Catch the candy - Trade Talk 22 august 2023

De la TradeVille.ro wiki
Versiunea din 14 noiembrie 2024 11:24, autor: 127.0.0.1 (discuție) (The LinkTitles extension automatically added links to existing pages (https://github.com/bovender/LinkTitles).)
(dif) ← Versiunea anterioară | Versiunea curentă (dif) | Versiunea următoare → (dif)
Trade talk logo.png

Obsesia pentru jocurile video mi-a distrus viata. Din fericire, mai am doua!

E doar o gluma, dar jocurile video au multi fani inraiti si multe companii si-ar dori sa le aiba in portofoliu pe cele cunoscute dintre ele. Call of Duty, Diablo, Warcraft...multi dintre noi am jucat macar o data aceste jocuri video. Iar, daca aducem in discutie Candy Crush, e putin probabil sa intalnim persoane care nu au auzit niciodata de acest joc pentru mobil, care a transformat profilul tipic al gamerului: parinti, bunici, tineri si batrani au descoperit placerea jocurilor video datorita Candy Crush.

Microsoft a evitat piata jocurilor mobile ai a ales sa se concentreze pe PC si console. In aceste conditii,  Phil Spencer, seful diviziei de Gaming a Microsoft, spune ca dorinta gigantului de a cumpara Activision Blizzard este legata mai mult de Candy Crush decat de Call of Duty.  In contextul in care jocurile mobile sunt la mare cautare, directorul explica faptul ca Microsoft este preocupata sa castige teren pe aceasta piata, unde are practic o pozitie irelevanta.

Microsoft a anuntat pentru prima data achizitia Activision Blizzard, in valoare de 69 mld. USD in ianuarie 2022, dar de atunci s-a confruntat cu provocari din partea autoritatilor de reglementare din SUA, Europa si Marea Britanie. Tranzactia s-a transformat intr-un quest teribil de dificil, care poate va inspira viitoarele jocuri ale Microsoft .

Cele doua companii nu au abandonat totusi eforturile de a fuziona, iar norii par acum sa se risipeasca treptat. Microsoft tocmai a ajuns la un nou acord pentru preluarea Activision Blizzard, prin care incearca sa obtina unda verde din partea autoritatilor de reglementare britanice, care i-au respins propunerea initiala. Astfel, Microsoft a agreat sa cedeze drepturile de streaming pentru jocuri catre Ubisoft Entertainment. Autoritatea pentru Concurenta si Piete din Marea Britanie, CMA, a confirmat ca a blocat tranzactia initiala si a transmis ca Microsoft si Activision au convenit asupra unui nou acord, pe care CMA il va analiza. Termenul limita pentru decizie este 18 octombrie.

Conform acordului revizuit, Microsoft nu va achizitiona drepturile in cloud pentru jocurile existente ale Activision pentru PC si console sau pentru noile jocuri lansate de Activision in urmatorii 15 ani, CMA. In schimb, drepturile de streaming pentru toate noile jocuri Activision Blizzard pentru PC si console vor fi cedate catre Ubisoft. 

Cum stau lucrurile in SUA?[edit | ]

Intre timp, in SUA, Comisia Federala pentru Comert (FTC) a retras cazul administrativ impotriva achizitiei Activision Blizzard de catre Microsoft, care urma sa fie judecat luna aceasta. Microsoft si Activision solicitasera retragerea cazului dupa ce FTC a pierdut procesul in care sustinea blocarea tranzactiei in instanta.

Aceasta miscare inseamna ca Microsoft si Activision pot incerca acum sa convinga autoritatea de reglementare antitrust din SUA sa accepte o intelegere. Ramane de vazut  acest lucru va insemna totusi noi concesii din partea Microsoft.

Acum o luna, Sony a anuntat ca a ajuns la un acord pe 10 ani cu Microsoft pentru Call of Duty, pentru a pastra franciza pe PlayStation dupa eventuala preluare a Activision Blizzard. 

TOP TRENDING... GLOBAL[edit | ]

Cloud gaming: Apropo de streaming pentru video games, Netflix da startul primelor teste publice pentru jocuri in cloud. Incepand de luni, unii abonati Netflix din Canada si Marea Britanie pot accesa jocurile Netflix in cloud pe anumite dispozitive si pe site-ul companiei.

Viata dupa pandemie: Zoom Video Communications a anuntat rezultate care au depasit asteptarile analistilor pentru al doilea trimestru fiscal. Veniturile Zoom au crescut cu 3.6% de la an la an in trimestrul care s-a incheiat in iulie. Profitul net a urcat la 182 mil. USD de la 45.7 mil. USD in al doilea trimestru fiscal de anul trecut.

Against X: Meta Platforms lanseaza versiunea web a Threads, concurentul sau pentru X (fosta Twitter). Zuckerberg a declarat ca Meta lucreaza la adaugarea acestei functii, impreuna cu imbunatatirea optiunii de Search.

TOP TRENDING... LA BVB[edit | ]

Crestere: Safetech Innovations (SAFE) a avut in primul semestru o cifra de afaceri de 13.5 mil. RON, in crestere cu 26% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Serviciile de securitate cibernetica au contribuit cu 35% la cifra de afaceri totala in perioada analizata, in timp ce implementarea de solutii de securitate cibernetica a contribuit cu 65%. Compania a incheiat primul semestru al anului cu un profit net la nivel individual de 3.9 mil. RON, o apreciere cu 49% comparativ cu primul semestru din 2022.

STIAI CA?[edit | ]

Lucrurile populare se asorteaza cu alte lucruri populare. Candy Crush Saga, detinut de divizia King a Activision Blizzard, are un parteneriat cu Barbie, filmul care pana ieri a fost pe prima pozitie in box office-ul nord-american. Jucatorii Candy Crush o pot ajuta pe Barbie sa calatoreasca din Candy Kingdom spre lumea reala.