Avantajele uriasilor - Trade Talk 17 iulie 2023

De la TradeVille.ro wiki
Trade talk logo.png

Gigantii tin piept mai usor oricaror provocari, in timp ce vanturile potrivnice ii matura rapid pe cei mai mici.

Astfel, in pofida unor ingrijorari legate de incetinirea economiei si efectul masurilor Fed, sezonului raportarilor a inceput in forta pentru gigantii bancari americani. JPMorgan, Wells Fargo si Citigroup au raportat rezultate peste asteptari, semn ca pentru cele mai mari banci din SUA lucrurile merg bine, in pofida turbulentelor din randul bancilor regionale, si in pofida temerilor ca dobanzile mai mari, economia mai inceata si reglementarile mai dure ar putea afecta rezultatele.

Contrastul dintre falimentele bancilor regionale si rezultatele solide ale bancilor mari ar putea duce la consolidarea sectorului bancar american, potrivit unor analisti. SUA are cel mai mare numar de banci din lume, iar problemele actuale ale bancilor mici  ar putea fi un bun moment pentru un val de fuziuni si achizitii.

Creditarea este si pare ca se va mentine solida, ceea ce le permite bancilor sa beneficieze de pe urma dobanzilor mai mari, chiar daca acestea inseamna si cresteri de costuri.

JPMorgan, cea mai mare banca americana, a anuntat un profit record si venituri peste asteptarile analistilor, in contextul in care a beneficiat de cresterea ratelor dobanzilor si de o tranzactionare a obligatiunilor mai buna decat se astepta. Profitul ajustat a fost de 4.37 USD/actiune, fata de o estimare de 4 USD/actiune a analistilor chestionati de Refinitiv. Veniturile au insumat 42.4 mld. USD, peste estimarea de 38.96 mld. USD a analistilor.

Rezultatele JPMorgan au fost superioare celor ale principalilor concurenti care au raportat vineri.

JPMorgan a beneficiat si de pe urma preluarii First Republic. Gigantul s-a napustit asupra ramasitelor bancii regionale si a obtinut si un acord de impartire a pierderilor cu autoritatile federale de reglementare pentru a evita orice lovitura legata de cele mai problematice imprumuturi ale First Republic. Banca, condusa de Jamie Dimon, a fost in centrul discutiilor despre creditorul aflat in dificultate inca de la inceputul problemelor. In decurs de doua luni, JPMorgan s-a transformat din consilier al First Republic in deponent si apoi in cumparator.

In concluzie, pana acum, se pare ca, daca esti suficient de mare, reusesti sa ramai in picioare in vremuri incerte. Daca, pana la urma, SUA va intra in recesiune sau nu, si daca acest lucru va trage in jos si gigantii, ramane de vazut. Potrivit lui Jamie Dimon, este inca prea devreme pentru a avea o opinie clara. 

TOP TRENDING... GLOBAL[edit | ]

Strange cureaua: UniCredit vrea sa reduca inca 500 mil. EUR din costuri, intr-un efort de a compensa o inflatie peste asteptari. Creditorul italian, prezent si in Romania, accelereaza automatizarea proceselor, reducand in continuare birocratia si straturile de middle management, revizuind contractele de externalizare si investind in digitalizare, spun sursele Bloomberg.

China contraataca: Gigantul chinez de e-commerce JD.com isi lanseaza propriu model de inteligenta artificiala. Cea de-a doua mare platforma de comert electronic din China a dezvaluit un model lingvistic pentru uzul companiilor, alaturandu-se astfel altor giganti chinezi, incluisv Alibaba, in cursa pentru dezvoltarea unor aplicatii AI.

Blocaj pentru Ucraina: Acordul privind exportul de cereale din Ucraina a luat sfarsit dupa aproape un an, dupa ce Rusia l-a suspendat. In luna iulie a anului trecut, ONU si Turcia au intermediat un acord intre Moscova si Kiev privind trecerea in siguranta a cerealelor din Marea Neagra pentru a contribui la solutionarea crizei alimentare mondiale agravate de invazia ruseasca si de blocarea porturilor ucrainene de la Marea Neagra.

TOP TRENDING... LA BVB[edit | ]

Faceti loc: OMV Petrom (SNP) anunta semnarea contractelor de finantare pentru dezvoltarea a patru parcuri fotovoltaice cu o capacitate cumulata de circa 450 MW. Contractele de finantare au fost semnate de catre Ministerul Energiei, ca autoritate contractanta, si de catre reprezentantii celor patru entitati juridice care sunt beneficiarii acestei finantari si, totodata, sunt responsabile pentru implementarea proiectelor. In cadrul acestor entitati, OMV Petrom si CE Oltenia sunt parteneri egali, fiecare detinand o participatie de 50%.

STIAI CA?[edit | ]

Jamie Dimon a avut, se pare, mereu o gandire orientata spre a face bani. La varsta de 6 ani, avea deja primul mic business: vanzarea de felicitari. La varsta de 9 ani, se pare ca i-a spus tatalui sau ca are de gand sa faca avere. Si s-a tinut de cuvant.