La Prima Ora - 10 August 2022

De la TradeVille.ro wiki

Companiile zilei:[edit | ]

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL)[edit | ]

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. - Electrica a raportat indicatorii operationali pe prima jumatate a anului, compania distribuind cu 3% mai putina energie fata de aceeasi perioada a anului trecut. Tot in S1 2022 Electrica a furnizat cu 10% mai putina energie electrica clientilor sai, numarul acestora pe segmentul concurential crescand cu 30% de la an la an. Volumul de gaze furnizate a crescut, de asemenea, compania livrand cu 122% mai mult gaz in primele 6 luni din 2022 fata de perioada similara a anului trecut. (Sursa: comunicat companie)

ALRO S.A. (ALR)[edit | ]

ALRO S.A. - Alro a raportat, la S1 2022, o cifra de afaceri in valoare de 2.1 mld. RON, cu 40% mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut, datorita cererii mai mari de aluminiu de pe pietele internationale. EBITDA a crescut la 219.6 mil. RON, fata de nivelul de 144 mil. RON la S1 2021, iar rezultatul net a fost de 15.3 mil. RON, cu mult peste pierderea neta de 47.6 mil. RON. Astfel, se observa efectele masurilor rapide luate la nivelul societatii, pentru a atenua impactul majorarii semnificative a preturilor la energie. (Sursa: raport societate)

TURISM, HOTELURI, RESTAURANTE MAREA NEAGRA S.A. (EFO)[edit | ]

TURISM, HOTELURI, RESTAURANTE MAREA NEAGRA S.A. - THR Marea Neagra a raportat la S1 2022 venituri din exploatare in suma de 3.17 mil. RON (-50% vs. S1 2021), iar EBITDA a totalizat -10.1 mil. RON, pierderea fiind cu 25.4% mai mare fata de aceeasi perioada a anului trecut. Pierderea neta a fost in suma de 15.25 mil. RON, mai mare cu 38.83% fata de pierderea inregistrata la S1 2021. Scaderea veniturilor operationale se datoreaza in mare parte deschiderii majoritatii unitatilor de cazare si alimentatie publica abia in una iulie, renuntarii la contractul cu Casa Nationala de Pensii Publice care asigura turisti in perioadele de extrasezon si unui numar de turisti diminuat cu 20% in raport cu anul anterior pe fondul razboiului in Ucraina. (Sursa: raport societate)

Adiss SA (ADISS)[edit | ]

Adiss SA - Adiss a anuntat incheierea unui contract de vanzare-cumparare, obiectul contractului fiind vanzarea si montarea echipamente pentru statia de epurare Tanasoaia Vn, valoarea fiind de 196,350 EUR cu TVA inclus. (Sursa: comunicat societate)

TRANSILVANIA BROKER DE ASIGURARE (TBK)[edit | ]

TRANSILVANIA BROKER DE ASIGURARE - Transilvania Broker de Asigurare a raportat la S1 2022 venituri din exploatare in suma de 71 mil. RON, cu 60.2% mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut. Rezultatul din exploatare a fost de 8.94 mil. RON (+128.4% vs. S1 2022), iar rezultatul net a totalizat 7.76 mil. RON, fiind de peste 2 ori mai mare fata de S1 2021. Aprecierea veniturilor din activitatea de brokeraj s-a datorat cresterii volumului primelor intermediate pentru toate clasele de asigurari, cea mai semnificativa fiind categoria Raspundere civila generala, unde volumele de prime s-au dublat (+111%). (Sursa: raport societate)

TRANSILVANIA LEASING SI CREDIT IFN SA BRASOV (TSLA)[edit | ]

TRANSILVANIA LEASING SI CREDIT IFN SA BRASOV - Transilvania Leasing si Credit a anuntat incheierea unui contract de credit cu garantie imobiliara, in calitate de finantator cu un imprumutat, de o valoare de 1.75 mil. RON si o durata de 120 luni. (Sursa: comunicat societate)

E.ON SE (EOAN)[edit | ]

E.ON SE - EON a anuntat ca si-a redus valoarea participatiei in proiectul Nord Stream 1 cu 700 mil. EUR, pe fondul conflictului ruso-ucrainean, reprezentantii companiei sustinand planurile stabilite nivel European de a reduce dependenta de gazul rusesc. Compania a raportat, de asemenea, si rezultatele pe prima jumatate a anului, E.ON inregistrand venituri operationale semestriale de 52.8 mld. EUR, in crestere cu 60% comparativ cu S1 2021, insa a consemnat o scadere cu 15% a EBITDA. In ceea ce priveste profitul net semestrial, compania a inregistrat un profit per actiune in valoare de 0.87 EUR, in scadere cu 11% comparat cu S1 2021. (Sursa: Reuters.com, raport companie)

Continental AG (CTT)[edit | ]

Continental AG - Continental AG a raportat, marti, rezultatele aferente T2 2022. Profitul net a ratat previziunile analistilor, dar veniturile au fost peste asteptari. Compania a anuntat o pierdere pe actiune de 1.26 EUR, la venituri de 9.44 mld. EUR, mai mari fata de T2 2021, cand a inregistrat 8.35 mld EUR. La nivel semestrial, vanzarile au crescut cu 10.6% fata de 2021, ajungand la valoarea de 18.7 mld. EUR, in timp ce pierderea neta a fost de 5.3 mil. EUR, fata de un castig net 992.9 mil. EUR, inregistrat in primele 6 luni ale lui 2021. (Sursa: raport societate)

META PLATFORMS INC (Facebook) (US.META)[edit | ]

META PLATFORMS INC (Facebook) - Meta Platforms a atras 10 mld. USD in prima emisiune de obligatiuni din istoria companiei. Compania intentioneaza sa finanteze programele de rascumparare a actiunilor si investitiile necesare pentru dezvoltarea afacerii. Una dintre initiativele mai scumpe care vor fi finantate va fi marele proiect, Metaverse VR. Alte companii de tehnologie, precum Apple (US.AAPL) si Intel (US.INL) au emis obligatiuni, recent, in scopul realizarii de investitii, dar si pentru finantarea rascumpararii actiunilor si a dividendelor, precum este cazul Apple. (Sursa: Reuters.com)

Alibaba Group Holding Ltd (US.BABA)[edit | ]

Alibaba Group Holding Ltd - Alibaba a primit acordul Bursei de Valori din Hong Kong pentru listarea primara a actiunilor sale, oferind astfel acces direct investitorilor din China la actiunile sale. Data efectiva a tranzitiei de la statutul de oferta secundara la cea primara ar urma sa fie undeva pana la finalul acestui an. In ceea ce priveste situatia actiunilor in SUA, SEC a adaugat, recent, actiunile Alibaba pe lista celor care risca delistarea, daca nu se vor conforma unor cerinte de audit in mai putin de 3 ani. Alibaba a declarat ca va lucra indeaproape cu autoritatile de reglementare pentru a-si mentine actiunile listate la New York si Hong Kong. (Sursa: Reuters.com)

TESLA INC. (US.TSLA)[edit | ]

TESLA INC. - Directorul general al Tesla Inc., Elon Musk, a vandut actiuni in valoare de 6.9 mld. USD ale companiei producatoare de vehicule electrice, motivand ca fondurile ar putea fi folosite pentru a finanta o potentiala tranzactie cu Twitter, daca va pierde batalia juridica cu platforma de socializare. La inceputul lunii iulie, Musk a oprit acordul din 25 aprilie de a cumpara Twitter pentru 44 de miliarde de dolari. Twitter l-a dat in judecata pe Musk pentru a-l forta sa finalizeze tranzactia, respingand afirmatia acestuia potrivit careia a fost indus in eroare cu privire la numarul de conturi spam de pe platforma de socializare. Cele doua parti se vor judeca pe 17 octombrie. (Sursa: Reuters.com)

Ford Motor Company (US.F)[edit | ]

Ford Motor Company - Ford Motor Co a anuntat, marti, ca va majora preturile pickup-ului sau electric F-150 Lightning, in conditiile in care producatorul auto american se confrunta cu o crestere a costurilor materiilor prime. Constructorul auto a precizat ca preturile pentru F-150 Lightning 2023 vor fi majorate cu 6,000 si 8,500 USD, in functie de varianta, cel mai ieftin model Pro avand acum un pret de aproximativ 47,000 USD. (Sursa: Reuters.com)