Cine da tonul pe Wall Street - Trade Talk 11 iulie 2024

De la TradeVille.ro wiki
Trade talk logo.png

Ne place sa ne dam cu parerea despre toate. E scris in ADN-ul nostru de romani. Fie ca e vorba despre cine va castiga campionatul european, fie ca e vorba de alegerile din SUA, ne pripim sa venim cu parerile noastre, chiar daca nu e aria noastra de expertiza. Da, stim, toata lumea are cate un prieten sau vecin sau coleg care le stie pe toate. Mai nou, ne place sa vorbim despre bursa < si nu e un lucru rau >. Ba chiar din contra, numarul in crestere al investitorilor romani, ne bucura: la finalul primului trimestru, erau peste 190k. Ne miscam incet, dar sigur (speram) in directia potrivita, doar ca raportat la totalul populatiei, procentul inca mai are de muncit pana sa ajunga 1%.

Am incheiat o jumatate de an buna. Si noi pe BVB si pietele internationale. Am vazut rezultate financiare solide, peste asteptari, si o consolidare a strategiilor companiilor in ceea ce priveste inteligenta artificiala. Bancile centrale au inceput una cate una sa-si ajusteze politicile monetare si am asistat si la cateva listari importante. Intrebarea e, dupa un semestru asa de bun, ce asteptari ar trebui sa avem pentru a doua parte a anului? Cu Wall Street la maxime istorice, numarul pozitiilor short se ridica la 59% din total... sa fie asta linistea dinaintea furtunii? Haideti sa vedem, in schimb, ce ne asteapta pana la finalul saptamanii.

Primul la raportDelta Air Lines, cea mai profitabila companie aeriana din SUA, deschide azi sezonul de raportari. Perspectivele nu sunt asa de roz, din pacate, analistii se asteapta la rezultate slabe, care, probabil, nu vor reusi sa atinga nici macar estimarile din piata. Cu toate acestea, actiunile companiei se afla la un nivel atractiv, fiind subevaluate cu 45%, potrivit Alpha Spread. In acelasi timp, pentru un time-frame de o luna, 58% dintre indicatorii tehnici arata o recomandare de cumparare. Dar pentru o analiza tehnica mai detaliata, puteti consulta materialul scris de colegii nostri, de aici.Totodata, potrivit S&P Global Market Intelligence, care aduna preturile tinta a 21 de analisti, recomandarea este una de tip Strong BUY pentru actiunile Delta Air Lines, fiind una dintre companiile cu cel mai mare rating de cumparare de pe Wall Street. Practic, Delta apare in rand cu Nvidia, Amazon, Microsoft, UnitedHealth, Micron Technologies si alte nume, care ar putea surpinde cititorii.Daca ne uitam la datele adunate de TSA, 9 dintre cele mai aglomerate 10 zile din istoria Administratiei pentru Securitatea Trasnsporturilor au avut loc in acest an, incepand cu 25 mai, depasind 3 mil. de pasageri verificati intr-o singura zi. O reflexie a acestor cifre record ar trebui sa vedem si in financiarele Delta. 

Rezultate acidulatePepsiCo, aliniat in spatele Delta pentru rezultate, este asteptat sa raporteze un EPS de 2.16 USD/actiune (+3.4% vs anul trecut). Intrebarea este daca compania va reusi sa depaseasca si de aceasta data asteptarile, cum a facut si in trimestrele precedente (ex. trimestrul trecut, EPS a depasit cu 5.9% estimarile analistilor, ca rezultat al unei cereri internationale puternice pentru Cheetos si Doritos si a cresterilor strategice de pret).Analistii sunt prudenti, dar optimisti cu privire la actiunile companiei, ratingul consensual fiind de Moderate Buy. Inainte de raportare, pretul mediu tinta se ridica la 184. 32 USD, potrivit WSJ, implicand o potentiala crestere de aproape 14%. In ceea ce priveste evaluarea, actiunile PepsiCo se tranzactioneaza cu 9% sub valoarea intrinseca estimata de Alpha Spread.

Bineinteles, bancileSezonul de raportari incepe, neoficial vineri. Delta si PepsiCo au fost doar incalzirea. Asa cum ne-am obisnuit, adevaratul raliu incepe cu etalarea rezultatelor marilor jucatori bancari. Iar vineri, 3 dintre ei si-au propus sa iasa in fata. Din pacate, tonul se anunta unul dezamagitor, analistii asteptandu-se la profituri medii mai mici cu 10% comparativ cu anul trecut. Investitorii sunt cu ochii in patru dupa semne care ar punea arata vreo slabiciune a sistemului, dupa falimentele bancare de anul trecut. Mai ales ca, potrivit datelor Federal Deposit Insurance, bancile detin aproximativ 517 mld. USD de pierderi nerealizate pe bilanturile lor, o suma neobisnuit de mare, provenita din achizitiile de obligatiuni guvernamentale.

JPMorgan Chase: analistii se asteapta la un EPS de 4.55 USD/actiune (-4.2% fata de anul trecut) si la venituri de 44 mld. USD (+3.9% yoy), in principal conduse de cresteri ale veniturilor nete din dobanzi, similar cu trimestrul precedent. In timp ce EPS se asteapta sa fie usor peste consens, veniturile probabil vor fi mai slabe. Actiunile JP Morgan au inregistrat un avans de aproape 23% de la inceputul anului, reusind sa se mentine peste performanta S&P 500, de 18.73%. Insa acest lucru nu e de mirare, actiunile bancii reusind in fiecare dintre ultimii 3 ani sa surclaseze performantele benchmark-ului. Pretul tinta mediu se ridica la 215.67 USD, in timp ce, pretul maxim, de 243 USD, ar putea genera o crestere de 17% in urmatoarele 12 luni. Potrivit Alpha Spread, cotatia prezinta o subevaluare de 6%. Wells Fargo: EPS este asteptat sa atinga 1.29 USD/actiune, iar veniturile 20.26 mld. USD, potrivit FactSet. Estimarile pentru EPS s-au majorat cu 1.19 USD/pe actiune la inceputul trimestrului, optimismul fiind reflectat si in pretul actiunii, care pana mai recent s-a situat chiar si peste performanta JP Morgan. In prezent, cotatia este in crestere cu aproape 22%, fiind evaluata cu 26% sub valoarea intrinseca. Citigroup: EPS-ul estimat de analisti se ridica la 1.39 USD/actiune, in timp ce veniturile, la 20.08 mld. USD. In contrast cu Wells Fargo, analistii si-au ajustat in jos previziunile la inceputul trimestrului, prognoza initiala ridicandu-se la 1.48 USD. Pretul tinta mediu se ridica la 70.73 USD, potrivit WSJ, ceea ce ar implica un upside de 6.1% in urmatorul an. Totodata, cotatia este cea mai subevaluata dintre cele 3, situandu-se cu 34% sub valoarea intrinseca estimata.

La ora la care acest TradeTalk ajunge catre voi, veti fi aflat deja rezultatele pentru Delta si PepsiCo. Cu vesti bune, speram. Saptamana viitoare, alte nume importante sunt asteptate in piata cu rezultatele:

Luni: BlackRock si Goldman Sachs Marti: Bank of America, Morgan Stanley si UnitedHealth Group Miercuri: Johnson & Johnson si US Bancorp Joi: TSMC, Netflix, Novartis si Abbott Laboratories Vineri: American Express si Schlumberger

TOP TRENDING[edit | ]

FP: Actiunile Fondului Proprietatea au inregistrat o crestere de 7% in ultimele 4 zile, dupa ce ultima perioada a fost marcata de un declin masiv, cu 19 sedinte consecutive de scaderi, fiind cu aproape 24% pe minus de la inceputul anului. Actiunile se tranzactioneaza in prezent cu un discount de aproape 38%.

Defence: Romania cumpara de la Hanwha Aerospace, cea mai mare companie de aparare din Coreea de Sud dupa cifra de afaceri, obuziere si echipamente militare in valoare de 1 mld. USD. Contractul este cea mai mare achizitie de arme a Romaniei din ultimii 7 ani.

AI: In acest an, piata globala de actiuni a fost impulsionata semnificativ de companiile cu expunere pe zona de AI, acestea generand aproximativ jumatate din randamentul de 11% inregistrat de indicele MSCI All Country World, in ciuda faptului ca acestea reprezinta doar 14% din capitalizarea totala a indicelui. Citi a identificat 19 actiuni cu expunere medie pe AI, considerate subevaluate de analisti, care ar putea aduce un upside de pana la peste 50% in urmatorul an. Pe lista se numara JD.com (upside estimat de 53.81%), Samsung Electronics (upside 25.28%), Visa (upside 16.74%) si Toyota (upside 16.21%).

La cumparaturi: Costco si-a marit taxa de membru pentru prima data din 2017. Incepand din 1 septembrie, abonamentele basic vor fi de 65 USD/an, iar cele premium, de 130 USD, in crestere de la 60 USD, respectiv de la 120 USD. Taxele de membru au generat 1.1 mld. USD in trimestrul incheiat in mai, reprezentand aproximativ 2% din veniturile totale ale lantului de depozite.

Amenzi inainte de raportare: Actiunile Citigroup au scazut cu 1.3% in sesiunea after-hours de ieri dupa ce banca a fost anuntata ca va fi amendata pentru incalcarea ordinelor de consimtamant. Consiliul de Guvernare al Rezervei Federale a emis asupra bancii o amenda de 60.6 mil. USD, in timp ce Oficiul Controlorului Valutar a amendat-o cu 75 mil. USD. In urma cu 4 ani, ambele institutii au emis ordine de consimtamant impotriva Citi care vizau controale interne insuficiente, gestionarea riscurilor si datele. 

STIAI CA?[edit | ]

Indicele S&P 500 a atins deja mai mult de 30 de maxime istorice in acest an. Cu toate acestea, Wall Street considera ca inca este loc pentru crestere. Cea mai optimista previziune, acordata de Evercore, arata ca indicele ar putea inchide la 6,000 de puncte la finalul anului.