La Prima Ora - 07 Iulie 2022: Diferență între versiuni

De la TradeVille.ro wiki
(csv2wiki)
 
(The LinkTitles extension automatically added links to existing pages (https://github.com/bovender/LinkTitles).)
 
(Nu s-au afișat 2 versiuni intermediare efectuate de alți 2 utilizatori)
Linia 2: Linia 2:
== Companiile zilei: ==
== Companiile zilei: ==
=== SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) ===
=== SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) ===
[[SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A.]] - Electrica anunta achizitia a 100% din partile sociale ale Green Energy Consultancy & Investments, companie care detine un parc fotovoltaic in zona comunei Vulturu, judetul Vrancea. Valoarea tranzactiei este estimata a fi de 600,000 EUR, insa suma finala va fi determinata in functie de capacitatea de productie. Investitia face parte din strategia companiei de a isi mari capacitatile de productie a energiei din surse regenerabile, Electrica finalizand numeroase investitii din 2020 si pana in prezent. (Sursa: comunicat societate)
[[SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A.]] - [[Electrica]] anunta achizitia a 100% din partile sociale ale Green Energy Consultancy & Investments, companie care detine un parc fotovoltaic in zona comunei Vulturu, judetul Vrancea. Valoarea tranzactiei este estimata a fi de 600,000 EUR, insa suma finala va fi determinata in functie de capacitatea de productie. Investitia face parte din strategia companiei de a isi mari capacitatile de productie a energiei din surse regenerabile, Electrica finalizand numeroase investitii din 2020 si pana in prezent. (Sursa: comunicat societate)


=== 2PERFORMANT NETWORK (2P) ===
=== 2PERFORMANT NETWORK (2P) ===
[[2PERFORMANT NETWORK]] - Consiliul de Administratie al 2Performant, in baza imputernicirii acordate la AGEA de pe 18.04.2022, a aprobat majorarea capitalului social cu suma de pana la 123,992.6 RON, prin emisiunea a 1,239,926 actiuni noi, cu o valoare nominala de 0.1 RON/actiune. Noile actiuni vor fi oferite spre subscriere, in timpul primei etape, actionarilor societatii inregistrati la data de 22 iulie 2022, la un pret unitar de 1.85 RON. In timpul celei de-a doua etape, se vor oferi spre subscriere un numar de pana la 466,973 actiuni noi ramase nesubscrise in prima etapa vor fi folosite pentru compensarea creantelor certe, lichide si exigibile ale beneficiarilor programului stock option plan de la nivelul societatii, reprezentand 3.766% din capitalul social al 2P, din prezent. Pretul de subscriere din cadrul celei de-a doua etape va fi stabilit de catre Consiliul de Administratie. Pentru subscrierea unei actiuni noi, pe durata exercitarii drepturilor de preferinta, o persoana trebuie sa detina 10 drepturi de preferinta. Majorarea de capital se realizeaza in scopul finantarii activitatii curente a societatii, respectiv obtinerea de finantare pentru proiectele noi si in derulare, respectiv implementarea SOP. Ex-date-ul operatiunii este pe 21 iulie 2022, iar data platii drepturilor de preferinta este pe 25 iulie 2022. (Sursa: comunicat societate)
[[2PERFORMANT NETWORK]] - Consiliul de Administratie al [[2Performant]], in baza imputernicirii acordate la AGEA de pe 18.04.2022, a aprobat majorarea capitalului social cu suma de pana la 123,992.6 RON, prin emisiunea a 1,239,926 [[actiuni]] noi, cu o valoare nominala de 0.1 RON/actiune. Noile actiuni vor fi oferite spre subscriere, in timpul primei etape, actionarilor societatii inregistrati la data de 22 iulie 2022, la un pret unitar de 1.85 RON. In timpul celei de-a doua etape, se vor oferi spre subscriere un numar de pana la 466,973 actiuni noi ramase nesubscrise in prima etapa vor fi folosite pentru compensarea creantelor certe, lichide si exigibile ale beneficiarilor programului stock option plan de la nivelul societatii, reprezentand 3.766% din capitalul social al 2P, din prezent. Pretul de subscriere din cadrul celei de-a doua etape va fi stabilit de catre Consiliul de Administratie. Pentru subscrierea unei actiuni noi, pe durata exercitarii drepturilor de preferinta, o persoana trebuie sa detina 10 drepturi de preferinta. Majorarea de capital se realizeaza in scopul finantarii activitatii curente a societatii, respectiv obtinerea de finantare pentru proiectele noi si in derulare, respectiv implementarea SOP. Ex-date-ul operatiunii este pe 21 iulie 2022, iar data platii drepturilor de preferinta este pe 25 iulie 2022. (Sursa: comunicat societate)


=== Sphera Franchise Group S.A. (SFG) ===
=== Sphera Franchise Group S.A. (SFG) ===
[[Sphera Franchise Group S.A.]] - Sphera Franchise Group a anuntat convocarea AGA O&E pentru data de 11/12 august 2022, in cadrul careia, printre altele, actionarii vor dezbate aprobarea semnarii de catre societate, in calitate de imprumutat, alaturi de US Food Network SA, American Restaurant System SA si California Fresh Flavors SRL a majorarii Facilitatii Revocabile de Credit la Termen, in suma maxima de 42,167,000 EUR, acordata de Alpha Bank Romania SA. (Sursa: convocator societate)
[[Sphera Franchise Group S.A.]] - [[Sphera]] [[Franchise Group]] a anuntat convocarea AGA O&E pentru data de 11/12 august 2022, in cadrul careia, printre altele, actionarii vor dezbate aprobarea semnarii de catre societate, in calitate de imprumutat, alaturi de US Food Network SA, American Restaurant System SA si California Fresh Flavors SRL a majorarii Facilitatii Revocabile de Credit la Termen, in suma maxima de 42,167,000 EUR, acordata de Alpha Bank Romania SA. (Sursa: convocator societate)


=== ARCTIC STREAM S.A. (AST) ===
=== ARCTIC STREAM S.A. (AST) ===
[[ARCTIC STREAM S.A.]] - Arctic Stream a anuntat inchieierea unui contract semnificativ in data de 5 iulie 2022, pe o durata de 36 de luni cu un client din sectorul public, obiectul contractului fiind furnizarea de echipamente de comunicatii. Valoarea contractului este de 34.9 mil. EUR. Avand in vedere dificultatile de productie si livrare care se manifesta la nivel mondial, societatea estimeaza ca acest contract nu o sa aiba o influenta semnificativa asupra anului financiar in curs. (Sursa: comunicat societate)
[[ARCTIC STREAM S.A.]] - [[Arctic Stream]] a anuntat inchieierea unui contract semnificativ in data de 5 iulie 2022, pe o durata de 36 de luni cu un client din sectorul public, obiectul contractului fiind furnizarea de echipamente de comunicatii. Valoarea contractului este de 34.9 mil. EUR. Avand in vedere dificultatile de productie si livrare care se manifesta la nivel mondial, societatea estimeaza ca acest contract nu o sa aiba o influenta semnificativa asupra anului financiar in curs. (Sursa: comunicat societate)


=== Electricite de France SA (FR.EDF) ===
=== Electricite de France SA (FR.EDF) ===
[[Electricite de France SA]] - Guvernul francez si-a anuntat intentia de a nationaliza compania de electricitate Electricite de France SA, spunand ca este un pas necesar in contextul macroeconomic actual si pentru o gestionare mai eficienta la tranzitia de la combustibili fosili. Statul francez detine deja 84% din actiunile companiei, in portofoliul EDF intrand cele mai mari centrale nucleare din lume. Cu toate acestea, EDF are pierderi de milioane de euro, din cauza plafonarii pretului la electricitate, fapt ce interzice companiei sa transfere costurile catre consumatori. Anuntul a fost facut de prim ministrul francez, Élisabeth Borne, si reprezinta o masura prin care guvernele europene iau masuri din ce in ce mai asertive pentru a-si controla pietele de energie, pe masura ce preturile cresc puternic si importurile din Rusia se diminueaza. (Sursa: WSJ.com)
[[Electricite de France SA]] - Guvernul francez si-a anuntat intentia de a nationaliza compania de electricitate [[Electricite de France]] SA, spunand ca este un pas necesar in contextul macroeconomic actual si pentru o gestionare mai eficienta la tranzitia de la combustibili fosili. Statul francez detine deja 84% din actiunile companiei, in portofoliul EDF intrand cele mai mari centrale nucleare din lume. Cu toate acestea, EDF are pierderi de milioane de euro, din cauza plafonarii pretului la electricitate, fapt ce interzice companiei sa transfere costurile catre consumatori. Anuntul a fost facut de prim ministrul francez, Élisabeth Borne, si reprezinta o masura prin care guvernele europene iau masuri din ce in ce mai asertive pentru a-si controla pietele de energie, pe masura ce preturile cresc puternic si importurile din Rusia se diminueaza. (Sursa: WSJ.com)


=== AMAZON COM INC (US.AMZN) ===
=== AMAZON COM INC (US.AMZN) ===
[[AMAZON COM INC]] - Inainte de Prime Day din 12-13 iulie, Amazon a anuntat un parteneriat prin care membrii Prime din SUA se pot bucura de un abonament gratuit de un an la Grubhub+, fara taxe de livrare a alimentelor la comenzile de peste 12 dolari. In schimb, Amazon va primi warante reprezentand 2% din actiunile Grubhub si inca 13% din actiuni, cu conditia ca tranzactia sa aduca destui clienti Grubhub. In alte stiri, autoritatea de reglementare antitrust din Marea Britanie a declarat miercuri ca investigheaza Amazon daca acesta afecteaza concurenta prin faptul ca ofera un avantaj incorect propriilor sale afaceri de vanzare cu amanuntul si vanzatorilor care ii folosesc serviciile fata de comerciantii terti de pe piata sa. (Sursa: Seeking Alpha.com, CNBC.com)
[[AMAZON COM INC]] - Inainte de Prime Day din 12-13 iulie, [[Amazon]] a anuntat un parteneriat prin care membrii Prime din SUA se pot bucura de un abonament gratuit de un an la Grubhub+, fara taxe de livrare a alimentelor la comenzile de peste 12 dolari. In schimb, Amazon va primi warante reprezentand 2% din actiunile Grubhub si inca 13% din actiuni, cu conditia ca tranzactia sa aduca destui clienti Grubhub. In alte stiri, autoritatea de reglementare antitrust din Marea Britanie a declarat miercuri ca investigheaza Amazon daca acesta afecteaza concurenta prin faptul ca ofera un avantaj incorect propriilor sale afaceri de vanzare cu amanuntul si vanzatorilor care ii folosesc serviciile fata de comerciantii terti de pe piata sa. (Sursa: Seeking Alpha.com, CNBC.com)


=== Microsoft Corporation (US.MSFT) ===
=== Microsoft Corporation (US.MSFT) ===
[[Microsoft Corporation]] - Autoritatea britanica pentru piata concurentei (CMA) a declarat, miercuri, ca a inceput o investigatie cu privire la acordul de 68.7 mld. USD al Microsoft Corp. de a cumpara Activision Blizzard (US.ATVI), producatorul jocului video "Call of Duty". Autoritatea pentru piata concurentei a precizat ca are termen pana la 1 septembrie pentru a lua o decizie daca tranzactia dintre compania americana de tehnologie si producatorul de jocuri video Activision ar reduce concurenta in Marea Britanie. In cadrul celei mai mari tranzactii din istoria industriei jocurilor de noroc, Microsoft a anuntat, in ianuarie, ca va cumpara Activision Blizzard. (Sursa: Reuters.com)
[[Microsoft Corporation]] - Autoritatea britanica pentru piata concurentei (CMA) a declarat, miercuri, ca a inceput o investigatie cu privire la acordul de 68.7 mld. USD al [[Microsoft Corp]]. de a cumpara Activision Blizzard (US.ATVI), producatorul jocului video "Call of Duty". Autoritatea pentru piata concurentei a precizat ca are termen pana la 1 septembrie pentru a lua o decizie daca tranzactia dintre compania americana de tehnologie si producatorul de jocuri video Activision ar reduce concurenta in Marea Britanie. In cadrul celei mai mari tranzactii din istoria industriei jocurilor de noroc, [[Microsoft]] a anuntat, in ianuarie, ca va cumpara Activision Blizzard. (Sursa: Reuters.com)


=== Intel Corporation (US.INL) ===
=== Intel Corporation (US.INL) ===
[[Intel Corporation]] - Cotatia actiunilor Intel a crescut, miercuri, dupa ce compania a anuntat oficial achizitia terenului de care are nevoie pentru a incepe constructia fabricii sale din Ohio. Intel a cheltuit 111 mil. USD pentru 750 de acri in New Albany, o suburbie de langa Columbus, pentru extinderea productiei sale de semiconductoare. Extinderea este dependenta de aprobarea actului CHIPS, o masura prin care autoritatile americane ajuta, prin subventii in valoare de 52 mld. USD, companiile din industria de cipuri semiconductoare. Legea CHIPS a fost aprobata anul trecut in Senat dar nu este inca implementata, deoarece au loc in continuare discutii in scopul analizarii unor aspecte precum clima si probleme legate de comertul cu China. (Sursa: Seeking Alpha.com)
[[Intel Corporation]] - Cotatia actiunilor [[Intel]] a crescut, miercuri, dupa ce compania a anuntat oficial achizitia terenului de care are nevoie pentru a incepe constructia fabricii sale din Ohio. Intel a cheltuit 111 mil. USD pentru 750 de acri in New Albany, o suburbie de langa Columbus, pentru extinderea productiei sale de semiconductoare. Extinderea este dependenta de aprobarea actului CHIPS, o masura prin care autoritatile americane ajuta, prin subventii in valoare de 52 mld. USD, companiile din industria de cipuri semiconductoare. Legea CHIPS a fost aprobata anul trecut in Senat dar nu este inca implementata, deoarece au loc in continuare discutii in scopul analizarii unor aspecte precum clima si probleme legate de comertul cu China. (Sursa: Seeking Alpha.com)


=== Exxon Mobil Corporation (US.XOM) ===
=== Exxon Mobil Corporation (US.XOM) ===

Versiunea curentă din 31 octombrie 2024 11:34

Companiile zilei:[edit | ]

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL)[edit | ]

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. - Electrica anunta achizitia a 100% din partile sociale ale Green Energy Consultancy & Investments, companie care detine un parc fotovoltaic in zona comunei Vulturu, judetul Vrancea. Valoarea tranzactiei este estimata a fi de 600,000 EUR, insa suma finala va fi determinata in functie de capacitatea de productie. Investitia face parte din strategia companiei de a isi mari capacitatile de productie a energiei din surse regenerabile, Electrica finalizand numeroase investitii din 2020 si pana in prezent. (Sursa: comunicat societate)

2PERFORMANT NETWORK (2P)[edit | ]

2PERFORMANT NETWORK - Consiliul de Administratie al 2Performant, in baza imputernicirii acordate la AGEA de pe 18.04.2022, a aprobat majorarea capitalului social cu suma de pana la 123,992.6 RON, prin emisiunea a 1,239,926 actiuni noi, cu o valoare nominala de 0.1 RON/actiune. Noile actiuni vor fi oferite spre subscriere, in timpul primei etape, actionarilor societatii inregistrati la data de 22 iulie 2022, la un pret unitar de 1.85 RON. In timpul celei de-a doua etape, se vor oferi spre subscriere un numar de pana la 466,973 actiuni noi ramase nesubscrise in prima etapa vor fi folosite pentru compensarea creantelor certe, lichide si exigibile ale beneficiarilor programului stock option plan de la nivelul societatii, reprezentand 3.766% din capitalul social al 2P, din prezent. Pretul de subscriere din cadrul celei de-a doua etape va fi stabilit de catre Consiliul de Administratie. Pentru subscrierea unei actiuni noi, pe durata exercitarii drepturilor de preferinta, o persoana trebuie sa detina 10 drepturi de preferinta. Majorarea de capital se realizeaza in scopul finantarii activitatii curente a societatii, respectiv obtinerea de finantare pentru proiectele noi si in derulare, respectiv implementarea SOP. Ex-date-ul operatiunii este pe 21 iulie 2022, iar data platii drepturilor de preferinta este pe 25 iulie 2022. (Sursa: comunicat societate)

Sphera Franchise Group S.A. (SFG)[edit | ]

Sphera Franchise Group S.A. - Sphera Franchise Group a anuntat convocarea AGA O&E pentru data de 11/12 august 2022, in cadrul careia, printre altele, actionarii vor dezbate aprobarea semnarii de catre societate, in calitate de imprumutat, alaturi de US Food Network SA, American Restaurant System SA si California Fresh Flavors SRL a majorarii Facilitatii Revocabile de Credit la Termen, in suma maxima de 42,167,000 EUR, acordata de Alpha Bank Romania SA. (Sursa: convocator societate)

ARCTIC STREAM S.A. (AST)[edit | ]

ARCTIC STREAM S.A. - Arctic Stream a anuntat inchieierea unui contract semnificativ in data de 5 iulie 2022, pe o durata de 36 de luni cu un client din sectorul public, obiectul contractului fiind furnizarea de echipamente de comunicatii. Valoarea contractului este de 34.9 mil. EUR. Avand in vedere dificultatile de productie si livrare care se manifesta la nivel mondial, societatea estimeaza ca acest contract nu o sa aiba o influenta semnificativa asupra anului financiar in curs. (Sursa: comunicat societate)

Electricite de France SA (FR.EDF)[edit | ]

Electricite de France SA - Guvernul francez si-a anuntat intentia de a nationaliza compania de electricitate Electricite de France SA, spunand ca este un pas necesar in contextul macroeconomic actual si pentru o gestionare mai eficienta la tranzitia de la combustibili fosili. Statul francez detine deja 84% din actiunile companiei, in portofoliul EDF intrand cele mai mari centrale nucleare din lume. Cu toate acestea, EDF are pierderi de milioane de euro, din cauza plafonarii pretului la electricitate, fapt ce interzice companiei sa transfere costurile catre consumatori. Anuntul a fost facut de prim ministrul francez, Élisabeth Borne, si reprezinta o masura prin care guvernele europene iau masuri din ce in ce mai asertive pentru a-si controla pietele de energie, pe masura ce preturile cresc puternic si importurile din Rusia se diminueaza. (Sursa: WSJ.com)

AMAZON COM INC (US.AMZN)[edit | ]

AMAZON COM INC - Inainte de Prime Day din 12-13 iulie, Amazon a anuntat un parteneriat prin care membrii Prime din SUA se pot bucura de un abonament gratuit de un an la Grubhub+, fara taxe de livrare a alimentelor la comenzile de peste 12 dolari. In schimb, Amazon va primi warante reprezentand 2% din actiunile Grubhub si inca 13% din actiuni, cu conditia ca tranzactia sa aduca destui clienti Grubhub. In alte stiri, autoritatea de reglementare antitrust din Marea Britanie a declarat miercuri ca investigheaza Amazon daca acesta afecteaza concurenta prin faptul ca ofera un avantaj incorect propriilor sale afaceri de vanzare cu amanuntul si vanzatorilor care ii folosesc serviciile fata de comerciantii terti de pe piata sa. (Sursa: Seeking Alpha.com, CNBC.com)

Microsoft Corporation (US.MSFT)[edit | ]

Microsoft Corporation - Autoritatea britanica pentru piata concurentei (CMA) a declarat, miercuri, ca a inceput o investigatie cu privire la acordul de 68.7 mld. USD al Microsoft Corp. de a cumpara Activision Blizzard (US.ATVI), producatorul jocului video "Call of Duty". Autoritatea pentru piata concurentei a precizat ca are termen pana la 1 septembrie pentru a lua o decizie daca tranzactia dintre compania americana de tehnologie si producatorul de jocuri video Activision ar reduce concurenta in Marea Britanie. In cadrul celei mai mari tranzactii din istoria industriei jocurilor de noroc, Microsoft a anuntat, in ianuarie, ca va cumpara Activision Blizzard. (Sursa: Reuters.com)

Intel Corporation (US.INL)[edit | ]

Intel Corporation - Cotatia actiunilor Intel a crescut, miercuri, dupa ce compania a anuntat oficial achizitia terenului de care are nevoie pentru a incepe constructia fabricii sale din Ohio. Intel a cheltuit 111 mil. USD pentru 750 de acri in New Albany, o suburbie de langa Columbus, pentru extinderea productiei sale de semiconductoare. Extinderea este dependenta de aprobarea actului CHIPS, o masura prin care autoritatile americane ajuta, prin subventii in valoare de 52 mld. USD, companiile din industria de cipuri semiconductoare. Legea CHIPS a fost aprobata anul trecut in Senat dar nu este inca implementata, deoarece au loc in continuare discutii in scopul analizarii unor aspecte precum clima si probleme legate de comertul cu China. (Sursa: Seeking Alpha.com)

Exxon Mobil Corporation (US.XOM)[edit | ]

Exxon Mobil Corporation - ExxonMobil Corp. a declarat, joi, ca a livrat prima incarcatura de combustibil sustenabil pentru aviatie (SAF) la Aeroportul Changi. Compania petroliera a fost selectata in februarie ca furnizor de combustibil pentru programul pilot lansat de Autoritatea Aviatiei Civile din Singapore, Singapore Airlines si Temasek. Combustibilul ar urma sa fie livrat zborurilor Singapore Airlines si Scoot de pe Aeroportul Changi incepand din aceasta luna. ExxonMobil planuieste sa furnizeze peste 40,000 de barili pe zi de carburanti cu emisii mai reduse, pana in 2025, si sa furnizeze in continuare 200,000 de barili pe zi pana in 2030. Se asteapta ca cererea de carburanti cu emisii mai reduse sa creasca pe fondul eforturilor de decarbonizare in sectorul transporturilor, inclusiv in aviatie, transportul maritim si camioanele de mare tonaj. (Sursa: Reuters.com)

Rivian Automotive, Inc. Class A (US.RIVN)[edit | ]

Rivian Automotive, Inc. Class A - Rivian Automotive a anuntat ca a produs 4,401 vehicule in fabrica sa din Normal, Illinois in al doilea trimestru din acest an si a livrat 4,467 de vehicule. Producatorul de masini electrice a declarat ca va respecta estimarea intiala de a produce 25,000 de vehicule in acest an. (Sursa: Seeking Alpha.com)

General Motors Co (US.GM)[edit | ]

General Motors Co - Vanzarile General Motors din China au scazut cu 35%, in T2 2022 fata de T2 2021, reprezentand, totodata, cel mai scazut nivel de la impunerea carantinei impotriva COVID-19, din T1 2020, cand a vandut 461,700 vehicule. Astfel, General Motors a vandut 484,200 vehicule pe cea mai mare piata a sa, in trimestrul incheiat la 30 iunie 2022. Vanzarile GM din China includ si vanzarile realizate prin intermediul joint ventures incheiate cu Buck, Cadillac si Chevrolet, toate inregistrand scaderi in vanzari cu rate cuprinse intre 22-79%. (Sursa: CNBC.com)