Bani din atacuri - Trade Talk 13 octombrie 2023

De la TradeVille.ro wiki
Trade talk logo.png

Migrare catre cloud, popularitate in crestere a inteligentei artificiale si atacuri cibernetice frecvente. Poate suna a thriller SF, dar e un mix bun pentru o serie de companii de securitate cibernetica, care au avut anul acesta cresteri de doua cifre pe burse.

Atacurile din partea hackerilor par sa se inrautateasca. Desi, acest lucru este rau pentru victime, poate sa stimuleze companiile specializate in securitate cibernetica. Google, divizie a Alphabet, a anuntat zilele acestea ca se confrunta cu unul dintre cele mai mari atacuri online din toate timpurile. Atacul de tip DDoS (Distributed Denial-of-Service), in care hackerii bombardeaza un site cu solicitari pana cand acesta nu mai face fata, a inceput in august si continua. Nu este singurul gigant aflat in aceasta situatie. Amazon si Cloudflare sunt vizate si ele de atacuri cibernetice. In plus, gigantii din domeniul tehnologiei nu sunt singurii vizati de aceste atacuri. Recent, operatorii de cazinouri MGM Resorts si Caesars Entertainment au anuntat, de asemenea, ca au fost victime ale atacurilor cibernetice. Producatorul de produse de curatenie Clorox a avertizat, de asemenea, luna trecuta ca veniturile vor fi afectate de un atac cibernetic asupra infrastructurii IT.

Amenintarile in crestere ar putea sustine cotatiile firmelor de securitate cibernetica, dintre care multe au deja un an foarte bun. Palo Alto Network a crescut cu 88% in acest an, Okta a castigat circa 22%, iar Zscaler a urcat cu aproape 55%. Crowdstrike a crescut cu aproape 82%, iar Qualys a urcat cu 42.8%.

Rezultatele financiare bune au incurajat investitorii. Hype-ul din jurul inteligentei artificiale generative a avut, de asemenea, un impact asupra actiunilor din domeniul securitatii cibernetice. Firma de cercetare Gartner si-a majorat previziunile privind cheltuielile corporative pentru securitatea cibernetica. Firma vede o crestere de 14% in 2024, pana la 215 mld. USD. Cheltuielile pentru produse si servicii de securitate in cloud vor creste cu aproape 25% anul viitor, ajungand la 7 mld. USD.

Desi pentru companiile din domeniu si pentru investiorii lor acesta este un motiv de bucurie, lucrurile nu sunt neaparat roz per ansamblu. Potrivit unui alt studiu, pana la sfarsitul anului viitor, costul atacurilor cibernetice asupra economiei globale ar putea depasi 10,500 mld. USD. Inteligenta artificiala are un impact transformator atat asupra atacurilor, cat si asupra apararii impotriva hackerilor, iar specialistii in cyber security sunt tot mai cautati si mai bine platiti.

 

TOP TRENDING... GLOBAL[edit | ]

Lupta continua: Preturile de consum din SUA au crescut cu un ritm anual de 3.7% in septembrie, egaland ritmul din august. Analistii anticipau o incetinire a inflatiei, astfel ca o majorare a dobanzii de catre FED pare acum si mai probabila. Totusi, inflatia CORE a incetinit fata de august, de la 4.3% la 4.1%.

Acord provizoriu: Google, divizie a Alphabet, a fost de acord sa plateasca publisherilor germani 3.2 mil. EUR pe an pentru publicarea continutului lor de stiri, in asteptarea unei decizii din partea oficiului german de brevete (DPMA) cu privire la aceasta problema.

Pizza: Domino's Pizza, cea mai mare companie de livrari de pizza din lume, a raportat, pentru trimestrul al treilea, vanzari globale cu aproape 3.9% mai mici decat in urma cu un an, insa profitul net a crescut substantial, in contextul reducerii costurilor.

Unda verde: Microsoft a depasit ultimul obstacol de reglementare la nivel mondial pentru preluarea Activision Blizzard, tranzactie in valoare de 69 mld. USD, dupa ce autoritatea de supraveghere antitrust din Marea Britanie a aprobat oferta revizuita a gigantului tehnologic.

TOP TRENDING... LA BVB[edit | ]

Fondul Proprietatea (FP) a anuntat ca planuieste sa isi rascumpere 670 mil. actiuni, adica 10.7% din capitalul social al companiei prin intermediul Swiss Capital si Auerbach Grayson.  Pretul actiunilor s-a apreciat puternic in urma acestui anunt. 

STIAI CA?[edit | ]

Incheiem cu o poveste despre motivatie si succes. Tom Monaghan, fondatorul Domino's Pizza, a trait 6 ani la orfelinat. A cumparat o pizzerie impreuna cu fratele sau, punand astfel bazele lantului gigant. Pentru a deveni unicul proprietar al businessului, i-a cedat fratelui sau Volkswagen-ul pe care il foloseau pentru livrari.