Sefii SIF-urilor: Este discriminare ca toate fondurile pot investi in SIF-uri numai SIF-urile nu - 14 ianuarie 2014: Diferență între versiuni

De la TradeVille.ro wiki
(The LinkTitles extension automatically added links to existing pages (https://github.com/bovender/LinkTitles).)
(The LinkTitles extension automatically added links to existing pages (https://github.com/bovender/LinkTitles).)
 
Linia 1: Linia 1:
    
    
Sefii SIF-urilor spun ca intentia ASF de a permite achizitiile de [[actiuni]] intre SIF-uri si de a sprijini scaderea cvorumului la adunarile generale echivaleaza cu eliminarea discriminarii fata de alte fonduri inchise si cu o unda verde spre eficientizarea managementului. Analistii atrag insa atentia ca mai important este ca managerii SIF-urilor sa aiba strategii de investitii sustenabile altfel aceste societati risca o lichidare controlata. Intr-un interviu publicat ieri de Ziarul Financiar, Mircea Ursache, vicepresedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), a declarat ca va ridica restrictiile privind achizitiile de actiuni intre SIF-uri si ca sustine alinierea conditiilor de cvorum ale SIF-urilor cu cele din Legea societatilor comerciale 31/1990. Investitorii de pe bursa au reactionat la declaratiile oficialului ASF, iar actiunile celor cinci SIF-uri au deschis sedinta de tranzactionare de luni cu cresteri consistente de pana la 4% pentru actiunile SIF Muntenia (SIF4). Miza din spatele celor doua modificari este ridicata. Ridicarea restrictiei de achizitie ar insemna cresterea cererii pe termen scurt pentru titlurile SIF-urilor, deoarece achizitiile incrucisate de actiuni ar echivala cu programe de rascumparare si ar sustine cotatiile acestora pe bursa. Unii investitori sunt mai reticenti insa si spun ca posibilitatea achizitiilor incrucisate si mentinerea pragului de detinere la 5% le va permite actualilor sefi de la SIF-uri sa-si consolideze din nou pozitiile. Alinierea la Legea 31/1990 ar insemna un cvorum de 25% la Adunarile Generale Extraordinare fata de 75% la prima convocare, respectiv 50% la a doua convocare, cat este acum. Pragurile ridicate de cvorum, combinate cu un actionariat fragmentat, le impiedicau pe SIF-uri sa ia decizii importante, precum majorari sau reduceri de capital.
Sefii SIF-urilor spun ca intentia ASF de a permite achizitiile de [[actiuni]] intre SIF-uri si de a sprijini scaderea cvorumului la adunarile generale echivaleaza cu eliminarea discriminarii fata de alte fonduri inchise si cu o unda verde spre eficientizarea managementului. Analistii atrag insa atentia ca mai important este ca managerii SIF-urilor sa aiba strategii de investitii sustenabile altfel aceste societati risca o lichidare controlata. Intr-un interviu publicat ieri de Ziarul Financiar, Mircea Ursache, vicepresedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), a declarat ca va ridica restrictiile privind achizitiile de actiuni intre SIF-uri si ca sustine alinierea conditiilor de cvorum ale SIF-urilor cu cele din Legea societatilor comerciale 31/1990. Investitorii de pe bursa au reactionat la declaratiile oficialului ASF, iar actiunile celor cinci SIF-uri au deschis sedinta de tranzactionare de luni cu cresteri consistente de pana la 4% pentru actiunile SIF [[MUNTENIA|Muntenia]] (SIF4). Miza din spatele celor doua modificari este ridicata. Ridicarea restrictiei de achizitie ar insemna cresterea cererii pe termen scurt pentru titlurile SIF-urilor, deoarece achizitiile incrucisate de actiuni ar echivala cu programe de rascumparare si ar sustine cotatiile acestora pe bursa. Unii investitori sunt mai reticenti insa si spun ca posibilitatea achizitiilor incrucisate si mentinerea pragului de detinere la 5% le va permite actualilor sefi de la SIF-uri sa-si consolideze din nou pozitiile. Alinierea la Legea 31/1990 ar insemna un cvorum de 25% la Adunarile Generale Extraordinare fata de 75% la [[PRIMA|prima]] convocare, respectiv 50% la a doua convocare, cat este acum. Pragurile ridicate de cvorum, combinate cu un actionariat fragmentat, le impiedicau pe SIF-uri sa ia decizii importante, precum majorari sau reduceri de capital.
[[Categorie:SIF4]][[Categorie:Analize]][[Categorie:Stiri despre piata]]
[[Categorie:SIF4]][[Categorie:Analize]][[Categorie:Stiri despre piata]]
{{DEFAULTSORT:-2014-01-14}}
{{DEFAULTSORT:-2014-01-14}}

Versiunea curentă din 11 noiembrie 2024 07:54

Sefii SIF-urilor spun ca intentia ASF de a permite achizitiile de actiuni intre SIF-uri si de a sprijini scaderea cvorumului la adunarile generale echivaleaza cu eliminarea discriminarii fata de alte fonduri inchise si cu o unda verde spre eficientizarea managementului. Analistii atrag insa atentia ca mai important este ca managerii SIF-urilor sa aiba strategii de investitii sustenabile altfel aceste societati risca o lichidare controlata. Intr-un interviu publicat ieri de Ziarul Financiar, Mircea Ursache, vicepresedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), a declarat ca va ridica restrictiile privind achizitiile de actiuni intre SIF-uri si ca sustine alinierea conditiilor de cvorum ale SIF-urilor cu cele din Legea societatilor comerciale 31/1990. Investitorii de pe bursa au reactionat la declaratiile oficialului ASF, iar actiunile celor cinci SIF-uri au deschis sedinta de tranzactionare de luni cu cresteri consistente de pana la 4% pentru actiunile SIF Muntenia (SIF4). Miza din spatele celor doua modificari este ridicata. Ridicarea restrictiei de achizitie ar insemna cresterea cererii pe termen scurt pentru titlurile SIF-urilor, deoarece achizitiile incrucisate de actiuni ar echivala cu programe de rascumparare si ar sustine cotatiile acestora pe bursa. Unii investitori sunt mai reticenti insa si spun ca posibilitatea achizitiilor incrucisate si mentinerea pragului de detinere la 5% le va permite actualilor sefi de la SIF-uri sa-si consolideze din nou pozitiile. Alinierea la Legea 31/1990 ar insemna un cvorum de 25% la Adunarile Generale Extraordinare fata de 75% la prima convocare, respectiv 50% la a doua convocare, cat este acum. Pragurile ridicate de cvorum, combinate cu un actionariat fragmentat, le impiedicau pe SIF-uri sa ia decizii importante, precum majorari sau reduceri de capital.