"Perlele" RASDAQ se feresc de cota bursei: Mutarea pe piata reglementata nu e "oportuna in momentul de fata" - 26 ianuarie 2015

De la TradeVille.ro wiki
Versiunea din 20 septembrie 2023 22:58, autor: 127.0.0.1 (discuție) (The LinkTitles extension automatically added links to existing pages (https://github.com/bovender/LinkTitles).)
(dif) ← Versiunea anterioară | Versiunea curentă (dif) | Versiunea următoare → (dif)

Cateva dintre cele mai "dorite" companii de pe RASDAQ au intors spatele pietei principale si au decis sa astepte pe piata alternativa pana la ivirea unui moment mai propice listarii. Companiile mai au doar o luna sa decida unde merg dupa inchiderea RASDAQ, iar pana acum doar o mana de firme mici, una dintre ele aflata in insolventa, au optat pentru transferul la cota bursei. Candva una dintre "vedetele"pietei RASDAQ, Armax Gaz (simbol bursier ARAX) se afla in randul firmelor care au decis sa se transfere pe un sistem alternativ de tranzactionare (ATS), in loc de una dintre pietele reglementate de actiuni. Producatorul de echipament pentru petrol si gaze naturale, cu afaceri de 57 milioane de lei in 2013, isi va muta astfel capitalizarea de circa 24 milioane de lei pe unul dintre ATS-uri, fie cel al bursei de la Bucuresti, fie cel al bursei de la Sibiu. "Asa am decis in consiliul de administratie, din cauza situatiei in care se afla economia romaneasca. Bursa este afectata de multi factori negativi, mediul de afaceri este complet ostil antreprenorilor", a spus Mircea Vescan, directorul general al Armax Gaz. Compania, ale carei afaceri sunt dependente in mare parte de comenzi din partea producatorilor de gaze naturale, a inregistrat pierderi de 3,6 milioane de lei dupa primele noua luni din 2014, fata de un profit brut de 446.000 lei in perioada similara din 2013. Afacerile Armax Gaz in primele trei trimestre au crescut cu 31%, pana la 36,4 milioane de lei. "Societatea se afla intr-o situatie critica din cauza impactului din sistemul energetic. Am considerat din prudenta sa aleg alternativa aceasta si sa ma decid pana in octombrie", a adaugat Vescan, care este si actionarul principal al companiei, cu o detinere de peste 46%.