76% la putin timp dupa deschiderea de marti, dupa ce luni au inregistrat pierderi de pana la 4%, in conditiile in care actiunile bancare au ajuns la cele mai reduse niveluri din ultimii doi ani. In acest context, piata locala in ansamblul sau a consemnat o corectie timida, 0,29%, insa actiunile celor cinci SIF-uri au consemnat cresteri semnificative. Cel mai mare avans a fost inregistrat de SIF Transilvania, ale carei titluri au urcat cu 3,3%, urmata de SIF Moldova si SIF Banat-Crisana, cu avansuri de peste 2%. Cele mai lichide 10 companii listate, inglobate in indicele BET, au inregistrat o corectie nesemnificativa, de numai 0,06%, in timp ce indicele extins BET-XT, care include cei mai lichizi 25 de emitenti inclusiv SIF-urile, a urcat cu 0,3%. Actiunile companiilor din sectorul energetic, inglobate in indicele BET-NG, au consemnat oscilatii nesemnificative. Valoarea operatiunilor realizate in primele 30 de minute de tranzactionare s-a ridicat la 1,6 milioane de lei, iar cele mai lichide actiuni au fost cele ale Fondului Proprietatea, SIF Oltenia si SIF Transilvania, cu rulaje de aproximativ 408.000 de lei, 306.000 de lei si, respectiv, 64.000 de lei. COMCM Constanta si Dafora au inregistrat cele mai mari cresteri din piata, de 9,54% si, respectiv, 3,8%, iar in topul pierderilor s-au situat THR Marea Neagra si Vrancart, cu corectii de aproximativ 4%.
Actiunile celor cinci societati de investitii financiare au inregistrat un avans mediu de 1,33%, dupa primul sfert de ora al sedintei de tranzactionare de marti, pe o piata in scadere cu 0,3%.  Evolutia pietei locale a continuat sa fie influentata de sentimentul de pe marile burse externe. Bursele din Asia au scazut in sedinta de marti pe fondul temerilor ca problemele finantelor publice din zona euro se agraveaza si ar putea determina aparitia unei noi crize bancare. Indicele Nikkei al Bursei de la Tokyo a inchis in scadere cu 2,2%, iar indicele [[MSCI]] Asia Pacific al burselor asiatice din afara Japoniei a pierdut 1,7%. Cu toate acestea, bursele europene au inregistrat cresteri de pana la 0,76% la putin timp dupa deschiderea de marti, dupa ce luni au inregistrat pierderi de pana la 4%, in conditiile in care actiunile bancare au ajuns la cele mai reduse niveluri din ultimii doi ani. In acest context, piata locala in ansamblul sau a consemnat o corectie timida, 0,29%, insa actiunile celor cinci SIF-uri au consemnat cresteri semnificative. Cel mai mare avans a fost inregistrat de SIF Transilvania, ale carei titluri au urcat cu 3,3%, urmata de SIF Moldova si SIF Banat-Crisana, cu avansuri de peste 2%. Cele mai lichide 10 companii listate, inglobate in indicele BET, au inregistrat o corectie nesemnificativa, de numai 0,06%, in timp ce indicele extins BET-XT, care include cei mai lichizi 25 de emitenti inclusiv SIF-urile, a urcat cu 0,3%. Actiunile companiilor din sectorul energetic, inglobate in indicele BET-NG, au consemnat oscilatii nesemnificative. Valoarea operatiunilor realizate in primele 30 de minute de tranzactionare s-a ridicat la 1,6 milioane de [[lei]], iar cele mai lichide [[actiuni]] au fost cele ale Fondului Proprietatea, SIF Oltenia si SIF Transilvania, cu rulaje de aproximativ 408.000 de lei, 306.000 de lei si, respectiv, 64.000 de lei. COMCM Constanta si Dafora au inregistrat cele mai mari cresteri din piata, de 9,54% si, respectiv, 3,8%, iar in topul pierderilor s-au situat THR Marea Neagra si Vrancart, cu corectii de aproximativ 4%.
[[Categorie:Analize]][[Categorie:Stiri despre piata]]
[[Categorie:Analize]][[Categorie:Stiri despre piata]]
{{DEFAULTSORT:-2011-09-07}}
{{DEFAULTSORT:-2011-09-07}}

Versiunea curentă din 6 noiembrie 2024 12:24

Actiunile celor cinci societati de investitii financiare au inregistrat un avans mediu de 1,33%, dupa primul sfert de ora al sedintei de tranzactionare de marti, pe o piata in scadere cu 0,3%. Evolutia pietei locale a continuat sa fie influentata de sentimentul de pe marile burse externe. Bursele din Asia au scazut in sedinta de marti pe fondul temerilor ca problemele finantelor publice din zona euro se agraveaza si ar putea determina aparitia unei noi crize bancare. Indicele Nikkei al Bursei de la Tokyo a inchis in scadere cu 2,2%, iar indicele MSCI Asia Pacific al burselor asiatice din afara Japoniei a pierdut 1,7%. Cu toate acestea, bursele europene au inregistrat cresteri de pana la 0,76% la putin timp dupa deschiderea de marti, dupa ce luni au inregistrat pierderi de pana la 4%, in conditiile in care actiunile bancare au ajuns la cele mai reduse niveluri din ultimii doi ani. In acest context, piata locala in ansamblul sau a consemnat o corectie timida, 0,29%, insa actiunile celor cinci SIF-uri au consemnat cresteri semnificative. Cel mai mare avans a fost inregistrat de SIF Transilvania, ale carei titluri au urcat cu 3,3%, urmata de SIF Moldova si SIF Banat-Crisana, cu avansuri de peste 2%. Cele mai lichide 10 companii listate, inglobate in indicele BET, au inregistrat o corectie nesemnificativa, de numai 0,06%, in timp ce indicele extins BET-XT, care include cei mai lichizi 25 de emitenti inclusiv SIF-urile, a urcat cu 0,3%. Actiunile companiilor din sectorul energetic, inglobate in indicele BET-NG, au consemnat oscilatii nesemnificative. Valoarea operatiunilor realizate in primele 30 de minute de tranzactionare s-a ridicat la 1,6 milioane de lei, iar cele mai lichide actiuni au fost cele ale Fondului Proprietatea, SIF Oltenia si SIF Transilvania, cu rulaje de aproximativ 408.000 de lei, 306.000 de lei si, respectiv, 64.000 de lei. COMCM Constanta si Dafora au inregistrat cele mai mari cresteri din piata, de 9,54% si, respectiv, 3,8%, iar in topul pierderilor s-au situat THR Marea Neagra si Vrancart, cu corectii de aproximativ 4%.