Strategie si halucinatii - Trade Talk 12 iunie 2023

De la TradeVille.ro wiki
Versiunea din 14 noiembrie 2024 10:58, autor: 127.0.0.1 (discuție) (The LinkTitles extension automatically added links to existing pages (https://github.com/bovender/LinkTitles).)
(dif) ← Versiunea anterioară | Versiunea curentă (dif) | Versiunea următoare → (dif)
Trade talk logo.png

Vesti  bune pentru Netflix, vesti proaste pentru noi, cei care ne-am obisnuit sa folosim contul la comun cu alte persoane. Sau contul altor persoane. Taxa de sharing a contului Netflix functioneaza. Cel putin, asa sugereaza primele date disponibile.

Conform unei analize realizate de Antenna in SUA, Netflix a inregistrat in perioada 25 -28 mai cel mai mare numar de conturi noi create din 2019, de cand Antenna colecteaza aceste date. Lucrurile au mers mai bine chiar si comparativ cu debutul pandemiei Covid-19. Astfel, Netflix a adaugat 100,000 de conturi noi atat pe 26 mai, cat si pe 27 mai, la scurt timp dupa intrarea in vigoare a masurilor. In zilele urmatoare, Netflix a inregistrat in continuare o crestere de peste 100% a numarului de inscrieri fata de media celor 60 de zile anterioare.

Compania americana a introdus asa-numita taxa de sharing la finele lunii mai in peste 100 de tari, dupa ce, anterior, aceasta a fost testata in cateva state. In Romania, taxa de sharing este de 2.99 EUR  pentru fiecare utilizator extra care acceseaza serviciul de la alta adresa decat cea considerata principala.

Succesul pe care Netflix pare sa il aiba datorita noii sale taxe va incuraja, cel mai probabil, si alte companii sa ia masuri similare. Pana la urma, de ce sa nu ceri bani daca oamenii sunt dispusi sa plateasca?

La randul sau, abonamentul cu reclame e o sursa de inspiratie pentru competitori. Se pare ca Amazon se gandeste deja la o varianta cu reclame pentru Prime Video.

Cautarea unor surse de venit a fost o necesitate pentru platforme. Industria de streaming s-a confruntat cu o incetinire a numarului de noi abonati, in contextul in care inflatia ridicata reduce cheltuielile pentru divertisment. 

2. ChatGPT, dat in judecata pentru defaimare[edit | ]

Despre halucinatiile ChatGPT s-a mai scris. Se pare ca, desi e inteligent si stie foarte multe lucruri reale, softul are placerea de a bate campii uneori. Spre exemplu, s-a tot vorbit in ultima perioada despre cazul avocatului care a citat, intr-un proces, mai multe cazuri inexistente. De vina se pare ca este ChatGPT care i-a prezentat acele cazuri ca fiind reale. Acum avocatul are probleme serioase.

Aceste halucinatii stau la baza a ceea ce ar putea fi primul dintr-o serie lunga de procese pentru defaimare. O gazda a unui post de radio din SUA a dat in judecata OpenAI, compania din spatele ChatGPT, dupa ce inteligenta artificiala l-ar fi acuzat de deturnarea fondurilor unei organizatii non-profit.

E cunoscut faptul ca cei mici au o imaginatie bogata si adora uneori sa inventeze povesti si intamplari. ChatGPT e si el un copil, care poate va deveni mai serios odata cu maturizarea. 

TOP TRENDING... GLOBAL[edit | ]

Ce nu a reusit concurenta: Visa negociaza preluarea Pismo, un fintech brazilian pentru care a licitat si compania rivala, Mastercard. Pismo ofera servicii financiare bazate pe cloud si acces la o platforma bancara, facilitand lansarea rapida de produse in industria banking-ului. Valoarea tranzactiei ar putea fi de pana la 1 mld. USD, iar negocierile sunt deja intr-un stadiu avansat.

End of an era: UBS Group a finalizat achizitia Credit Suisse Group, cea mai mare fuziune din sectorul bancar de la criza financiara din 2008, care creeaza un titan mondial in domeniul administrarii averilor. Incheierea tranzactiei, anuntata intr-o scrisoare deschisa publicata luni, pune capat existentei independente a Credit Suisse dupa 167 de ani si permite UBS sa avanseze cu integrarea fostului rival, un proces care va implica probabil mii de concedieri.

Remade in China: Un fost director executiv al Samsung Electronics a furat planuri si proiecte de la companie, cu scopul de a reproduce o intreaga fabrica de semiconductori in China, potrivit procurorilor sud-coreeni. Eforturile ar fi fost finantate de o companie din Taiwan, al carui nume nu a fost dezvaluit.

Bani din reclame: Twitter va incepe in curand sa plateasca creatorii de continut care au conturi verificate (contra cost) pentru reclamele afisate in mesajele lor. Prima transa a acestor plati se va ridica la circa 5 mil. USD, sustine Elon Musk. 

TOP TRENDING... LA BVB[edit | ]

Parteneriat: Safetech Innovations (SAFE) a semnat un parteneriat de distributie in Europa si Marea Britanie cu Phriendly Phishing, jucator global specializat in furnizarea de solutii de training de securitate cibernetica si simulare de tip phishing. In urma acestui parteneriat, Safetech Innovations isi va extinde competentele de Managed Security Service Provider (MSSP) in Marea Britanie si Irlanda. 

STIAI CA?[edit | ]

Pe langa ChatGPT, OpenAI a creat si DALL-E, un serviciu care creeaza imagini cu ajutorul inteligentei artificiale. Pe baza unor descrieri, softul produce materiale vizuale complexe.

Aceasta comunicare nu a fost pregatita in conformitate cu cerintele legale privind independenta cercetarii si nu are interdictii pentru difuzare. Cotatiile mentionate sunt cele de la sfarsitul zilei de tranzactionare. Investitia in instrumente financiare presupune riscuri specifice; performantele anterioare nu sunt un indicator fiabil al rezultatelor viitoare. Costurile de achizitie si fluctuatiile valutei pot influenta randamentul investitiei. Vezi lista potentialelor conflicte de interese si modul de definire a acestora.