Micile secrete - Trade Talk 19 aprilie 2024

De la TradeVille.ro wiki
Versiunea din 20 aprilie 2024 08:03, autor: 127.0.0.1 (discuție) (The LinkTitles extension automatically added links to existing pages (https://github.com/bovender/LinkTitles).)
Trade talk logo.png

Micile secrete ascund cifrele mici?

Ideea Netflix de a combate utilizarea gratuita a unui cont de catre mai multi utilizatori pare sa fi fost o ideea foarte buna.  Profitul Netflix a crescut in primele trei luni ale acestui an, in parte datorita masurilor drastice impotriva partajarii parolelor.

Gigantul de streaming  a adaugat 9.3 milioane de clienti in primul trimestru, numarul total de abonati ajungand la aproape 270 de milioane.

Insa intentia companiei de a deveni mai secretoasa a distras atentia de la rezultatele bune. Netflix nu va mai raporta cifrele privind abonatii incepand de anul viitor. Argumentul platformei este ca, odata cu dezvoltarea din ultimii ani, acest indicator nu mai e la fel de relevant.

Unii investitori cred insa ca decizia semnaleaza ca valul de crestere a numarului de clienti este spre sfarsit. Compania a averizat deja ca evolutia numarului de abonati in al doilea trimestru va fi mai slaba decat in primul trimestru din cauza "sezonalitatii". Ar putea fi inceputul unei perioade mai lungi de incetinire a numarului de abonati, deoarece majoritatea celor care foloseau parolele pe gratis sunt acum clienti platitori. Actiunile platformei scad cu peste 6% pre-market, dupa o crestere de peste 30% de la inceputul anului.

Asta chiar daca profitul trimestrial a urcat la peste 2.3 mld. USD. Veniturile din primul trimestru au crescut  si ele, cu aproape 15% de la an la an, ajungand la 9.37 mld. USD.

Pe piata de streaming, nici Apple, nici Amazon nu dezvaluie cifrele privind numarul de abonati. In schimb, alte companii sunt mai tansparente in aceasta privinta. Walt Disney prezinta separat cifrele Disney+, Hulu si ESPN+, iar Warner Bros. Discovery raporteaza o cifra combinata pentru platformele Max si Discovery+. Paramount Global prezinta, la randul sau, cifrele privind abonatii pe platforma Paramount+.

Alti giganti din domeniul tehnologiei, cum ar fi Meta, compania mama a Facebook, si platforma de socializare X, fosta Twitter, au incetat deja sau urmeaza sa inceteze sa mai raporteze numarul lunar de utilizatori activi, deoarece cresterea a incetinit.

Teoria conspiratiei sau nu, schimbul de inspiratie dintre Netflix si Meta e posibil sa nu se opreasca aici. Meta se confrunta cu un proces in care e acuzata ca ar fi facut o intelegere secreta cu Netflix. Acordul ar permite companiei de streaming sa acceseze mesajele utilizatorilor. Informatia nu este confimata, iar gigantii neaga existenta unui astfel de acord.

Apropo de Meta: compania tocmai a anuntat urmatoarea versiune a modelului sau AI: LLaMa 3. Cel mai nou model lingvistic dezvoltat de Meta va face parte din functiile de cautare ale aplicatiilor Facebook, Messenger, Instagram si WhatsApp. Asistentul AI al Meta, introdus in septembrie anul trecut, va incepe sa apara direct si in feed-ul principal al Facebook. Functionalitatile AI sunt insa disponibile, deocamdata, intr-un numar limitat de tari. Pe langa SUA, functionalitatile vor fi extinse in Australia, Canada, Ghana, Jamaica, Malawi, Noua Zeelanda, Nigeria, Pakistan, Singapore, Africa de Sud, Uganda, Zambia si Zimbabwe.

 

TOP TRENDING... LA BVB

Dividend: Aerostar Bacau (ARS) va repartiza sub forma de dividende 32 mil. RON din profitul net de 93 mil. RON inregistrat in 2023. Dividendul brut va fi 0.21 RON, adica 2.3% la un pret de 9.2 RON/actiune.

TOP TRENDING... GLOBAL

Recuperare: Alaska Airlines a lansat prognoze de rezultate cu mult peste estimari, directorii prezicand ca sezonul de varf  al calatoriilor va fi unul puternic. Asta dupa ce rezultatele au fost anterior afectate de incidentul in care a fost implicata aeronava Boeing.

Marea returnare: Producatorii de bunuri de lux se confrunta cu o provocare neobisnuita: un procent important din achizitiile facute in China sunt returnate. Situatia persista de la relaxarea restrictiilor legate de pandemie incoace.

Vanzare de actiuni: Geely Automobile Holdings vinde actiuni Volvo in valoare de 1.32 mld. USD. Compania chineza a cesionat toate actiunile sale de clasa B, dar spune ca va ramane al doilea cel mai mare investitor al producatorului de camioane. Actiunile producatorului de camioane Volvo au scazut dupa anunt.

Aversiune: Escaladarea tensiunilor din Orientul Mijlociu pune noi presiuni pe burse, iar activele de refugiu, inclusiv obligatiunile si dolarul, si-au temperat avansul. La ora redactarii acestui TradeTalk, atat indicele pan-european Stoxx Europe 600, cat si contractele futures pe indicele S&P 500 erau in scadere.

Strop de optimism: Germania pare ca a evitat o potentiala recesiune in primul trimestru al anului, datorita unei usoare reveniri in sectorul industrial, desi perspectivele nu sut tocmai bune, a declarat banca centrala a tarii. 

STIAI CA?

Pare greu de crezut pentru multi, dar Netflix e mai veche decat Google, devenita Alphabet. Desi Netflix a inceput sa inchirieze DVD-uri prin posta abia in 1998, compania a fost fondata in 1997, fiind cu un an mai veche decat Google.