(BRD) si Swiss Capital vor intermedia listarea la bursa a 12% din capitalul Complexului Oltenia - 29 aprilie 2013: Diferență între versiuni

De la TradeVille.ro wiki
(csv2wiki)
 
(The LinkTitles extension automatically added links to existing pages (https://github.com/bovender/LinkTitles).)
 
(Nu s-a afișat o versiune intermediară efectuată de un alt utilizator)
Linia 1: Linia 1:
    
    
Asocierea dintre BRD - Groupe Societe Generale si SSIF Swiss Capital va intermedia oferta publica primara de vanzare pe bursa a unui pachet de 12% din capitalul producatorului de energie Complexul Energetic Oltenia. Consortiul, singurul ofertant pentru derularea operatiunii, a fost selectat joi de Ministerul Economiei, actionarul majoritar al Complexului Energetic Oltenia.Privatizarea Complexului Energetic Oltenia se va face prin majorarea capitalului cu 15,29% si admiterea la tranzactionare a titlurilor, prin emisiune de actiuni, potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei. Din acest pachet, [[Fondul Proprietatea]], actionar minoritar al producatorului de energie, va avea dreptul sa subscrie 3,29%, pentru mentinerea participatiei.Complexul Energetic Oltenia are un capital social de 1,27 miliarde [[lei]]. Statul detine prin Ministerul Economiei 77,17% din actiuni, iar Fondul Proprietatea detine 21,53% din titluri. Producatorul de energie a fost infiintat anul trecut prin fuziunea complexelor energetice Craiova, Rovinari si Turceni si a Societatii Nationale a Lignitului Oltenia. Guvernul a convenit initial cu Fondul Monetar International sa listeze 15% din capitalul Complexului Energetic Oltenia, iar pana in luna octombrie a anului in curs sa vanda pachetul majoritar de actiuni catre un investitor strategic.
Asocierea dintre BRD - Groupe Societe Generale si SSIF Swiss Capital va intermedia oferta publica primara de vanzare pe bursa a unui pachet de 12% din capitalul producatorului de energie Complexul Energetic Oltenia. Consortiul, singurul ofertant pentru derularea operatiunii, a fost selectat joi de Ministerul Economiei, actionarul majoritar al Complexului Energetic Oltenia.Privatizarea Complexului Energetic Oltenia se va face prin majorarea capitalului cu 15,29% si admiterea la tranzactionare a titlurilor, prin emisiune de [[actiuni]], potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei. Din acest pachet, [[Fondul Proprietatea]], actionar minoritar al producatorului de energie, va avea dreptul sa subscrie 3,29%, pentru mentinerea participatiei.Complexul Energetic Oltenia are un capital social de 1,27 miliarde [[lei]]. Statul detine prin Ministerul Economiei 77,17% din actiuni, iar Fondul Proprietatea detine 21,53% din titluri. Producatorul de energie a fost infiintat anul trecut prin fuziunea complexelor energetice Craiova, Rovinari si Turceni si a Societatii Nationale a Lignitului Oltenia. Guvernul a convenit initial cu Fondul Monetar International sa listeze 15% din capitalul Complexului Energetic Oltenia, iar pana in luna octombrie a anului in curs sa vanda pachetul majoritar de actiuni catre un investitor strategic.
[[Categorie:BRD]][[Categorie:Analize]][[Categorie:Stiri despre piata]]
[[Categorie:BRD]][[Categorie:Analize]][[Categorie:Stiri despre piata]]
{{DEFAULTSORT:-2013-04-29}}
{{DEFAULTSORT:-2013-04-29}}

Versiunea curentă din 28 septembrie 2023 11:22

Asocierea dintre BRD - Groupe Societe Generale si SSIF Swiss Capital va intermedia oferta publica primara de vanzare pe bursa a unui pachet de 12% din capitalul producatorului de energie Complexul Energetic Oltenia. Consortiul, singurul ofertant pentru derularea operatiunii, a fost selectat joi de Ministerul Economiei, actionarul majoritar al Complexului Energetic Oltenia.Privatizarea Complexului Energetic Oltenia se va face prin majorarea capitalului cu 15,29% si admiterea la tranzactionare a titlurilor, prin emisiune de actiuni, potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei. Din acest pachet, Fondul Proprietatea, actionar minoritar al producatorului de energie, va avea dreptul sa subscrie 3,29%, pentru mentinerea participatiei.Complexul Energetic Oltenia are un capital social de 1,27 miliarde lei. Statul detine prin Ministerul Economiei 77,17% din actiuni, iar Fondul Proprietatea detine 21,53% din titluri. Producatorul de energie a fost infiintat anul trecut prin fuziunea complexelor energetice Craiova, Rovinari si Turceni si a Societatii Nationale a Lignitului Oltenia. Guvernul a convenit initial cu Fondul Monetar International sa listeze 15% din capitalul Complexului Energetic Oltenia, iar pana in luna octombrie a anului in curs sa vanda pachetul majoritar de actiuni catre un investitor strategic.